Speltips: Hårdskjutande högoddsare - vinnare av SHL:s skytteliga?

Daniel Viksten

Ytterligare en säsong med svensk ishockey står för dörren och det är med spänd förväntan som jag nu skickar ut det första långtidsspelet för säsongen.

Premiären ligger endast fyra dagar bort och snart är det äntligen dags att kliva in i de kylslagna ishallarna igen och beskåda matcher från det det svenska ishockeyns finrum, SHL.

Det här inlägget kommer innehålla två spel. Två spel som handlar om samma spelare och som har höga odds.

Spelaren det handlar om är ett av Färjestads många nyförvärv inför den här säsongen, nämligen Daniel Viksten som man plockat in från Örebro.

Vad ska Daniel Viksten kunna uträtta i Färjestad då, mån tro? Jag tror att han kan få en hel del vettigt uträttat med tanke på vad jag sett av honom i Örebro de fyra säsonger han har varit på min ”hemmaplan” och spelat.

Färjestads BK - Gör flest mål i turneringen för laget - grundserien

Daniel Viksten - 8.50 - Unibet - 3/10 Units

Edit: Sedan spelet lagts och inlägget publicerats har NordicBet erbjudit 20.00 i odds på detta spel. Ser otroligt bra värde i det oddset och fyller på med 1.5 units till det oddset.

Jag tror absolut Daniel Viksten har chans att vinna den interna skytteligan i Färjestad. Att vinna den interna poängligan tror jag kan bli svårt med tanke på hur många assist Johan Ryno skickade iväg från bladet förra säsongen, då han vid årsskiftet var i poängligaledning med knappt några mål gjorda alls, utan bara passningspoäng.

Det jag vill komma med det är att det är mål som Daniel Viksten kommer att göra. Förra säsongens interna skytteligavinnare, Dick Axelsson, har flyttat till Stockholm för spel i Djurgården. Även tvåan i den interna skytteligan, Michael Lindqvist, som hade en succéartad debutsäsong i FBK, har lämnat klubben. Men för spel på andra sidan Atlanten i New York Rangers organisation.

Så det finns en hel del mål och poäng som måste fyllas upp. Hur många av dessa gör Daniel Viksten?

Dick Axelsson vann den interna skytteligan på 21 mål, och Michael Lindqvist var tvåa på 20 gjorda. Bakom de två så var det den snabbskrinnande Joakim Nygård som gjorde flest mål, med sina 17. Han är kvar i laget, men ska han verkligen vara den som bär målskyttet för det topptippade FBK? Jag tror det kan bli tufft för honom. Hade en succéartad höst ihop med Johan Ryno där de två verkligen bara matade fram poäng. Nygård i form av målen och Ryno i form av passningarna. Nu gäller det att hålla samma nivå igen, går det?

Joakim Nygård är i alla fall favorit till att vara Färjestads bästa målskytt (odds 2.75). Bakom honom Per Åslund (3.50), Jesper Olofsson och Johan Ryno (5.00), Martin Johansson (7.50) och så då Daniel Viksten (8.50).

Ingen av ovanstående spelare känns som en så naturlig målskytt som Daniel Viksten. Per Åslund kommer göra sina mål, placerad framför motståndarmålvakten när Färjestad spelar Powerplay. Jesper Olofsson har smugit under radarn uppe i Skellefteå bakom storstjärnor som Joakim Lindström, Oscar möller, Pär Lindholm och Bud Holloway. Kommer med stor sannolikhet få en större roll i FBK än vad han har haft i SAIK, inget snack om den saken. Men räcker det för att komma upp i de där 20 målen som nog kommer krävas för att vinna den interna skytteligan?

Johan Rynos främsta egenskaper är, som jag skrev ovan, i passningsspelet. 9+37 förra året indikerar på det.

O så Martin Johansson. Snabb på skridskorna och skicklig tekniskt. Men, behöver komma upp till den höga nivån som han hade säsongen 14/15 i Örebro, där han lyckades göra 24 mål och 22 assist, och fick belöningen i form av landslagsspel.

Daniel Viksten har visat att han kan göra mål. 11 mål förra säsongen i ett Örebro som var dåligt från november till mars. Säsongen innan det missade han 20 matcher och målskörden stannade på 7 mål. Men, han har visat klass i Örebrotröjan. Säsongen 15/16 17 mål på 49 matcher och säsongen 14/15, 14 mål på 43 matcher.

En sak man får ha med i beräkningarna här är också att i Färjestad kommer han att omringas av flera skickliga lagkamrater som kan spela pucken till honom. Duktig i powerplay där han bombat in många kassar i Örebro, och även varit en pålitlig straffskytt där, något som kanske Färjestad sett och utnyttjar.

Hur som helst tycker jag att Daniel Viksten är lite underskattad här. Tycker han har goda chanser att vinna Färjestads interna skytteliga, och vinner man den, jag då har man också goda chanser att vinna hela SHL:s skytteliga.

Gör flest mål i turneringen - Grundserien

Daniel Viksten - 101.00 - Unibet - 1/10 units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.