Speltips: U21EM - Finalen - Lyckas Tyskarna streta emot?

Vi ser fram mot fredagen och det är inte för att utbudet bjuder på särskilt mycket, men vi har faktiskt en final i U21-EM som ska avgöras. Det har varit en fin resa i Polen med överraskande bra resultat och jag hoppas verkligen att vi kan avsluta på topp. Här har vi Spanien som ställs mot ett Tyskland och turneringens bästa lag ska få göra upp i turneringens sista match.

Spanien tog sig vidare ifrån semifinalen där man mötte Italien, 3-1 skrevs siffrorna till och man utförde sin matchplan i ett perfekt format. Man såg utmanade ut under en stor del i början utav matchen men precis som jag skrev inför den så vaggar man in sitt motstånd i någon form utav hopp och straffar dem sedan på deras egen känsla utav att faktiskt ha någon chans.

Det låter lite överdrivet, men Italien gjorde en riktigt bra match men hade faktiskt i slutändan aldrig någon chans. Saul's första mål var en bekräftelse över det faktum att man vid minsta lilla utrymme också tar vara på öppningen, effektivitet. När man sen släppte in ett mål trots en man mer så ordnade samme Saul upp detsamma bara minuter senare, Spaniens mittfält strålade och ifrån att "ingen" hört talas om han, pratas det rätt duktigt om Ceballos numera. Kollegan Saul stod för ett hatrick och Asensio var alltid där, spindeln i nätet. Vilket lag!

Negativt var att Deulofeu gjorde ännu en dålig insats och tyvärr är det väl så att han kommer att spela även i finalen då han besitter kaptensbindeln.

Tyskarnas väg in till finalen var något brokigare, den var dessutom onödigt svår. Speltekniskt var man mil före England och man var även så mycket bättre. Men man led utav skadan på mittbacken Stark, som inträffade under uppvärmningen. Istället klev Jung in, som är något utav en mittfältare och resultatet syntes tydligt. Man var superpressade till en början, det var en katastrof i positioneringen i egna boxen och man hade det väldigt tufft. På fasta situationer led man och det var till ingens förvåning att första målet kom via en sådan.

Mål nummer två ifrån England kom i efterdyningarna ifrån en hörna och Tyskarna fann sig i ett underläge. Dessutom skadades Selke och fick utgå till förmån för Platte, som gjorde ett riktigt bra inhopp och stod för 2-2 målet. Man vann ju sedan på straffar efter att ha haft övertaget under sluttampen utav matchen.

Det var med all tydlighet klart att man saknade sin mittback i Stark, och det luktar skräckfilm om han inte lyckas hinna bli redo inför denna match. Just nu är han och Selke tveksamma vilket missgynnar Tyskarna hårt.

Nu har jag dock svårt, oavsett deras frånvaro, att se Tyskland hota särskilt. Man är duktiga på att skapa anfall via bollhållande och Spanien har visat sig sårbara längst kanterna. Men men tanke på hur mycket man flyttar upp sina ytterbackar och hur loja man kan se ut, så har jag supersvårt att inte se Spanien utnyttja detta. Man gör sin grej som man gjort under hela vistelsen i Polen och väntar in situationen att straffa motståndaren på och Tyskland känns sårbara, det går inte att komma ifrån. Tyskland har dessutom 120 minuter i benen, det ska inte underskattas att det har en påverkan. Det blir tuffare för dem att sätta in en tidigt press, alternativt om den tidiga pressen sätts in så lär man lida utav det tidigt i andra halvlek.

Jag förväntar mig att Tyskland har en del boll då och då och att Spanien ställer sig lågt, men jag förväntar mig även att det är just då man själva slår till, ett bolltapp eller vad som, där Pollersbeck, hur bra han än varit, blir sviken utav sina försvarare. Ett försvar jag inte håller särskilt högt och att då släppa lös detta Spanska lag på det, jag har svårt att se något annat än en, i slutändan, bekväm vinst för Spanien.

Oddsen släpptes runt 2.00 på -0.5, vi har nu 1.88 hos bet365, det är inte optimalt såklart men fortfarande ett spelvärde i sig. Min tanke här blir att börja lågt för att fylla på Live till ett odds runt 2.05 på Spanien -0.5. Se till att hänga på där och så placerar vi nu med en mindre insats:

Spanien -0.5 till 1.88 hos bet365, Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.