Speltips: Western Conference - Analys

Basket NBA

Välkommna till del 2 av min analys inför säsongen av NBA. Idag går vi igenom stjärnspäckade Western Conference!

Dallas Mavericks

Dallas var ett tufft lag att möta förra säsongen, om man bortser från deras record och tittar på antalet matcher som gick till sista possession i Mavsmatcher förstår ni vad jag menar. Man täckte spread 42-39-1, man förlorade i snitt spread med 3 poäng och man hade 70% i en stat som kallas för "fighting losses" där innan All-Star break hade man av 58 matcher 36 clutch matcher, alltså att man var inom 5 poängs marginal med 4 minuter eller mindre. Det ger mig förtroende för detta Mavs att i år kunna skjuta upp i tabellen, för har man så mycket "otur" i en och samma säsong så tänker man att det bör vända.

Dallas har fått in free agent DeAndre Jordan från Clippers och det var ett välbehövligt tillskott. Mavs var i botten i points in paint försvarsmässigt och centrar överlag kunde jogga in för layups hela säsongen. En annan spännande spelare detta år är såklart rookie Luka Doncic. Han kommer från en fullspäckad karriär redan i 19 års ålder med en Euroleague-MVP utmärkelse och många fler trofeer både lagmässigt och individuellt. Doncic har veteranen Dirk Nowtizki som mentor + att lagets tränare Rick Carlisle kommer att ge Doncic en roll där han kommer få visa vad han går för, han går en spännande tid till mötes i ett Mavs som ser bra ut inför framtiden med Dennis Smith Jr och Harrison Barnes som kommer vara Lukas wingmen under en lång tid framöver.

Mavs i år är ett lag för framtiden som sagt och tyvärr har man samma problem som t ex Heat med att inte ha någon scorer som kan ta tag i saker och ting när det blir tajt eller när man behöver poäng. Harrison Barnes är poängbäst i laget men han är långt ifrån en stjärna som kan ta över matcher helt själv. Annars har Dallas ett djupt lag med talangfulla spelare som kan vinna matcher som ett kollektiv, dock kommer man inte långt utan en standout i laget som kan ta över vilket kan bli Doncic.

In/Ut

In: Luka Doncic G/F, DeAndre Jordan C, Kostas Antetouknmpo F, Devin Harris G,

Ut: Yogi Ferrell G, Jeff Withey C, Nerlens Noel C,

**Speltips: Luka Doncic ROY @4.33 hos bet365

Harrison Barnes returtagning var bra förra året (6.1 returer/match, gick över linan om man avrundar till 5.5 42 gånger på 77 matcher.) Med Jordans intåg kommer många andras retursnitt kommer lida.

Denver Nuggets

Nuggets slogs hårt med Timberwolves om sista slutpelsplatsen men föll i sista matchen mot just Timberwolves och hamnade på en 9:e seed. Man hade Paul Millsap borta stora delar av säsongen pga en handskada och det kan ha påverkat en del. Dock tycker jag Nuggets tog flera kliv framåt och inte minst Gary Harris, Will Barton, Jamal Murray och Nikola Jokic. Dessa fyra är Nuggets kärna tillsammans med Millsap som kommer leda detta Nuggets i år. Millsap kommer ta ett steg tillbaka och vara en ledare på planen och inte bara ett offensivt alternativ, han kommer förankare defensiven vilket Nuggets behöver.

Jokic kommer vara navet i anfallet och den playmakern laget behöver då alla tre guards är scorers i första hand. Jokic har gång på gång visat att han är en briljant playmaker och han är faktiskt den snabbaste spelare i NBA senaste 20 åren som nåt en triple double i en match, det tog honom bara 14 minuter att nå detta medan Russell Westbrook kämpar i nästan 37 minuter i snitt med en usage rate på 35% för att ordna en triple double där han dessutom får returer i ett paket av sina lagkamrater, skillnad.

Nuggets denna säsong spås upp mot 50 vinster och jag tvekar ändå men det är möjligt då man har en av ligans bästa anfall + en bänk led av Isaiah Thomas som förhoppningvis kan få tillbaka lite av sin magi från Celtics tiden. Det kommer dock bli svårt att vinna så många matcher i ett West som är stacked med stjärnor och lag som inte ger en centimeter av utrymme för misstag, speciellt om man har bland de sämre försvaren. Gary Harris har blivit en spelare man lutar sig mot för att stoppa motståndarens bästa guards men det räcker inte bara med en spelare.

Bortaformen måste vara betydligt bättre än förra säsongen då man bara lyckades ta 15 vinster och om man vill vinna 50+ matcher på en säsong krävs det att skärpan finns där mot lag som man ska vinna mot och inte underskatta någon i en så talangfylld liga som NBA är. Denver kommer vara farliga i år är jag helt övertygad om men kommer man ha det sista som krävs att kunna fightas om 5-6 seed? Det återstår att se.

Jokic assistlina är alltid värd att titta på. Väldigt svårt att välja vem av de tre guards som kommer go off beroende på match, det är en svårighet i sig att räkna ut.

In/Ut

In: Isaiah Thomas G

Ut: Kenneth Faried F, Darrell Arthur F

Golden State Warriors

Spännande free agency där man tog in en för tillfället skadad DeMarcus Cousins för $5.3M och gjorde så att man troligen är det starkaste laget i historien på papperet. Det är på planen man ska göra jobbet dock och Cousins har jag svårt att se att han kommer komma tillbaka alltför snabbt. Han är något laget behöver för att stoppa att bli överkörda i paint och i returtagningen, nu finns det inga svagheter i detta Warriors alls att utnyttja när Cousins är på planen. Det enda som kan stoppa Golden State i år är skador, nonchalans och spelarkemin. Cousins är känd för att kunna 'rub people the wrong' så att säga så kommer Warriors kunna få det svårt att prestera till max, men jag ser inte detta hända alls, Cousins är där för att vinna en ring, visa upp sig från sin bästa sida och jaga ett maxkontrakt nästa sommar.

Mina förväntningar är som alla andras, NBA Champions i juni.

Poängspel på Curry, KDs returtagning + assist är intressant.

In/Ut

In: Jonas Jerebko F, DeMarcus Cousins C, Tyler Ulis G, Danuel House G

Ut: Nick Young G, Omri Casspi F, Javale McGee C

Houston Rockets

Rockets har tappat nästan hela sin defensiva kärna som var så otroligt bra invärvad förra året, det kommer vara ett stort slag i år tror jag. Man tappar två spelare som kan guarda SF i Ariza och Mbah a Moute och jag tänker vem kommer kunna i alla fall störa Kevin Durant? För Rockets förra året var byggt för att stoppa Golden State, det var deras mål att slå omkull superlaget och gå till final. Man tog Warriors till en Game 7 till och med och nu inför säsongen har man inte ens försökt med någonting. Visst, man kanske inte hade cap space nog för att behålla båda två. Visst, inga problem att man gick efter Lebron James, det är klart man ska göra det men direkt man förstod att man inte skulle få över honom borde man ha agerat och försökt i alla fall att behålla en av Ariza eller Mbah a Moute (Rockets organisation vet säkert bättre än vad jag gör, vem vet). Nu står man där med ett svart hål i defensiven i Carmelo Anthony och tyvärr om man fortsätter att spela James Harden i nästan 36 minuter/match kommer han inte vara på topp länge till pga förslitningar, trötthet och skador. Bra gjort att man åter kunde skriva på med Clint Capela som var en vital del varför laget gick så bra året innan också. Han var ett defensivt ankare som accepterade rollen som offensiv returtagare och alley-oop måltavla, vilket t ex Dwight Howard inte gjorde under sin tid i Houston.

Jag hoppas faktiskt att Rockets fortsätter som förra året även om jag tror att det kommer bli svårt med en sämre supporting cast bakom Paul och Harden. Dessa två kommer göra sin grej utan tvekan och kommer själva vinna matcher åt Houston men det är långsiktigt som jag tänker mig, rollspelare måste få mer utrymme och Paul och Harden måste få vila mer än vad man gör för att orka att spela runt 100 matcher per säsong och utan en defensiv kommer matcher gå ner till sista minuten och Paul och Harden kommer alltid att behövas då.

