Fortsätter JJK:s svaga defensiva spel?

Publicerades för

Fyra matcher idag i finska Veikkausliiga och jag har valt att ta närmare fokus på en av dem

JJK – SJK spelstopp 17:30

I dagens match möts de två lag som har underpresterat mest, såhär långt in på säsongen.  Hemmalaget JJK ligger sist i Veikkausliiga med 7 poäng efter 16 matcher. Bortalaget SJK ligger två placeringar högre med 19 poäng efter 16 matcher. Det att JJK ligger där dom ligger är sist och slutligen inte någon större överraskning, eftersom deras material inte håller för Veikkausliiga. SJK däremot var ett lag som förväntades vara med och slåss om topp placeringarna i Veikkausliiga och kanske det lag som skulle ha störst chans att utmana HJK. Intressanta för matchen är att den inte spelas på JJK:s hemmaplan Harjun stadion, som är stängd under Juli p.g.a. service/uppbyggnad, matchen spelas i närvarande orten Vaajakoski.

JJK steg något överraskande efter förra säsongen till Veikkausliiga, när dom lyckades vinna Ykkönen. Deras återkomst kommer, om inte världens åttonde underverk inträffar, att bli en säsong lång. Inför säsongen så tappade man några av sina viktigaste spelare när t.ex. Niko Markkula gick till FC Inter och Saku Leppänen till KuPS. Man har ett ungt material till sitt förfogande, som inte helt enkelt är tillräckligt bra för Veikkausliiga. Plus för det att man har valt att ge unga spelare förtroende och majoriteten av deras spelare är från Jyväskylä trakten. Största problemet denna säsong för dem har varit att även om man har hängt bra med i matcherna i 60-75 minuter, men så har man inte lyckats spela ofta bra 90 minuter i en och samma match. Får andra laget ett mål, så knäcks deras ryggrad ofta och man släpper in många mål. Såg deras senaste match borta mot FC Inter och där hängde man bra med i 75 minuter, men under sista kvarten gjorde FC Inter 4 mål och vann med 4-0. Till denna match kommer man med dålig form, då man har förlorat 5 senaste matcherna med målskillnaden 2-16.

SJK är det lag som har underpresterat överlägset mest denna säsong, deras problem började redan under försäsongen då man p.g.a. meningsskiljaktigheter gav sparken åt en av Veikkausliigas bästa tränare Simo Valakari (nyligen ny tränare för Tromsö), in kom istället Sixten Boström som inte i något skede fick SJK:s spela att se bra ut. I början av Juni beslöt man för att ge sparken åt Boström och tog in sin tredje tränare för säsongen när man skrev kontrakt med spanjoren Manuel Roca. Under Rocas ledning har man hunnit spela 5 matcher i Veikkausliiga med facit 2 vinster och 3 förluster, man har dessutom spelat två matcher i Europa League kvalet mot KR Reykavik var första slutade oavgjort och andra i en förlust. Spelmässigt har SJK:s spel stundtals sett helt okej, ut men man har dragits med en hel del skador speciellt på deras offensiva spelare. Nu har man haft en liten paus och hunnit träna bättre med Roca som förhoppningsvis har fått bättre in sitt budskap i laget.

Till denna match kommer SJK med en rätt så skadefri trupp, saknas gör Matej Hradecky samt Richi Dorman p.g.a. skador. Man har fått in två nya spelare i försvararen Joel Mero som återvänder till Finland efter några år i Borussia Mönchengladbach samt spanske anfallaren Sergi Arimany som förväntas stärka deras offensiv. Utöver dessa två så får man till baka anfallaren Aristote Mboma samt försvararen Chema Antón från skada. SJK har lyckats skapa en hel del chanser i deras matcher denna säsong, men man har saknat target-spelare som kan ta vara på chanserna och göra mål. Nu med Arimany och en frisk Mboma ser det genast betydligt bättre ut på den fronten. SJK har som sagt underpresterat såhär långt in på säsongen, men kan man få sitt spela att stämma och börja vinna sina matcher så kan man ännu med god tur ha chans på Europa League plats, eftersom det för tillfället bara skiljer 7 poäng upp till VPS på en tredje plats.

Förväntar mig att SJK kommer att föra spelet i dagens match och skapa med tillräckligt med chanser för mål. Samtidigt så ser jag inga tendenser till förbättring i JJK:s defensiva spel och tror att SJK kan göra 3-4 mål i matchen bara man lyckas ta vara på sina chanser som man kommer att få. Mitt spel i denna match kommer att vara SJK över 1.75 mål till oddset 1.787 hos Pinnacle med 3.5/5 units.  

Ett inlägg av
Finnboll Finnboll
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord