Speltips: Azzurri och 4-2-4, full fart framåt?

Fredagen bjuder på VM-kval och totalt nio matcher, i en utav dessa har vi ett möte emellan Italien och Albanien som jag tänkte titta närmare på. Det är ett möte med två Italienska tränare som går upp i duell med varandra och ett "Azzurri" som behöver ta tre poäng för att inte tappa mark ned till jagande Israel.

Men vi börjar med Albanien, som kommer ifrån ett 2016 där man deltog i sommarens EM i Frankrike. Ett deltagande som ifrån början är imponerande för ett så litet landslag men där man också stod för flera imponerande prestationer. Man höll Frankrike mållösa till matchminut 90 innan Griezmann lyckades få in bollen för värdlandet och man vann en match emot Rumänien där även försvarsspelet stack ut. Man inledde VM-kvalet med två raka segrar, den ena emot slagpåsen Liechtenstein sticker inte direkt ut men däremot 2-1 emot Makedonien är mer respektingivande.

Man besitter en ganska intressant trupp, där spelare som Hysaj (Napoli), Taulant Xhaka (Basel), Abrashi (Freiburg), Gashi (Colorado), Mavraj(Hamburg), Berisha (Atalanta) bland annat figurerar. Man har även Torinos Ajeti och Empolis Veseli i laget som spelar regelbundet men som kanske inte klingar lika högt. På topp har man Sadiku som spelar regelbunden fotboll i Schweiz och det i laget Lugano.

Man tränas utav Gianni de Biasi, med förflutet i Torino och Udinese, en skicklig tränare som gillar att ställa ut sina lag väldigt anpassade efter sina motståndare. I Albanien och emot svårare motstånd premierar han en 4-1-4-1 uppställning där han försöker att stänga till centralt så gott det går.

Nu är det så att till matchen ikväll saknar Albanien dels målvakten Berisha som är skadad, men det absolut tyngsta avbräcket hittar vi i Mavraj som verkligen är pusselbiten för att kunna stänga igen för lag utav den bättre kalibern. Albanien kommer att få det oerhört tufft utan honom och även om Veseli och Ajeti som förväntas att bilda mittbackspar ikväll har Serie A-rutin så är det en klar försvagning. Herrarna har inte heller spelat ihop särskilt mycket vilket såklart gör det ännu tuffare och jag förväntar mig att de inte är särskilt synkade ihop.

I Italien hittar vi Ventura, tränaren som Rikard Norling var nere och studerade noggrant i Torino. Han har varit en förespråkare för 3-5-2 men faktum är att hans absoluta favoritformation är 4-2-4. Det är en väldigt kontroversiell uppställning som inte alltid gått hem i klubblagen han tränat och således har han fått nöja sig med 3-5-2. Till saken nu så har han börjat implemtentera detta 4-2-4 nu på senare tid i Italiens landslag och det har minst sagt gett blandade resultat.

För visst är man mer offensivt lagda, vilket är hela hans ide, och man gör mål. Men det har öppnat upp en given obalans där de centrala mittfältarna får slita som djur och i matchen emot Makedonien var man till exempel väldigt illa ute efter två snabba mål i fel bur och en tappad ledning. Man löste det tillslut och lyckades fullborda sin vändning i sista minut men det påtalar just det faktum att Italien med den approachen är mycket öppnare utav sig.

Ingenting i statistiken säger att detta ska bli en målglad tillställning och med ett lågt stående Albanien blir det en uppgift för "de blå" att luckra upp. Men med avsaknaden utav Mavraj så utökas chanserna till mål här något rejält, iallafall i min bok. Hysaj som är storstjärnan i Albanien har inte heller varit sig själv den senaste tiden och hans bästa kvalitéer sitter inte i den defensiva delen utav spelet. Med Italienskt offensiva pjäser i högform så är jag övertygad om att det smäller här, både en och två gånger. Jag tycker att oddset för att det ska ske tre gånger är mer än väl godkänt och känns verkligen influerat utifrån historiken Italien har utav målsnåla matcher. Men att gå på statistik när det kommer till landslag är att trampa i klaveret och ganska intetsägande. Ventura är en offensiv coach och kommer att ställa ut ett offensivt lag, klarar Albanien att stänga ner Italien? Det förväntar jag mig inte. Däremot är dem kontringsstarka och kommer absolut att kunna hota ett obalanserat Italien.

Ö2.5 spelas till 2.01 hos Pinnacle.

Vi får även passa på att gratuleraa Buffon som ikväll spelar sin 1000:e seniormatch, imponerande.

God spellycka denna helg önskar jag alla mina läsare!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.