Rockets kommer spela som man alltid gjort under D'Antoni, mycket ISO och pick and roll. Kommer Carmelo Anthony acceptera en reducerad roll detta år är frågan. Förra året var det svårt att se att Melo skulle kunna fortsätta med sina postups och isolations, han bör stå i hörnet och vänta på pass så som jag föreslog redan då. Anthony är bland de bästa scorers i ligan och det har han varit sen första dagen, det är hans attityd och ego som förstör för honom.

Hardens assistlina är intressant, Capelas returtagning också.

**Speltips: Houston Rockets under 57.5 vinster denna säsong @1.70 hos Coolbet

In/Ut

In: Carmelo Anthony F, Marquesse Chriss F, Michael Carter-Williams G, Brandon Knight G, James Ennis

Ut: Trevor Ariza F, Luc Mbah a Moute F, Ryan Anderson F, RJ Hunter G

Los Angeles Clippers

Clippers kommer troligen att vara underskattade denna säsong, det ser man på över/under linan för säsongen och det är förståligt då Jordan och Rivers, två vitala delar från förra året är borta. Dock så tycker jag att man har nog med talang att kunna vinna 38-40 matcher. Tobias Harris, Lou Williams , möjligtvis Gortat och Danilo Gallinari (hoppas han håller sig skadefri) kommer att sköta de offensiva sysslorna och Beverly, Bradley, Mbah a Moute och resten av gänget kommer spela lockdown defense hela säsongen lång. Som jag alltid säger och kommer alltid att säga, defense wins you championships, nu kommer Clippers kanske inte ens komma till slutspel men ni förstår vad jag vill komma. Om man inte har ett starkt försvarspel kommer man ha det svårt, detta lag kommer dock vara ett riktigt grind it out lag tror jag och håller lag till låga siffror.

Clippers har en helt okej bänk att luta sig mot, Harrell är en underskattad spelare som är ganska stabil i försvarspelet medan Sweet Lou kommer att vara den gnista som han alltid varit. Jag tror att Clippers kommer vara ungefär lika som förra året möjligtvis lite sämre men man bör vinna fler än 35 matcher det har man talangen till.

Tobias Harris och Lou Williams poänglinor.

**Speltips: Los Angeles Clippers över 35.5 vinster under säsongen @1.82 hos Coolbet

In/Ut

In: Marcin Gortat C, Luc Mbah a Moute F

Ut: DeAndre Jordan C, Austin Rivers G

Los Angeles Lakers

Lebron James!

Underlig free agency i mina ögon från Lakers, oprövat territorium för James att spela med spelare som inte är skarpskyttar, kommer det att funka?

Lakers kommer vara lite som Cleveland förra året, Cavs kunde inte täcka sin spread, speciellt på hemmaplan, om det gällde livet. Nu har Lakers en ung kärna som är mer talangfull än vad Cavs hade förra året, dock spelar man i West och inte i East där man kan knipa 50 vinster pga Lebron. Lebron valde LA för att utveckla sin framtid efter basketen, han spelade som en Gud förra året (i slutspelet framförallt) och egentligen behöver han inte visa vad han går för längre, han är bland de bästa som spelat genom tiderna och är en first ballot HOF direkt han avslutat karriären, det är nästan så att han inte ens behöver vänta på att bli framröstad utan han kan bara gå från Staples Center till HOF done deal. MEN nu är det om Lakers vi ska snacka om, Lakers har skyhöga förväntningar på sig från folk och det är klart man ska ha det. Kommer ungtupparna kunna hantera pressen som sitter på axlarna när man har James i laget dock? Vi har sett veteraner skygga undan från ljuset när det väl gäller, vad händer med dessa unga män?

Laget är inget att snacka om, det är ett väldigt stabilt lag för James att leda med Kuzma, Ingram och Rondo som standouts. Lonzo måste kliva fram och visa att hypen är på riktigt och att han kan spela men framförallt skjuta på en högre nivå än i sin rookiesäsongen, hans courtvision är redan på högnivå och den kommer också bli bättre och bättre med tiden speciellt när man har Lebron James bredvid sig. LA kommer vara i mitten nångonstans, 4-5-6 seed, detta West är brutalt och som jag skrev tidigare så finns inga utrymmen för misstag och om LA kommer ut trevande från start kommer det bli en kamp att försöka slå sig upp högre än 5:e seed.

