Speltips: Manchester United-Bayern München: Bortprioriterat försvarsspel

Harry Kane
Champions League gruppspelet når sitt slutskede när Manchester United tar emot FC Bayern hemma på Old Trafford under tisdagskvällen. För hemmalaget är det vinna eller försvinna som gäller, och jag tror att försvarsspelet är bortprioriterat.

Levande spel

2023-12-12 15:00
Över 3.25 mål @ 2.02
Manchester United FC
Bayern Munich


Under veckan är det dags att avsluta årets Champions League gruppspel. För en del lag betyder den sista omgången föga lite, medan den för andra betyder allt. Ett lag som har just allt att spela för, är morgondagens hemmalag, Manchester United. Laget ligger inför den sista omgången sist i gruppen, och allt annat än en vinst gör det omöjligt att nå slutspel i den ärofyllda klubbslagsturneringen.

Tvärtom är det för morgondagens motståndare, tyska Bayern. Laget har redan vunnit gruppen och kan gå ut med lite mindre press.

Manchester United

Att United bladar och ger, är verkligen ingen underdrift. En enastående prestation hemma mot Chelsea följdes upp av en riktig käftsmäll hemma mot Bournemouth, laget föll med klara 3-0 och visst börjar väl detta bli synonymt med just Ten Hags, Manchester United. Ena kampen lirar man fin boll med hög konsentration, för att matchen därefter klappa ihop fullständigt.

Det blåser helt klart kring Nederländaren vid tränarbänken. Fansen är kräsna och trots många års motgångar accepteras inga nederlag. Man United finns för närvarande på sjätteplats i Premier League tabellen och sist i CL gruppen. Knappast ett resultat som skapar någon harmoni i truppen eller runt arenan.

Hemma på Old Trafford har laget tagit 18 poäng av 33 möjliga. Man är således inget starkt hemmalag sett till siffrorna. Ändå har man bjudit på säsongens bästa insatser just här. Mot "vassare" motstånd har man levererat bra spel förr, och jag tror att Bayern kan passa bra imorgon.

Ten Hag har fortsatt flera skador och sjukdomar att ta hänsyn till när han tar ut morgondagens elva. Bland annat har det rapporterats om sjukdom på både Rashford och Martial. Sedan tidigare finns också Casimiro, Eriksen, Malacia och Martinez på skadelistan. Vigge Lindlöf sägs dock vara tillbaka i laget efter att ha stått över senast.

Man Uniteds CL spel under hösten har inte imponerat på särskilt många. Laget har framför allt haft stora bekymmer att försvara sitt mål. 14 insläppta mål på fem matcher talar sitt tydliga språk.

FC Bayern München

Det är inte bara i United läger de börjat blåsa. Utan nere på kontinenten, i den tyska storklubben Bayern finns också frågetecken. Efter att klubben ifjol valde att ta farväl av Nagelsman och istället gå på tysken Tüchel, har spelutvecklingen knappast varit positiv. Visst blev den en ligatitel, men det med nöd och näppe. Laget har inlett säsongens ligaspel lika "svagt" som man avslutade den förra. Fine, man är fortfarande med där uppe och slåss, men att man faller ihop fullständigt mot lag som Frankfürt är vi inte vana att se.

FC Bayern ligger för närvarande tvåa i tyska Bundesliga. Fyra poäng efter Leverkusen, men också med en match mindre spelad. Formen går dock att ifrågasätta. Bayern föll med hela 5-1 i helgens ligamatch mot Frankfurt och nu väntas alltså CL match kort där efter.

Ser vi på skadefronten så ser man ut att sakna Matthijs de Ligt och Serge Gnabry. Den sista vill jag påstå är ett tungt avbräck.

Oavsett om de gått lite trögt i ligaspelet, så har europaäventyret snurrat på för Bayern. Klubben leder gruppen med femton inspelade poäng, tio poäng före närmsta lag.

Morgondagens match betyder alltså föga för vidare spel i CL. Men efter stortorsken senast räknar jag med ett rejält revansch suget Bayern. Den tyska maskinen brukar sällan falla igenom som man gjorde senast, och jag kan bara tänka mig hur tongångarna lät i omklädningsrummet.

Summering och speltips:

Jag anser att Manchester laget fortsatt är defensivt stukat. Casimiro är en given balansspelare på mitten. Stundtals såklart en risk, men i sin helhet en väldigt kompetent mittfältsmotor. Vidare kan vi väl också säga att Martinez är given i mittlåset och helst då med Varane. Men nu är situationen sådan att de förmodligen kan bli Lindelöf och Maguire istället, en klar försvagning i min bok.

Bayern saknar De Ligt som förmodligen hade startat i Bayerns mittlås om han vore hel.

Summasumarum, Vi har två klubbar som saknat stabiliteten i defensiven. Bayern har trots offensiv spets satt krokben för sig själva i ligan i och med ett svagt försvarsspel. Man United snittar nästan tre insläppta mål per match i en rätt svag CL grupp.

Jag tycker allt som allt, talar för att vi får en ny målfest imorgon på Old Trafford.

Senast lagen möttes, slutade det 4-3 nere i München och jag skulle inte bli särskilt förvånad om vi får se någon liknande imorgon. Att Harry Kane dessutom får resa hem till Engelsk mark igen, tror jag ger en extra energiboost för skyttekungen. Får vi se minst en kasse av landslagskaptenen imorgon må tro?

Spelet i matchen blir således, över 3.25 mål till 2.02 inne hos bet365. Linan kanske är hög, men jag tycker ändå att den är spelbar. Huggs flat 1U.

På återhörande, Susarn






Levande spel

2023-12-12 15:00
Över 3.25 mål @ 2.02
Manchester United FC
Bayern Munich


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.