Speltips: Klassikermöte på menyn - Vi synar Nordderbyt.

Helgen går vidare och vi lämnar en tung lördag bakom oss och blickar fram emot söndagens utbud. Förutom att Allsvenskan är tillbaka samt att vi har ett stormöte i England så väntar en speciell match i Tyskland där det vankas Nordderby och rivalmötet emellan Werder Bremen och Hamburg.

Det är ett Bremen som kommer till match i en otrolig form, på sina senaste åtta matcher har man 6 vinster och 2 oavgjorda och är alltså obesegrade sedan tidig februari. För de senaste årens Werder Bremen är detta inte något facit man är särskilt vana vid och när vi går in i den här årsstiden så brukar man ha fullt upp med att förbereda ett krig kring kvalstecket. Nu är Bundesliga såpass jämn i mitten detta år att man trots en otrolig form ändå bara har ett fyra poängs försprång ned till kvalplacerade Augsburg men man har då också en match mindre spelad.

När säsongen drog igång inledde man den med ett 6-0 nederlag emot Bayern Munchen och två förluster senare sparkade man sin tränare Skripnik. Man hade då släppt in 12 mål på tre matcher men när man då, alltså redan efter tre matcher, redan hunnit sparka sin tränare anade man oråd och att detta skulle bli ännu en säsong full av misär, liggandes i botten. Som ersättare tog man sin assisterande tränare Alexander Nouri som efter en kort tid som interrimtränare också fick ett riktigt kontrakt och fullt förtroende. Denna iran-tysk som haft en anonym spelarkarriär och enbart varit A-lagstränare för sin gamla klubb VfB Oldenburg inledde med en förlust men fick sedan igång spelet och förbättringarna i spelet, främst defensiven, syntes rätt snabbt.

Man har haft två små svackor men annars radat upp mer än godkända resultat över större delen utav säsongen, där rushen nu på slutet verkligen krönt kronan över Nouris arbete med klubben denna säsong. Man har hunnit med att slå Wolfsburg borta, 3-0:at både Leipzig och Schalke hemma och dessutom kört över erkänt hemmastarka Freiburg. Man har återupplivat Max Kruse efter ett par stökiga år och han har nu gjort 8 mål på 17 spelade matcher. Förutom genombrottet som Gnabry stått för har man även spelat in de unga spelarna Veljkovic och Eggerstein som verkligen presterat en bra fotboll och man ser ut att som grupp må riktigt bra under Nouris styre och står inte ens och faller när nämnda Gnabry gått skadad en tid.

Man får här tillbaka sin ordinarie mittback Sane och saknar Delaney och Eggerstein bland de relevanta avbräcken och man kommer att kunna ställa ett väldigt starkt lag på plan här.

Till Hamburg så inledde även dom med ett tidigt tränarbyte efter 4 raka förluster i början utav säsongen. Labbadia fick foten till förmån för Gisdol men där såg inte mycket ut att förbättra sig. I den 12:onde omgången lyckades man tillslut ta sin första seger emot usla Darmstadt och lyckades till och med att följa upp den med en ny seger, denna gång emot Augsburg. En till hann man och lösa innan det välbehövliga vinteruppehållet kom och här räddade man också sitt kontrakt via ett väldigt bra januarifönster.

Man skickade iväg den otroligt tandlösa värvningen Halilovic så fort man fick chansen och lät den minst sagt begränsade Spahic packa väskorna då kontraktet sades upp. In köpte man albaniske mittbacken Mavraj ifrån Köln och lånade in Leverkusens (via Leipzig) mittback Papadopoulos. Dessutom handlade man Gremio's defensiva mittfältstalang Walace.

Och här nånstans vände hela Hamburgs säsong, det har inte varit fläckfritt, men det har varit bra mycket bättre. Man har lyckats slagit Leipzig borta med 3-0 och tagit ett gäng otroligt starka hemmamavinster emot Hertha, 'Gladbach, Leverkusen och Hoffenheim här senast. Det har varit tillräckligt för att nu ha andrum, om än ett litet, i tabellen. Det som varit skillnaden är just mittbacksparet Mavraj/Papadopoulos, det går inte att komma ifrån. Där har Hamburgs akilleshäl länge legat och det har verkligen sett illa ut gång på gång, dessa två spelade givetvis inte ihop när Hamburg förlorade med hela 8-0 borta i Munchen, eller när Dortmund körde över dem med 3-0. Den enda förlust Hamburg har sedan februari med dessa två i mittlåset är i cupmötet med 'Gladbach.

Givetvis vill jag ju komma någonstans med denna uppbyggnad, för det är så att Papadopoulos saknas till matchen här, det är dock inte deras ända avbräck. Även förstemålvakten Adler, mittbacken Djourou, Ekdal och Muller saknas, alla utom Djourou är startspelare. Lagets striker och offensiva kraft i Bobby Wood är dessutom ett frågetecken inför imorgon och det vore ett otroligt tungt tapp för Hamburgs offensiv att både gå miste om Muller och Wood här. Hamburg tvingas dessutom till en rokad då både Ekdal och Djourou är de två mittbacksalternativ man främst använt när Papadopoulos eller Mavraj saknats, så Gisdol har en del att fundera på.

Jag tycker att mycket talar för Werder Bremen här, förutom det uppenbara skadeläget i Hamburg som jag verkligen tycker drabbar dem hårt så har man i Bremen verkligen hittat rätt i sitt spel på sistone. Deras otroliga snabbhet i offensiven kommer att orsaka stora problem för en blåvit defensiv här, det är jag övertygad om. Man är bättre sammansvetsade och mer fungerande som lag än vad Hamburg är och med en -0.25 lina är jag redo att gå för Bremen här. Det vore dessutom väldigt typiskt Hamburg att förlora en sån här match som betyder så mycket för fansen bara för att blanda sig in runt kvalstrecket igen. Bremen fortsätter att ösa in mål och drar det längsta stråt här i derbyt.

Werder Bremen -0.25 spelas till 1.99 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.