Min förväntningar är lite lägre än majoritetens, Lakers väntar nog på nästa sommars FA då man kan ordna Kawhi medans denna säsong är för att få ihop kärnan ännu tajtare kring James och låta de unga spelarna få än mer erfarenhet. PS: Det var synd att man blev av med Julius Randle, jag tror man kunde utnyttjat honom väl i sin offensiv.

In/Ut

In: Lebron James F, Rajon Rondo G, Lance Stephanson G, Javle McGee C, Micheal Beasley F, Svi Mykaliluk G, Travis Wear G

Ut: Brook Lopez C, Julius Randle F, Thomas Bryant F, Tyler Ennis G, Isaiah Thomas G, Derrick Williams F

Memphis Grizzlies

Grizzlies kommer troligen vara där man var förra året, man försöker verkligen att starta en rebuild, ur rebuild perspektiv var det bra att man blev av med Tyreke Evans men ur lag prespektiv var det bland det sämre som kunde hända. Han och Marc Gasol var Grizzlies förra året när Mike Conley ådrog sig en skada och var på sidlinjen en längre tid. Nu är Mike Conley tillbaka igen men Grizz är ett lag utan större talang utöver Gasol/Conley. Jag tycker dock Marshon Brooks såg väldigt skaplig ut när han kom in mot slutet av säsongen, man har tagit in Kyle Anderson från Spurs som kommer vara ett fint tillskott till passningsspelet medans man har kvar slitvargen JaMychel Green och förra årets rookie Dillion Brooks som var skaplig från trepoängslinjen men laget i det stora hela är lite fattigt på talang.

Detta Memphis har inte mycket att komma med när det gäller offensiven, Gasol/Conley som styr allt och tyvärr har man inte tillräckligt med bra skyttar när det gäller rollspelare. Green kan ta returer och vara stökig under korgen men det är mest båda Brooks som kommer få lägen och sänka trepoängare denna säsong, alternativt att Omri Casspi kan hjälpa till bakom linjen men jag har ingen större tro på Grizzlies skytte. Man är ett lag som jobbar hårt i defensiven och försöker hålla nere siffrorna.

Gasol assistlina och returlina.

In/Ut

In: Jaren Jackson Jr F, Kyle Anderson F, Omri Casspi F, Shelvin Mack G, Garrett Temple G

Ut: Tyreke Evans G, Ben McLemore G, Kobi Simmons G, Deyonta Davis F

Minnisota Timberwolves

Man tog sig till slutspel som 8:e seed och åkte ut med 4-1 i matcher mot Houston Rockets. Hela säsongen var väldigt upp och ner från början till slut och det var mycket tack vare det obefintliga försvarsspel Karl Anthony-Towns och Andrew Wiggins spelade.

Denna säsong börjar inte som man tänkt sig, Jimmy Butler har fått nog av sin Fortnitespelande lagkamrater och har helt enkelt tröttnat mot att laget inte spelar upp till standard, han har begärt trade och shoppas nu till olika lag. Jag kan till viss del förstå hans frustation men att inte vilja spela med en så ung och stabil center (offensivt och returtagarmässigt) som KAT är ett misstag. Han och Butler skulle kunna göra detta Timberwolves väldigt bra om man inte hade tveksamma spelartyper som Wiggins. Wiggins är fortfarande ung och kan utvecklas men att titta på hur han spelar på båda planhalvorna får mig att vilja blunda, till och med frikasten är helt åt helvete. Om Andrew Wiggins inte skärper sig detta år så skulle jag ta en riktig funderare på om man inte skulle tradea iväg honom.

Jag har låga förväntningar på Timberwolves denna säsong, efter att Butler nu vill bort kommer man att tappa en elit försvarspelare och en go to guy i tajta matcher. Man har tappat det bästa från bänken Jamal Crawford och jag ser inte att Wolves försvarspel kommer bli bättre än förra året då man var förankrade i botten.

