Speltips: Paris Saint-Germain-Newcastle: Den stora värdemätaren

Alexander Isak och Elliot Anderson
Kvällens stora match hämtas från Parc des Princes i Paris. PSG tar emot Newcastle, Qatar tar emot Saudi, vem drar det längsta strået?

Levande spel

2023-11-28 21:00
Över 2.5 mål + BLGM @ 2.03
Paris Saint-Germain FC
Newcastle United FC


Ännu känns tanken av Newcastle i Champions lite märklig. Laget som valsade runt i botten av PL, blev efter Saudiuppköpet en verkligen utmanare, och nu är man alltså här. Som en del i det stora hela, fick dessutom Newcastle mardrömslotten. Klubben som åter entrade den ärofyllda klubblagsturneringen, hamnade direkt i värsta möjliga grupp. Som om det inte vore nog med den franska jätten PSG, fick man också Milan och Dortmund.

Gruppspelet har även varit precis så tuff och häftig som vi skulle kunnat vänta oss. Inför kvällens nästsida omgång av gruppspelet, lever alla lag i gruppen på allvar. Skrällen är väl just den, att Dortmund leder gruppen på sju poäng. Tätt jagat av PSG på sex och därefter Milan på fem och Newcastle som jumbo på fyra. Som ni dock kan räkna ut, skulle dock en PSG seger i afton betyda slutet för Newcastle i årets Champions League spel.

Paris Saint-Germains

Efter ett något stormigt PSG år, med den kontroversielle Christophe Galtier vid rodret, börjar nu lugnet infria sig. Istället för den sparkade fransosen fick PSG truppen lära känna Luis Enrique. Den forne spanska förbundskapten, tillika Barcelona tränaren har inte haft en flygande start, men börjar ändå hitta allt mer rätt i sitt bygge.

PSG inledde årets europa äventyr med att besegra Borussia Dortmund här på hemmaplan. Därefter blev det en blytung förlust borta på St. James Park mot dagens motståndare Newcastle. En match där Newcastle verkligen kom ut med energin från ett kokande St James Park. Därefter har PSG också både vunnit och förlorat mot Milan över två matcher.

Till kvällens drabbning kommer tränare Enrique att få klara sig utan ett par viktiga gubbar. Försvarpspelarna Nuno Mendes och Marquinhos är båda skadade, så också den offensiva jättetalangen Warren Zaïre-Emery. Offensivt vill jag dock påstå att ersättare finns och med en viss Kylian Mbappe på ena kanten och Ousmanne Dembele på andra vingen är det svårt att klaga.

Hemma i Paris är man erkänt starka, och så också även denna säsong. Laget är nu uppe i sex raka segrar här hemma och besitter den urstarka målskillnaden 20-2 över dessa matcher.

PSG väntas ställa följande startelva i afton: Donnarumma - Hakimi, Skriniar, Hernandez, Mukiele - Vithina, Ugarte, Ruiz - Dembele, Muani, Mbappe

Newcastle United

Skatorna från norra England tar alltså färden ner till den franska huvudstaden för att skapa "mirakel" i afton. Tre poäng är ett måste för Eddie Hows gäng, och jag räknar med att man mönstrar bästa möjliga lag ikväll.

För Eddie Howe och Newcastle har det varit mycket snack om skador på sistone. Detta med all rätt såklart, när klubben saknar en dröss med namn till sitt förfogande. Ändå har Newcastle gjort klart godkända resultat på hemmaplan i England. Laget besegrade så sent som i lördags Chelsea med tydliga 4-1 hemma på St. James Park, och vår svenska stjärna Alexander Isak var tillbaka på planen och direkt också i målprotokollet.

I Champions har det gått något tyngre. Frånsett urladdningen i hemmapremiären mot PSG, har Newcastle haft svårt att komma upp i klass. Klubben föll tungt borta mot Dortmund senast och utöver PSG segern har man alltså endast mäktat med att plocka en poäng på övriga matcher i gruppspelet såhär långt.

Ikväll saknar Newcastle fortfarande de duktiga försvarsspelarna Dan Burn och Sven Botman. Magpies saknar även avstängde Tonali på mitten och både Harvey Barnes och Callum Wilson framåt för att nämna några. Listan är som sagt lång, men dessa allihop hade garanterat varit med och slagits om en startplats.

Newcastle har varit styrkan själv hemma på St James Park i Newcastle. Lika bra har det inte sett ut på resande fot för Howe's gäng. Räknar vi igenom matcherna som spelats borta, har Newcastle enbart tagit två segrar såhär långt. 8-0 borta mot Blades och 3-0 borta på Old Trafford i Manchester.

Newcastle väntas ställa följande elva ikväll: Pope - Trippier, Lascelles, Schär, Hall - Longstaff, Guimaraes, Joelinton - Almiron, Isak, Gordon

Summering och speltips:

Att kvällens match betyder en hel del kan vi såklart inte komma ifrån. Newcastle är pressade att ta med sig ett resultat hem till England, och en förlust skulle som sagt vara förödande. Jag tycker dock att startelvorna pekar på en mer offensiv drabbning än defensiv sådan. Newcastle har definitivt sin styrka längre fram i banan, detsamma måste jag nog säga om PSG också.

Mbappe kan som sagt döda de flesta försvar i världen med sin explosivitet och med en lika snabb Dembele på andra kanten kan det verkligen bli åka av här.

Matchen på St James Park lagen emellan var en riktigt offensiv batalj, där vi hade två lag som körde. Jag tycker även att Newcastle gått offensivt mot andra lag i gruppen utan framgång. Mötet hemma mot Dortmund skulle slutat med 2-3 mål framåt, men landade istället i ett par skott i virket.

Nej, även om Newcastle såklart bör vara rädda för att släppa in mål här, känns det inte som att mycket talar för en tråkig och defensiv tillställning här. PSGs offensiv är glödhet på senare tid och med Alex Isak tillbaka på topp för Newcastle bör man absolut kunna hota.

Mitt spel i matchen blir ett semitungt sådant, jag tror båda lagen går ut och kör här. Spelet jag landar i, blir därför Båda lagen gör mål i matchen i en kombination med att vi får se minst 3 mål framåt för båda lagen. Spelet hittas till 2.03 ggr smeten inne hos Betsson, och tas 1.5 flat

Jag tycker den är värd 1.95+ med 1.5 flat, ner till 1.85+ med vanlig flat insats.

Ta hand om er och njut av CL kvällen!






Levande spel

2023-11-28 21:00
Över 2.5 mål + BLGM @ 2.03
Paris Saint-Germain FC
Newcastle United FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.