Speltips: Del 2 - Tungviktsmötet ska avgöras.

Champions League är tillbaka och vi går in i fasen då returmötena ska avgöra vilka som går vidare till semifinal. Först ut är Leicesters möte med Atletico Madrid och såklart tungviktsmötet emellan Real Madrid och Bayern Munchen. Det är det sistnämnda mötet jag tänkte fokusera på här.

En vecka har gått sedan knallen på Allianz utspelade sig där Bayern åkte på en dråplig, men rättvis förlust. Turligt nog för tyskarna så var Neuer i fullständig toppform och utan honom hade det här mötet varit stendött. Nu lever det trots allt i viss mån sedan Real Madrid ur spanska ögon "bara" fick med sig 2-1.

Bayern spenderade helgen med match emot Leverkusen där matchen slutade 0-0, de vilade Lahm, Alonso, Robben och Ribery här. Trots det så kunde man ställa upp med ett slagkratigt lag som till en början såg väldigt lojt ut, kanske en normal inställning när man hade detta möte väntades, men kom sedan in i matchen och borde ha vunnit i slutändan. Man missade en drös målchanser under andra halvlek och skärpan fanns inte där. Skönt då för Bayern att ha Lewandowski tillbaka och redo för spel här, det har uppenbarat sig att han inte bara är en vital del för målgörandet utan även grymt viktig i uppspelsfasen och i det generella spelet.

För han saknades verkligen i första mötet, Muller har varit kall hela året men även om han gjorde en godkänd insats saknades det en bit i pusslet för att Bayerns spel skulle nå den toppprestation de kan få ut ur detta lag. Nu kunde man utan en straffmiss ändock kunnat haft en 2-0 ledning i halvtid och en helt annan match, men istället brände Vidal den och sedan tog ju Martinez ett rött kort. Innan dess hade Real Madrid redan kvitterat och såg överlag något mer slipande än den tyska giganten.

Frågetecknena jag ställde innan den matchen handlade om Navas och avsaknaden utav Varande och Pepe, de skötte sig bra och istället var det Bayerns backlinje som inte alls levde upp till förväntningarna. Till matchen idag går både Hummels och Boateng en kamp emot klockan hurvida de ska spela, båda tränade fullt under gårdagen dock och skulle jag gissa så spelar åtminstone Hummels ikväll. Däremot är ju Javi Martinez avstängd och kommer inte Boateng till spel så verkar Kimmich stå högst i rangordningen att ersätta. Kimmich är en fantastisk ung spelare, mångsidig och kan spela på flertalet positioner. Främst ytterback och central mittfältare har han erfarenhet av men under Pep's era spelade han mycket mittback, dock i ett helt annat spelsystem med en annan filosofi och roll än vad det nu är under Ancelotti. Självklart är detta en försvagning.

Sen ska man ha i åtanke att om både Boateng och Hummels spelar och Bayern kan formera sitt optimala lag så är ingen av dem två helt hundra procentiga.

I Madridlägret är saker och ting lite lugnare, det är en väntad harmoni efter en så stark vinst i Tyskland. Det kunde dock varit lite snarigare om det inte vore för en viss Isco. För när Real Madrid inför mötet med Gijon vilade nästan hela sitt ordinarie lag (Ronaldo, Benzema, Kroos, Modric, Casemiro, Carvajal, Marcelo samt målvakten Navas) så hamnade man i underläge inte bara en gång, utan två. Men Isco snodde showen med två fantastiska mål varav de sista var det avgörande 3-2 målet i 90:e minuten.

Eftersom Bale gick sönder efter matchen i Tyskland och saknas här så verkar det nu som att Isco kommer att få ersätta honom i elvan, killen är i en fantastisk form och bör inte bli något större avbräck, om än att han är en annan spelartyp så tror jag det passar Real Madrid bra. Man kommer här att ställa ut kollektivet och det gamla, lite naiva Real som möjligtvis skulle ut och köra i en sån här match utav prestige är numera ett smart, kalkylerande Real som värdesätter resultaten framför showen under Zidane. Framförallt har dem flera tillvägagångssätt att utgå ifrån i en sån här match som gör att jag tycker de får en fördel med tanke på att intiativtagandet ligger i Bayerns händer.

Neuer kan inte göra om en lika otrolig match som i den på Allianz, det defensiva arbetet i Bayern har fortfarande spår utav det som skickade ut Pep's Bayern Munchen tre år i rad och det syntes tydligt förra veckan. Jag känner numera att även om Real har Varane och Pepe ut så går det jämnt ut med de svårigheter Bayern får när man utsätts för en ordentlig press av ett topplag i Europa. Det här var Bayerns år i mina ögon väldigt länge, men jag har vänt kappan efter vinden. Kanske var det för tidigt för dem, men pokalen i Champions League uteblir tyvärr igen med Lahm/Alonso-eran. Med all press på Bayern mot ett smart och metodiskt Real Madrid utan press, på Santiago Bernabeu, tycker jag att en +0.0-lina här är generöst.

Så jag spelar idag Real Madrid +0.0 till 1.83 hos Pinnacle

Jag tar även en mindre peng på överspelet.

Ö3.25 spelas lågt till 1.85, även det hos Pinnacle.

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.