**Speltips: Minnesota Timberwolves att ta sig till slutpel: NEJ @2.35 hos Unibet

In/Ut

In: Anthony Tolliver F, CJ Williams G

Ut: Nemanja Bjelica F, Cole Aldrich F

New Orleans Pelicans

Höjdpunken på säsongen var en clean sweep av Portland Trail Blazers i slutspelet och man kom till andra rundan där det tog stopp mot Golden State. I övrigt var Pelicans säsong kantad av skador både på Davis och då såklart Cousins som fick lämna i februari med en hälskada. Jrue Holiday visade dock framfötterna rejält offensivt förra säsongen och kunde hjälpa Pels att knipa 6:e seed framför Spurs. Jag tycker Nikola Mirotic sen han kom till laget har varit ett fint tillskott och ger Pelicans ett hot från tre.

Denna säsong är man utan Demarcus Cousins helt men man har tagit in Julius Randle, inte för att jämföra de båda då Cousins är den bättre spelare men Randle kommer ge Pelicans en bigman med en fin courtvision och en brusier under korgen. Jag gillar verkligen detta Pelicans även om man tappat en stjärna så har man fortfarande MVP-kandidaten Anthony Davis vid rodret. Han kommer alltid vara ett problem för motståndet det gäller att kunna hjälpa honom så som Holiday gjorde förra säsongen men kommer spelare som Holiday och Moore hålla samma klass är frågan.

Pelicans har tyvärr ganska dåligt skytte när det gäller trepoänglinjen. Ja, man har E´twuan Moore, Darius Miller och Nikola Mirotic men Moore och Miller skjuter för lite för att det ska vara till någon större effekt. Mycket i anfallet går via Davis vilket det ska men då blir det postups och mid-range skott som gäller, hans trepoängare har blivit bättre men är inte av den yttersta kalibern. Försvarspelet är ett frågetecken också, även om man har en blockmaskin i Davis var man ett lag släppte in 47 poäng/match i paint det visar på att om Davis inte kom över och hjälpte till så var det en layup hela matchen.

Det kommer att bli svårt utan Cousins för Pelicans i år, jag tror inte man kommer vinna lika många matcher som förra säsongen men man kommer defintivt slåss om slutspel.

Davis är känd för att skada sig under matcher så att ta hans linor är alltid en risk, större än andras. Men han är elit och tar oftare än inte sin poäng och returlina. Elfrid Paytons assistlina är intressant också då han är en pass-first-PG

In/Ut

In: Julius Randle F, Jahlil Okafor C, Jarrett Jack G

Ut: Demarcus Cousins C, Rajon Rondo G, Emeka Okafor C

Oklahoma City Thunder

Paul George! Russell Westbrook!

Thunder var upp och ner under hela säsongen och the big three kom aldrig riktigt igång. Uttåg mot Jazz i första rundan sved otroligt mycket.

I år signa man Paul George i FA en otroligt bra värvning då han var deras bästa defensiva spelare med uppmot 3 steals/match. George kommer vilja ha en större roll när det gäller anfallet, men kommer Russell Westbrooks otroligt stora ego låt sig knuffas undan en bit och låta George vara the go to guy i tajta matcher för Westbrook är inte tillräckligt kylig i dessa lägen i mitt tycke. Om Westbrook låter George leda laget tillsammans med honom tror jag att Thunder kan mycket väl ta sig långt och vinna många matcher men om inte så kommer det se precis ut som förra året eller året därpå då OKC inte tog sig vidare playoffs ens. Båda dessa spelare är kapabla och stabila NBA stjärnor men när en spelare tycker att han är ovanför alla andra kommer inte sluta positivt för någon om man inte jagar indivduella priser.

Kommer Dennis Schröder och Westbrook komma överens? Båda är hetlevrade men om Dennis får sköta bänken utan Westbrook tror jag att båda kommer att må bra.

Svårt att säga vart Thunder säsong kommer att gå, det är upp till Westbrook.

Steven Adams returlina, han är beast under korgen!

In/Ut

In: Hamdiou Diallo F, Dennis Schröder G, Nerlens Noel C, Mike Muscala F, KJ McDaniels G

Ut: Nick Collison F

Phoenix Suns

Tankade bäst av alla förra säsongen, applåder!

