Speltips: Fördel FC Inter i årets första Åbo derby

Senastet bloggspelet, som spelades förra veckans söndag, PEPO – HIFK över 2.5 mål & BTTS slutade i en vinst när HIFK gjorde en fin match och vann den med 4-1. Ny helg, med nya matcher i den finska cupen. Förhoppningsvis håller den fina formen som man har haft i början av året i sig. Vi har under fredagen totalt 3 matcher i den finska cupen, på lördagen spelas det 7 matcher och under söndagen har vi en match. Har valt att börja med att ta fokus på fredagens intressantaste cupmatch

Inter Turku – TPS Turku spelstopp 09.02.2018 kl. 18:00

Dags för årets första Åbo derby när Veikkausliiga lagen FC Inter och TPS ställs mot varandra i den finska cupen. För FC Inters del är matchen den andra i årets finska cup, som man inledde med en 3-0 seger mot Ekenäs IF. TPS igen har hunnit med att spela två matcher i årets cup, båda matcherna har slutat 1-1, först hemma mot Klubi 04 och för en vecka sedan hemma mot IFK Mariehamn.

Skrev om FC Inter och deras lagbygge för drygt två veckor sedan i en blogg när dom åkte med finlandsfärjan över till Stockholm för att möta AIK i en träningsmatch (som AIK vann med 3-0). Skrev då att deras lagbygge såg bra ut och att man hade gjort klart med en del intressanta nyförvärv. Efter den bloggen så har man hunnit göra klart med ännu ett intressant nyförvärv när vänsterbacken Abdoulie Mansally (förra säsongen i PS Kemi) skrev på för FC Inter för några dagar sedan. 29-årige Mansally, med 16 landskamper för Gambien, är en offensiv vänsterback som förra säsongen gjorde 6 mål i Veikkausliiga. I och med värvningen av Mansally och Teemu Penninkangas (som jag skrev om i blogginlägget för två veckor sedan), har man två duktiga offensiva försvarare som jag tror man kommer att få nytta av i det offensiva spelet. I och med värvningen av Mansally säger FC Inters sportchef Vesa Mäki att årets trupp är klar, då man har kontrakt med totalt 26 spelare, varav 9 st är ännu juniorer. Överlag så tycker jag att det lag som FC Inter har till sitt förfogande bör ha goda chanser att förbättra förra årets 9:e placering i Veikkausliiga.

Inför matchen mot TPS säger FC Inters tränare Fabrizio Piccareta att han har framför sig ett positivt problem då han skall välja ut matchens öppningselva. Piccareta är nöjd med det som laget har presterat såhär långt in på försäsongen och säger att man under träningarna har haft många spelare som är i god form inför matchen. Till matchen mot TPS kommer FC Inter att sakna några spelare när Yoonis Muse & Albion Ademi har mindre skadeproblem, borta är också långtidsskadade Niko Markkula samt influensasjuka Mika Ojala.

TPS som är nykomlingar i årets Veikkausliiga skrev jag två bloggar om för drygt två veckor sedan när dom åkte över till Estland på en kortare turné och spelade två matcher på två dagar, mot JK Nõmme Kalju & Paide Linnameeskond. TPS spelarmaterial ser i dagens läge klart svagare ut än det material som FC Inter har till sitt förfogande, man söker ännu efter en offensiv förstärkning till årets lag. Ideala vore om man kunde skaffa in en mittfältsmotor och en målfarlig spelare, men budgeten kommer emot där. TPS har haft lite otur med skador också när nyförvärvet Tomas Hradecky blev långtidsskadad under sin första vecka med laget och är borta i minst 6 månader. Hradecky var tänkt som mittfälts generalen i årets TPS. För tillfället har gjort klart med 5 nyförvärv inför denna säsong:

Elias Ahde (anfallare)

Aleksi Ristola (anfallare)

Tomas Hradecky (mittfältare)

Antto Tapaninen (försvarare)

Miikka Mujunen (målvakt)

Om vi kollar lite på TPS senaste match i finska cupen (1-1 mot IFK Mariehamn), så gjorde man en svag första halvlek när IFK Mariehamn var det bollförande laget. I andra halvlek gjorde man några offensiva förändringar och kunde komma bättre med in i matchen. Man lyckades kvittera matchen i den 78:e minuten när unge Onni Valakari gjode ett drömmål. Till matchen mot FC Inter kommer man att sakna några viktiga spelare samt har frågetecken för några andra. Borta är definitivt långtidsskadade Hradecky samt avstängde Rasmus Holma (försvarare) samt skadade Oskari Jakonen (mittfältare/försvarare). Man har också frågetecken för ordinarie målvakten Jonathan Viscosi samt Aleksi Ristola som fick en liten smäll under veckans träningar. Alla dessa 5 spelare är spelare som normalt är med i öppningselvan. Man har också haft en mindre influensaepidemi i laget under veckan, vilket gjort att alla spelare inte har kunnat träna till 100%.

Om vi jämför båda lagen med varandra, så tycker jag att FC Inter ser för tillfället klart starkare ut och skall gälla som favoriter i årets första derby. Man har också mindre skadebekymmer i laget för tillfället än vad TPS har, dom spelarna som FC Inter saknar till matchen har man enligt mig fullgoda ersättare för, medan dom spelarna som TPS definitivt saknar eller har frågetecken för blir klart svårare att ersätta. Förväntar mig att FC Inter kommer att vara det laget som tar kommandot i matchen och sätter press på TPS med sitt offensiva spel. TPS får än en gång lita sig på sin starka defensiv och försöka få till kontringar som man kan göra mål på. Tycker det finns några intressanta spelalternativ till denna match, eftersom det är fråga om ett derby så kommer båda lagen att vara laddade till max och även om jag håller FC Inter som favoriter så vågar jag mig inte på en rak seger som finns för tillfället till odds runt 2.00 strecket. Väljer istället att spela FC Inter -0.25 AH till oddset 1.764 med 2.5/5 u hos Pinnacle, dessutom tycker jag att FC Inters mål lina på över 1.5 mål till oddset 2.08 hos Pinnacle är bra och väljer att ta det med 1.5/5 u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.