Speltips: Argentina - Kroatien

Det är dags för ett tungviktsmöte när VM går in på en ny dag utav gruppspelsmatcher och här ska vi fokusera på Argentinas möte med Kroatien. Efter enbart 1-1 mot Island är pressen stor på Messi och hans lagkamrater, samtidigt som Kroaterna har gjort sig av med störigheter inom gruppen.

Det blev ju bara 1-1, mot Island, för det Argentinska landslaget. Messi missade sin straff under andra halvlek och oron är stor när man nu möter ett så kvalitativt landslag som Kroaterna får anses som. Mycket har sagts men precis som vanligt är Argentina väldigt Messi-fokuserat där flytet i spelet får sig en turn utav hierakin i landslaget som råder. Om någon undrade så har det inte så mycket att göra med att Messi är en sämre spelare i landslaget eller att han inte räcker till, han är fortfarande samma utomordentliga spelare bara i en mindre harmonisk miljö.

Han förväntas att göra allting och i det kaotiska fotbollsförbundet i Argentina så finns där säkerligen vissa riktlinjer för hur man ska spela, för de andra spelarna på plan alltså. En spelare som Messi kan göra mycket, men om vi tittar exempelvis på Egypten med Salah så fungerar det ju inte så att en spelare tar bollen och dribblar av sju motståndare, även om just Lionel är kapabel att göra det så är det orimligt att tro att det ska hända precis varje gång han har bollen.

Nog om det, tränare Sampaoli är pressad och givetvis går han tillbaka till det han känner bäst och vad han upplever är hans bästa chans på ett positivt resultat. 3-3-3-1 systemet är det jag pratar om och det kommer att implementreras under morgondagen. Förvånande nog så hittar inte särskilt många förstärkningar in i laget, inte ens en sådan som Bocas Pavon får chansen. Man kommer i princip att ställa upp med en mittback i Otamendi, ytterbackarna Mercado och Tagliafico vid hans sida. På "mittfältet" hittar vi Mascherano ihop med Enzo Perez och den vanligtvis spelande ytterspringaren Eduardo Salvio. Framåt vid Messi får Meza fortsatt förtroende på ena sidan och Sportings Acuna tar plats på andra, med Aguero på topp.

Väldigt många kantspelare med andra ord och för Argentinas kaliber inte särskilt kvalitativt starkt lag, relativt menat alltså. Att man vill ha så många kantspelare inne samtidigt som "det mesta" ska gå via en centralt placerad, men såklart rörlig, Messi rimmar illa. Kroaterna kommer att ockupera den ytan och en taktisk amatör skulle ju kunna få för sig att han nog behöver lite understöd där. Troligtvis lär även Messi få drifta ut mot kantzonerna och hur man därifrån sedan ska ta sig innåt i plan mot motståndarens straffområde kommer att bli intressant att bevittna.

Kroatien då? Jo man gjorde vad man skulle mot Nigeria och även om spelet inte såg överdrivet bra ut så är det nästan en klassisk match att fallera i, för de äldre upplagorna. Nigeria var svagt men sammanfattningsvis var det en upplyftande seger och flera utav spelarna såg ut att vara där på riktigt, en förmåga flera andra landslag med massvis utav stjärnor saknat. Man skickade även hem en som inte ville vara där i Kalinic som inte velat bli inbytt under matchens gång och som man således tyckte saknade ambition, ett bra och tydligt val tycker jag.

Det var en offensiv approach man hade på sin startelva och inför Argentina kommer det att återgå till ett nästan överbefolkat mittfält. Som absolut minimal förändring så lär vi få se Modric ta över nummer 10-rollen som Kramaric hade, även utgå från en lägre position i banan. Badelj ligger närmast till att ta en defensiv, sittande mittfältsroll men vi har även Kovacic och Brozovic som kan vara aktuella för att ta någon plats på mittfältet.

Kanske väljer man även en mer defensivt säker utpost på Strinic's position som var rätt dålig mot Nigeria, Jedvaj har spelat ytterback förr, men man kan även flytta ut Vida där för att få in honom eller unge, talangfulle Caleta-Car.

Jag förväntar mig att Kroatien försöker att utnyttja sitt bollskickliga och starka mittfält genom att behålla boll så mycket som man tillåts göra, spela av och frustrera Argentina. Sampaoli är duktig på presspel men om han får till ett effektivt sådant här, då blir jag lite överraskad. Annars kommer man att se till att hålla sig i position och låta Argentina rulla utanför den centrala delen utav banan, tvinga Messi att röra sig både bakåt och utåt på plan för att möjliggöra bollkontakt, där han är som minst farlig. Det lär bli ett ställningskrig och samtidigt ska Argentina se till att inte hamna för högt upp med lagdelarna, ännu ett problematiskt område och om man väljer att bibehålla Rebic i sin startelva kommer han att kunna orsaka mycket farligheter emot ett högst begränsat och långsamt motståndarförsvar.

Även utan alla dessa fördelar i Kroatiens favör, så har vi datasimuleringar på varsitt sätt som värderar Argentina långt mycket lägre än vad oddset indikerar. Kroatien +0.5 till 1.81 hos Pinnacle innehåller inte bara ett otroigt väntevärde, det är troligtvis morgondagens bästa spel dessutom. Inte att förglömma att Argentina inte är helt körda om de kryssar här, en överkörning mot Nigeria kan räcka beroende på resultatet i den andra matchen som gruppen har, men den spelas dagen efter. Kroaterna blir det här iallafall, lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.