Speltips: Nurnberg - Stuttgart - Måste komma en scenförändring

Bundesliga är på tapeten när vi entrat lördagen och vi har ett gäng matcher att värma upp oss med vid 15:30 inför "der Klassiker"-mötet som väntar på kvällen. Storkrisande Stuttgart gästar Nurnberg och jag förutspår att det ska vändas en skuta här.

Nurnberg

Nyuppflyttade Nurnberg ligger på en 15:e plats efter tio omgångar i Bundesliga och utifrån det får man absolut ge dem godkänt. Däremot har man blandat och gett ordentligt och den relativt oerfarne tränaren Köllner har redan hunnit med att se sitt lag släppa in sju mål borta mot Dortmund och det var givetvis inte tillräckligt, utan några veckor senare blev det sex bollar att hämta ur egen målbur när man var på besök i Leipzig.

Pinsamt, enligt många, men finns det något man kan hålla sig fast vid så är det däremot att på hemmaplan, ja då är man iallafall en kraft att räkna med. Facitet på 2-2-1 och en målskillnad på 8-5 samt 8 insamlade poäng sätter Nurnberg på en sjätte(!) plats om man enbart ser till hemmaspelet. Däremot säger det snarare något om hur jämn Bundesliga är och att hemmaplansfördelen är väldigt minimerad, lag har absolut inga problem att prestera borta från sin egen borg och det finns det även data som kan backa upp. Därför gäller det också att tänka till ett par steg när du beger dig in i Bundesliga-djungeln, men det är också en del utav charmen.

De underliggande siffrorna för Nurnbergs säsong har dom inte heller som ett särskilt överpresterande lag, tittar man däremot på dess schema så kan man snabbt konstatera att man har haft fördelaktiga möten, där vinsterna kommit emot nyuppflyttade kollegan Dusseldorf och väldigt nederlagstippade Hannover. Till lördagens möte saknar man ordinarie Valentini och Löwen, medans svenske anfallaren Ishak närmar sig comeback från sin skada, men ses fortfarande som ganska osannolik att vara redo.

Stuttgart

Fjolårets vår-bomb Stuttgart gick från botten till toppen efter att man anställt tränare Korkut, en Korkut som fick fortsatt förtroende med ett ordentligt kontakt och som lika snabbt försvann då han inte fick samma utväxling på spelet i början utav denna säsong. Trots 5 poäng på 5 spelade matcher ansågs det inte vara tillräckligt och ett ambitiöst Stuttgart kände sig där och då tvungna att agera direkt.

In kom lite utav ett drömnamn i den Tyska tränar-sfären då Weinzierl äntligen var ledig efter att ha "suttit" av ett Schalke-kontrakt, efter en snabb sejour som slutade illa resultatsmässigt. Men innan den anställningen var han där och då vad vi idag skulle kalla en "Nagelsmann", en ung tränare men mycket idéer som fick utlopp för dem i Augsburg med en mycket begränsad trupp. En liknelse med sin företrädare Korkut var att han profiterade på att använda ganska fasta namn i startelvan, något som han nu i Stuttgart behöver att lista ut för vad man har haft, det har inte fungerat heller.

Mardrömsstarten har varit ett faktum, med tre raka förluster och en minusmålskillnad som är allt annat än smickrande. Weinzierl har själv identifierat problemet med att Stuttgart springer minst över 90 minuter och utifrån träningsrapporterna har han fokuserat på att drilla sina spelare.

Man ska också ha i åtanke att man haft ett riktigt tufft schema: Dortmund, Hoffenheim och Frankfurt är motståndarna Wienzierl fått försöka hantera och det i sig kanske inte är det mest rättvisa att döma en tränare på, särskilt när samtliga tre lag befinner sig i extrem toppform. Nu har man fortsatt ganska tufft schema framför sig, vilket gör att matchen mot Nurnberg bara är ett måste att få resultat i, annars får man börja planera redan nu för 2.Bundesliga.

Slutsats och speltips

Jag var troligen en vecka för tidigt på bollen när jag gick på Stuttgart senast i sitt möte med Frankfurt, den fick jag äta upp men tänker inte ge mig för det. Laget är otroligt talangfullt och svarar bra på ett tydligt spelsätt som jag är övertygad om har implementerats, man fick aldrig chansen borta mot Hoffenheim heller får man komma ihåg efter det tidiga röda Insua drog på sig. Nu kommer en perfekt uppgift mot ett Nurnberg som har några skador och som inte känner samma stress, Stuttgart är bättre än vad man visat upp och när nu marknaden sent på veckan fått till en +0.25 lina på bortalaget tycker jag värdet är för bra för att avstå, det finns mycket som talar för en scenfrändring och jag hoppas att vi får ta del av den redan under lördagen.

Stuttgart +0.25 spelas till 1.89 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.