Speltips: Juventus-Barcelona

Brighton och Stoke gjorde jobbet i måndags, fixade BLGM inom loppet av en halvlek (matchen slutade sedermera 2-2) och förlängde i och med det bloggens segersvit till 7 raka spel.

Spel: Juventus-Barcelona, Ö2,5 mål @ 2,02

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Juventus skadelista: Bernardeschi, Lichtsteiner.

Barcelonas skadelista: Mascherano, Roberto, Gomes, Rafinha, Dembélé och Turan.

Juventus fina ligaform fick ett abrupt slut när man förlorade borta mot Sampdoria i söndags. Jag hade tyvärr inte möjlighet att se matchen men jag har fått höra att Juve inte spelade särskilt bra fotboll. Detta var också något som återspeglades i resultatet. Sampdoria gjorde tre mål inom trettio minuter under den andra halvleken, vilket visar att Juves defensiva spel inte är vad det en gång har varit. I övrigt har man skött sig bra i ligaspelet på sistone. Förlusten mot Sampdoria föregicks ju av fyra raka segrar (dock mot ganska svagt motstånd, bortsett från Milan). Juves gruppspelsresultat den här CL-säsongen är inte heller övertygande. De enda trepoängarna tog man i de relativt enkla hemmamatcherna mot Olympiakos och Sporting. På bortaplan presterade man desto sämre. En jobbig 3-0-torsk mot Barca och svaga 1-1 i andra matchen mot Sporting kan inte ha varit vad Juve och deras supportrar hade hoppats på.

Det inför säsongen nedskrivna Barcelona har tystat kritikerna och toppar för närvarande CL- och La Liga-tabellerna. Ligaformen kan man inte heller klaga på. Elva segrar och ett oavgjort resultat är siffror som talar för sig själva. Den enda matchen man inte har vunnit är bortamatchen mot Atletico Madrid, vilket man knappast kan klandra Barca för. Barcas resultat från gruppspelet i CL är också fina. Tre vinster och ett kryss är vad man har presterat hittills. Det enda CL-resultatet värt att berömma Barcelona för är dock 3-0-segern hemma mot Juventus (som jag nämnde ovan). Vinsterna mot Sporting (borta) och Olympiakos (hemma) var väntade. 0-0-resultatet i den andra matchen mot Olympiakos var å andra sidan inte särskilt bra. Slutsatsen jag drar av Barcas resultat är att laget befinner sig i en bra form just nu. Spelet når inte upp till den höga högstanivå som fanns under MSN:s (detta syftar naturligtvis på Messi, Suarez, Neymar och inte på MSN Messenger) tid, men jag tycker mig kunna se en glimt av det då och då.

Jag tror, bl.a. på grund av följande, att kvällens match kommer att bli målrik:

1. Juventus defensiva spel. Jag trodde aldrig att jag skulle skriva det här om Juventus anno 2017, men försvarsspelet ser inte bra ut. I nuläget duggar de defensiva misstagen tätt, vilket naturligtvis inte håller när Barca står på andra planhalvan.

2. Barcas anfalsspel. Det här är en annan sak jag inte trodde på innan säsongsstarten. De nästan apokalyptiska farhågorna från visst håll om att Barcelonas anfallsspel skulle kollapsa utan Neymar. Visst har anfallsspelet försvagats lite jämfört med den löjligt höga nivå det höll under MSN:s glansdagar, men det håller fortfarande en väldigt hög klass. Paulinho har gjort fler mål än vad jag hade räknat med och Messi levererar i vanlig ordning. Suarez är inte så tokig, han heller, även om jag hade väntat mig mer från hans sida.

3. Matchbilden. Jag tror att vi kommer att få se en matchbild med ett ganska jämnt fördelat bollinnehav mellan lagen. Juve behöver en trepoängare för att hamna på någorlunda säker mark och spelar inför hemmaplan vilket talar för att man kommer att gå framåt och ta offensiva initiativ. Barca, som i princip har säkrat sin plats i åttondelsfinalerna, har inte speciellt mycket att förlora och bör därför följa Juves exempel.

4. Statistiken. Det är vanligt att Juventus är inblandade i målrika matcher. Detsamma gäller Barcelona. Detta gäller i princip oavsett motstånd.

Detta talar emot att kvällens match blir målrik:

1. Förra matchen. Det kan tyckas konstigt att förra matchen, som slutade 3-0 till Barcelona (och därmed var målrik), skulle kunna tala emot att kvällens match blir målrik. I den förra matchen lagen emellan var det dock one way traffic från Barcelonas sida. Juventus fick inte en syl i vädret och hade i stort sett inga vassa målchanser. Det brukar oftast krävas två lag för att bryta Ö2,5-gränsen och kvällens match lär inte bli ett undantag.

2. Barcas försvarsspel. Barcelona har förbättrat sitt försvarsspel avsevärt jämfört med förra säsongen. Ynka fem insläppta mål efter 12 ligaomgångar och fyra CL-matcher är riktigt imponerande.

Jag tycker inte att något av argumenten mot ett överspel är övertygande. Förra matchen hade förra matchens förutsättningar. Förutom det uppenbara att Juve spelar hemma och Barca spelar borta, till skillnad från förra matchen, är det klart att Juventus är bättre hemma än borta och därmed bör visa upp ett bättre offensivt spel än förra gången. Barcas försvarsmässiga förmåga ska inte heller överskattas. Faktum är att man mestadels har mött svagt motstånd den här säsongen. Siffrorna, som i sig är imponerande, blir därför missvisande.

Ett överspel känns med andra ord som en god idé. Förhoppningsvis kan matchen mellan Juventus och Barcelona resultera i att jag kan se fram emot att fira åtta raka vinster på bloggspelen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.