Speltips: Heter 2018 års skyttekung Kangaskolkka, Källman eller Ömer?

Fortsätter med långtidspelen inför Veikkausliiga starten som ligger bara en natt ifrån oss nu. Väljer nu att ställa in fokus på några spelare som jag tror kommer att ha en bra möjlighet att vinna skytteligan i år, förutsatt att dessa herrar får hållas skadefria.

Veikkausliiga 2018 Skyttekung spelstopp 07.04.2018 kl. 14:00

Om vi ser på vad spelbolagen som erbjuder odds på årets skyttekung tror så ser alla ut att var överens om att årets skyttekung kommer att komma från HJK när åtminstone 3 av deras spelare, João Klauss, Akseli Pelvas & Filip Valencic, är dom spelare som får lägsta odds hos diverse bolag. Håller med om att alla dessa tre spelare har kapacitet att göra många mål i årets Veikkausliiga, men om vi ser på HJK:s anfallsuppställning så har man 4 bra anfallare till sitt förfogande vilket i sin tur betyder att man kommer också att rotera en hel del mellan dessa spelare. Tycker själv personligen att det finns bättre värde hos dom 3 spelare som jag väljer att spela, eftersom alla 3 är mer eller mindre förste anfallaren i sina lag.

Aleksei Kangaskolkka, IFK Mariehamn

29 årige Aleksei Kangaskolkka inleder sin 5:e säsong hos IFK Mariehamn. Kangaskolkka vann förra säsongen skytteligan i Veikkausliiga när han gjorde 16 mål på 30 matcher. Totalt har Kangaskolkka hunnit med att spela 216 matcher och gjort 66 mål i vår högsta serie. Hos IFK Mariehamn är han anfallare nr 1 och kommer att få mycket med speltid förutsatt att han hålls skadefri, han är samtidigt också den spelare hos IFK som tar eventuella straffar (5 st säsongen 2017).

IFK Mariehamn har normalt spelat en offensiv fotboll vilket också har lett till att man har lyckats med att skapa många chanser för Kangaskolkka. Tycker att man i år också har ett mera tekniskt mittfält än vad man hade förra säsongen, vilket i sin tur borde bädda för flera målchanser åt Kangaskolkka. Aleksei är en allround anfallare som är bra på att göra mål både med fötterna och på inlägg, han har dessutom ett bra skott som ger honom möjligheter att göra mål från längre håll.

Både NordicBet och Coolbet ger för tillfället 10.00 i odds att Kangaskolkka vinner skytteligan för andra året i rad, personligen tycker jag att han skall ha goda chanser till att göra det och väljer att spela honom som skyttekung med 2/5 u.

Benjamin Källman, FC Inter

Är det i år när 19 årige Benjamin Källman får sitt stora genombrott? Enligt mig så finns alla förutsättningar för det. Benjamin har i år fått axla ansvar som förste anfallare hos FC Inter. Förra säsongen fick han ännu finna sig i att vara efter Njazi Kuqi som tidigare tränaren och Njazis storebror Shefki Kuqi envisades med att hålla hela tiden på planen, även om hans kondition inte räckte till det.

Benjamin inleder nu sin tredje säsong hos FC Inter. År 2016 gjorde han som 17 år gammal 2 mål på 22 matcher, förra säsongen började man se en stor utveckling hos honom och han lyckades då med att göra 9 mål på 31 matcher (18 från start och inbytt 13 gånger). Under årets försäsong och i finska cupen har han varit ordinarie och lyckats visa varför han skall vara en het kandidat till att vinna årets skytteliga då han lyckades göra 8 mål på 7 cupmatcher.

FC Inter har normalt spelat en offensiv fotboll och gjort många mål framåt. Man har förutom Benjamin lera andra offensivt bra starka spelare. I anfallet har man tidigare skyttekungen och lagkaptenen Timo Furuholm som fungerar samtidigt som mentor åt Benjamin. I offensiva roller på mittfältet finns bl.a. Mika Ojala och Lucas Garcia som har sett bra ut under försäsongen.

Förväntar mig mycket från Benjamin Källman denna säsongen och tycker att han skall ha goda chanser att vara med och slåss om att vinna skytteligan. Nordicbet ger 12.00 i odds på att 2018 års skyttekung heter Benjamin Källman och jag väljer att spela det med 2.5/5 u.

Masar Ömer, FC Honka

Mitt tredje alternativ till årets skyttekung är sen ett långskott som jag tycker mig se en fin potential i förutsatt att han hålls skadefri. 24 årige Masar Ömer som även hos vissa kallas för Mattbys Zlatan är en storväxt (192 cm) och fysiskt stark anfallare. Ömer missade inledningen av förra säsongen då han var skadad, men lyckades ändå göra 9 mål på 14 matcher i Ykkönen. Under försäsongen och i finska cupen har han varit den bästa målskytten hos FC Honka med 5 mål på 7 cupmatcher.

Ömer är bra att söka sig till målchanser innanför straffområdet och är också tack vare sin fysiska styrka ett farligt vapen vid fasta situationer. FC Honka har en hel del med tekniskt skickliga offensiva spelare, som bör kunna skapa chanser för Ömer, vilka han förhoppningsvis också kan ta tillvara på. Hålls Ömer skadefri så har han enligt mig helt klart kapacitet att göra över 10 mål i år och vid en perfekt säsong så tycker jag att han även kan ha en liten chans att vinna skytteligan. För tillfället ger Nordicbet hela 110 i odds på att 2018 års skyttekung heter Masar Ömer, tycker att oddset är alltför lockande och väljer att spela det med 1/5 u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.