Man fick in Deandre Ayton som 1:a draftval i år även om jag sett Doncic som första val så förstår jag varför man valde Ayton. Man behöver en bigman som är bra på båda sidor bollen och Ayton har stor potiental till det.

Devin Booker skrev på ett maxkontrakt i sommar och det är vad Suns behöver, en spelare man kan bygga sin framtid med och jag tror absolut på att Booker och Ayton kan bli en fin duo tillsammans. Man har också ordnat in veteraner som Trevor Ariza och Ryan Anderson från Houston medans man har kvar Tyson Chandler som mentor till Ayton.

Inga större förväntningar från min sida, även om D Book vill till slutspel snart tror jag inte Suns är i närheten av det på ett antal år. Defensiven är ett hål och det blir inte bättre av att man spelar den snabbaste basketen i ligan, det lämnar alldeles för stora hål bakåt när det blir Hawaiibasket majoriten av matcherna, nästan som en pickup match. Suns har några spelare som man ska hålla ögonen på dock och det är Booker, Josh Jackson, Ayton och TJ Warren. Warren är en scorer och är lite i skymundan när man pratar Suns då Booker tar upp det mesta av ljuset. TJs poänglina ska man hålla koll på för han är effektiv och kan sätta bollen i korgen på många olika sätt.

In/Ut

In: Trevor Ariza F, Ryan Anderson F, Deandre Ayton C, Richaun Holmes C

Ut: Alex Len C, Marquesse Chriss F, Elfrid Payton G, Danuel House F, Tyler Ulis G, Jared Dudley F, Alan Williams G

Portland Trail Blazers

Abrupt slut på en fin säsong för Trail Blazers med förlust i första rundan mot Pelicans. För dåliga när det väl gällde helt enkelt.

Denna säsong är förväntningar inte så stora på Portland faktiskt, visst det var överranskande att man blev en 3:e seed men man har faktiskt efter att Lamarcus Aldrigde gick till Spurs spelat över förväntningar. Damian Lillard och CJ Mccollum har varit deras nav i anfallet det är dock rollspelarna som fattas. Al-Faraouq Aminu och Jusuf Nurkic är två som sticker ut från förra säsongen men ingen annan. Portland har väldigt litet cap space efter att man gett Evan Turner, Mo Harkless och Meyers Leonard stora kontrakt och dessa lever inte upp till pengarna, därför har man inte kunnat gå efter några riktigt stora FA eller någon alls. Carmelo Anthony var på tapeten men inget som mynade ut i något konkret bud från Portlands sida då Melo helt enkelt inte var tillräckligt intresserad.

För mig är dock den stora frågan när Portland ska blow it up med Lillard och Mccollum och starka på ny kula. Efter denna säsong kanske. Lillard börjar närma sig 30 och Portland är inte någons tankar om att gå djupt i slutspelet och även om Lillard är en All-Star och Mccollum är boarderline så är denna duo inte i närheten av t ex Curry och Thompson och det är det som krävs i dagens NBA. Sen bör man ha en allround bigman som kan ha en 15ppg 10reb per match statline och det har inte Trail Blazers. En scoring SF skulle också varit positivt. Det finns för många hål i Portland att fylla för att detta skepp ska hålla i längden, tyvärr.

Lillards poänglina. Mccoullum är för upp och ned och Nurkic likaså.

In/Ut

In: Seth Curry G, Nik Stauskas G

Ut: Ed Davis F, Pat Connaughton G, Shabazz Naiper G, Georgios Papagiannis F

San Antonio Spurs

Ett lag med Gregg Popovich system behöver inte alltid lita på sina stjärnor. Detta visade man förra året då Kawhi Leonard inte ville spela. Pop lät Aldrigde vara den han är och LA blev sig själv igen, han gör mycket postups och pick and pops, sen att Pop ville att han skulle spela som Tim Duncan gjorde passar nog inte alla. Aldrigde visade att han inte hade fallit av och med hjälp från bänken i Manu Ginobili och Patty Mills kunde Spurs knipa 7:e seed men åkte på en nitlott i Golden State.

