Speltips: Champions League: Vem lyfter pokalen?

Imorgon, lördag, klockan 20:45 är det äntligen dags. Mötet emellan Real Madrid och Juventus som ska avsluta säsongen 16/17 i Europeisk fotboll avgörs äntligen. Det är också två lag med fantastiska vinnare och en Champions League-final som känns otroligt intressant på förhand.

Real Madrid vann spanska ligan tre poäng före Barcelona och Zidane plockade hem ännu en titel för Real. Hans tränargärning är mycket hyllad och nu har vi också fått se lite justeringar på lagets formation på senare tid. Istället för den mer klassiska 4-3-3 har han i och med Bale's långa skada fått anpassa rollen till ersättaren Isco för att optimera hans egenskaper. En 4-3-1-2/4-1-3-2 har formerats där Ronaldo flyttats in mer centralt runt Benzema och Isco kunnat husera mer bakom dessa två herrar. Det har gett en bra balans i laget och Isco's roll har han skött exemplariskt. Laget har sett mer solida ut och defensiven tycks må bättre.

Bale är däremot tillbaka här och Zidane står inför ett svårt val, det vore väl fullt rimligt och framförallt klokast att fortsätta med Isco, däremot betyder ju matchen otroligt mycket för Bale som "kommit hem" till Cardiff. Spela kommer han ju att göra och troligtvis blir det via ett inhopp. Annars har det varit mycket prat om Carvajal men de senaste rapporterna talar för att han är skadefri och redo för spel. Real är i övrigt skadefria.

För Juventus är matchen här som nästintill avgör deras säsong, man vann sin sjätte raka Scudetto och löste vinst i cupen, men någonstans har hela säsongen handlat om just Champions League. Även om en andra plats här är en fantastisk prestation så är det också en position man klarade av nyligen då man förlorade emot Barcelona. Så för att den nya eran och målet ska nås krävs det vinst här för att känna fullständig tillfredställelse i Juventuslägret.

Man är också skadefria när det kommer till aktuella spelare för matchen, då Pjaca och Sturaro saknas.

Allegri har verkligen fått till det med årets Juventus, man har till en början två val att gå in i matchen här med. Antingen det mer klassiska 3-5-2 mer uppställt som en 3-4-2-1 med Barzagli in med Chellini och Bonucci, eller så startar man med den nya 4-2-3-1 varianten där Cuadrado tar en offensiv ytterposition. Att Cuadrado väljs här med dennes form på sistone känns ologiskt så troligtvis får vi se den fantastiska trebacklinjen ifrån Juventus.

Det man gör så bra är att man med automatik anpassar sitt presspel utifrån matchbild, man kan både ligga lågt och högt upp beroende på vad som passar för stunden. Om man tittar på några utav målen man gjort i Champions League så har man med Dani Alves en otrolig kraft när man vinner bollen på hans sida, det går fort och på ett snöre. Man har heller inga problem att slå den långa bollen när det behövs och Mandzukic är otroligt stark i bollvinnandet.

Det är två lag fyllt med vinnarskallar, Real Madrid kämpar för att skriva historia medans Juventus har hela 8 spelare i sin startelva utan en vinst i Champions League. Om vi tittar närmare på lagdelarna så har lite ifrågasatta Navas i Madridmålet har höjt sig rejält under avslutningen i ligan medans Buffon som alltid håller högsta nivå. Försvaret i Juventus är ramstarkt även om Barzagli kommer att få det tuffare än någonsin, medans Reals bakre fyra oftare kan hamna fel i positionsspelet i jämförelse. Det gäller för Juventus att faktiskt utmana dem om man ska ha någon chans här.

Mittfältet i Real är otroligt fint där rollfördelningen är nästintill perfekt, Casemiro är dock en spelare som behöver ha en bra dag. I Juventus gäller detsamma för Pjanic och där Khedira kommer att behöva stå för ett kopiöst jobb matchen ut, där även dessa två behöver att få uppbackning ifrån Mandzukic. Anfallsmässigt är båda lagen otroligt starka med massvis utav spetskvalité, Benzema gör inte lika mycket mål längre men lägger ned en större mängd energi för laget och hittar ofta fram till Ronaldo som avslutare. Higuain behöver motbevisa sitt spöke här och nu, misslyckas han här kommer han att få det riktigt tungt de närmaste veckorna. Dybala är en fröjd att se på och kommer att husera emellan Casemiro och Reals mittbackar där han blir den främste spelaren för Madridlaget att ta bort ifrån spelet.

Bör bli en försiktig inledning men en match som absolut inte behöver vara mållös efter 90 minuter. Jag tycker att båda lagen är extremt starka men ger min fördel till Juventus då jag är mer orolig för Real Madrids defensiva kapacitet. Juventus nivå när man gått in i matcherna som betytt något under Champions League är otroligt hög, en nivå jag anser är tillräcklig för att ta hem detta.

Juventus att lyfta pokalen spelas till 1.98 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.