Speltips: Tar HJK en storvinst i årets sista Stadinderby?

Halvförlust på gårdagens bloggspel, då FC Lahti och KuPS spelade 1-1. Dagen slutade ändå på lite pluss, eftersom LPS vann sin match med 4-1 efter två sena mål och -1.5 AH hittade in. Två matcher idag i Veikkausliiga, FC Inter från Åbo tar färjan över till Mariehamn för att möta IFK Mariehamn och i Helsingfors har vi årets sista Stadinderby när HJK och HIFK möter varandra. Har tänkt ta en närmare blick på just nämnda stadinderby

HJK – HIFK spelstopp 17:30

Överlägsna serieledarna HJK möter idag lillebror HIFK som ligger för tillfället på en kvalplats. HJK leder ligan för tillfället med 12 poäng före FC Lahti och har en match mindre spelad. Med 8 matcher kvar att spela, så behöver man 9 poäng för att säkra mästerskapet, förutsatt att FC Lahti skulle lyckas med bedriften att vinna alla sina återstående matcher. HIFK ligger för tillfället 3 poäng före JJK som är sist i tabellen. HIFK möter JJK nu inkommande fredag i en viktig hemmamatch, så deras huvudfokus kommer inte att ligga i dagens match.

Skrev om HJK i ett blogginlägg underveckoslutet när dom vann med 3-0 borta mot VPS, i en match var dom gjorde en otroligt fin första halvlek. I den matchen fick man målvakten Thomas Dähne utvisad efter 55 minuter, så man kommer att sakna honom idag. In kommer istället Markus Uusitalo som vaktade målet i senaste Stadinderby som HJK vann med 2-0. HJK får till dagens match också tillbaka anfallaren Filip Valencic som var avstängd senast mot VPS, inleder dock på bänken idag. Man saknar p.g.a. skador viktige mittfältaren Moshtagh Yaghoubi och försvaren Roni Peipponen. Att Yaghoubi är skadad är såklart ett lite avbräck för HJK men på plussidan så har man fått tillbaka duktiga mittfältarna Atomu Tanaka och Rasmus Schüller efter skada, båda spelade lite över 20 minuter senast mot VPS. Schüller finns idag i öppningselvan, medan Tanaka inleder på bänken. I det stora hela så innehåller inte HJK:s öppningselva några överraskningar idag.

HJK har i årets Veikkausliiga varit i en klass för sig själv. Materialet som dom har till förfogande är byggt för ett eventuellt Europa Cup spel. Hemma har man från 12 spelade matcher saldot 9 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 28-3. Defensivt har man varit i en klass för sig själv i Veikkausliiga, under hela säsongen har man släppt in endast 10 mål på 25 matcher, för tillfället har man spelat 292 minuter i sträck utan att släppa in ett mål. Offensivt så har man gjort såhär långt 57 mål. En styrka i det offensiva spelet hos HJK är att man inte är beroende av en enskild spelare att göra mål. Som jag nämnde i mitt senaste blogginlägg angående HJK så sålde man Veikkausliigas klart bästa spelare Alfredo Morelos i början av Juni till Glasgow Rangers.

HIFK igen har haft en tung säsong ända från starten. Man har hela säsongen fått ligga i botten av tabellen. Det mesta tyder på att man får sikta in sig på att klara av att hålla JJK bakom sig och försöka förnya sitt kontrakt i Veikkausliiga efter kval. För tillfället har man 9 poäng upp till PS Kemi som är det första laget som ligger på säker mark. Under augusti månad kunde man dock se en liten förbättring i HIFK:s spel, när man vann hemma mot både VPS och RoPS samt spelade i senaste matchen 0-0 hemma mot IFK Mariehamn. Dom största orsakerna till varför HIFK ligger var dom ligger i tabellen är att man under säsongens gång har gjort alltför många individuella misstag som har lett till att motståndarlaget har fått lätta mål. En annan avgörande orsak är att man har offensivt haft svårt att skapa chanser och göra mål på dom få chanserna som man har fått. Man är det lag som gjort minst mål i serien för tillfället, då man efter 25 omgångar har lyckats göra endast 23 mål. Man är också det lag som har näst minst skott mot motståndarnas mål under säsongen efter VPS. Kollar man på pappret så har HIFK ett helt namnkunnigt anfall i Mikael Forssell, Pekka Sihvola och Juho Mäkelä. Problemet är att alla dessa tre spelare börjar vara på slutet av sin karriär istället för att vara på toppen av den.

HIFK:s öppningselva innehåller som förväntat några försvagningar. Man inleder med Mikael Forssell som ensam anfallare idag. På bänken finns viktige mittfältaren Xhevdet Gela samt försvararna Nosh A Lody och Kim Raimi, båda två spelare som normalt finns i öppningselvan, Raimi dock förväntad att inleda på bänken eftersom han har varit skadad en längre tid.

Förväntar mig här en någorlunda likadan matchbild som i senaste Stadinderby (den 31 juli), var HJK var det dominerande laget och vann med 2-0 efter att båda målen hade kommit i första halvlek. Slutsiffrorna 2-0 är i underkant, eftersom HJK missade en stor mängd med chanser i andra halvlek. Normalt så har derbyn varit en jämn historia lagen emellan, efter 8 spelade derbymatcher så har HJK 2 vinster, HIFK 1 vinst och 5 matcher har slutat oavgjort, målskillnaden i derbyn är 8-6 i HJK:s favör. Tror att vi idag för första gången kommer att få sen ett derby var den egentliga klasskillnaden lagen emellan kommer fram, och HJK tar en klar vinst. Som jag redan nämnde i början av texten, så ligger HIFK:s fokus i fredagens hemmamatch mot bottenkonkurrenten JJK i en match som dom inte får förlora.

Kommer att ta några spel i denna match. Huvudspelet kommer att vara HJK -1.75 AH till oddset 2.01 hos SBObet med 3/5 u. Tar utöver det 3 andra handikapspel från Coolbet, då jag tror att vi kommer att få en storsiffrig HJK vinst idag.

HJK -2 EH 3.00 1/5 u

HJK -3 EH 6.00 0.5/5 u

HJK -4 EH 13.00 0.5/5 u






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.