Inför säsongen var det fortfarande turbulent när det gällde Leonard och tillslut blev han tradead till Toronto Raptors tillsammans med Danny Green för Demar DeRozan. DeRozan och Aldrigde är två spelare som skjuter mid-range allra mest av alla i ligan och när NBA gått över till 40 treor i snitt från vissa lag är det ett frågetecken om inte Spurs bör tänka om. Jag tror dock inte Pop gör samma misstag som han gjorde med DeRozan som med LA att han försöker ändra för mycket på hans sätt att spela, Demar kommer att må bra i Spurs han måste bara få lite tid att kom in i Texas bootsen.

Vad jag tänker om Spurs är att detta lag kommer vara grovt underskattat pga att Leonard drog. Det ska man inte vara för Popovich är en för bra coach och DeRozan och Aldrigde är två All-Stars som är kapabla att leda lag till många vinster. Det kommer att roteras som vanligt hos Spurs och bänken kommer alltid att vara viktigt, nu har man tyvärr tappat Green som är en trepoängsskytt och det skadar Spurs lite grann. Men man har fått in Marco Belinelli och Quncy Pondexter som kan skjuta från långt håll. Spurs tappade Kyle Anderson också som är en fin passningsspelare men efter att DeRozan lärt sig spela ett lagspel i Raptors senaste säsongen ser jag honom kunna kliva fram i assist kolumen. Spurs kommer alltid att vara ett lag, en equal opportunity offense som alltid kommer vara modernt

Aldrigde returlina är att hålla utkik på.

In/Ut

In: Demar DeRozan F, Marco Belinelli G, Quincy Pondexter F, Jakob Poeltl C, Okaro White F, Dante Cunningham F

Ut: Kawhi Leonard F, Danny Green G, Joffrey Lauvergne C, Kyle Anderson F, Tony Parker G

Sacramento Kings

Tankande säsong förra året och man fick ett topp 3 draftval där man valde Marvin Bagley lll.

I år vet jag inte riktigt vart jag har Kings. Väldigt underlig organisation som gör saker på sitt sätt och slösar talangen man har på mediokra spelare. DeAaron Fox, Marvin Bagley, Buddy Hield och Willie Cauley-Stein är några att titta efter i år, för deras utveckling. Buddy Hield Kings STEPH CURRY! joke. Det saknas väldigt mycket i detta lag, man har ingen scorer för det första alltså ingen go to guy. Försvarspel, nej, Willie Cauley-Stein kan bli något inom det området så vi får se hur det utvecklar sig framöver.

Mina förväntningar är låga för Kings men när det gäller betting så var Kings 39-40-3 i ATS och det visar på att det är svårt att spela på dem.

In/Ut

In: Marvin Bagley F, Nemanja Bjelica F, Yogi Farrell G, Ben McLemore G

Ut: Bruno Caboclo C, Vince Carter G, Garrett Temple G

Utah Jazz

Donvan Mitchell!

Jazz eller Donvan Mitchell var överraskningen förra året, kul!

Kommer Mitchell fortsätta föra Jazz offensiv framåt i år igen? Jazz kommer inte överraska någon denna säsong, alla är redo på Mitchell, Ingles, Gobert och gänget. Jazz kommer spela sitt eget tempo och ha långa possessions som förra året. Laget spelar på bortaplan majoriteten av den första halvan av säsongen och förra året hade man det svårt på bortaplan, kommer det fortsätt vara så? Kan Gobert hålla sig skadefri? När han gick ner med skada gick Jazz defensiv från nummer 1 till nummer 18. Många frågor men något som aldrig behöver ifrågasättas är spelplanen och defensiven när Gobert är inne, dessa två saker är som skrivna i sten.

Intressant är att man kommer försöka spela Jae Crowder på PF som man gjorde lite grann förra säsongen för att spela ´smallball lineup´.

Jag tror dock försvarspelet och Mitchell kommer leverera i år igen och Jazz kan skapa kaos i West helt klart.

Ingles assistlina.

In/Ut

In: Georges Niang F, Tyler Cavanaugh F

Ut: -

Stort tack för att ni ville läsa min analys. Jag ser framemot basketsäsongen som helhet men framförallt NBA. Denna säsong kommer bli spännande framförallt i East.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.