Speltips: Nexus - Pro100

Valiance gjorde jobbet! Visst, det såg länge ut som att allt skulle gå rent åt helvete och stundtals såg det ut som de skulle förstöra exakt allt för sig själva på alla de värsta möjliga sätten som existerar - men, dom lyckades plocka en karta och senare faktiskt vinna matchen också. Ibland ska man ha lite flyt!

Idag fortsätter roligheterna. Mitt fokus läggs dock varken på samma lag eller samma turnering för den delen, utan jag tänkte rikta blicken åt ett annat håll. Som vanligt runt denna årstiden så spelas det en del turneringar online och en av dessa är CSGONET som faktiskt inträffar just idag. Det är enbart fyra lag kvar och vi är således en bra bit in i slutspelet. Idag spelas semifinalerna där Goodjob möter Windigo och Nexus möter Pro100. Den sistnämnda matchen ligger mitt fokus på!

Nexus är ett sånt lag man alltid vill vara nära. De presterar inte alltid som de borde göra och de vinner heller inte lika ofta som de borde, men de är alltid ett lag du bör har ett öga på eftersom att när formen börjar att kicka in så är det en fröjd att se detta laget spela. De är ganska osammanhängade som lag emellanåt men de har sina moment som gör dom till ett av de mer utmanande lagen. De har egentligen allt ett lag behöver, det enda dom saknar är erfarenheten och skickligheten som lag på toppnivå. Mer träning, mer matchning mot bättre lag och detta laget blir också bättre. Säger sig själv.

Laget har bra spelare. De hade ännu bättre spelare förut när man hade COSMEEN**, sXe och SEMINTE i laget men linan dom har nu håller måttet också. Den individuella nivån är grym. Den taktiska nivån är rätt hög också. Man börjar komma igång. Nexus är i stil med Valiance**, inte lika bra, men definitivt i närheten. De har en grym speed i sina spel, de är aggressiva, tydliga, bestämda, dominanta och relativt strukturerade. Speciellt när formen är där den ska vara, då vill man bara ut och veva. Största problemet är som sagt det osammanhängade spelet, man gör helt enkelt för mycket misstag emellanåt.

Formen i sig kanske inte talar för att de är där de borde vara just nu, men man har också mött bra mycket bättre lag än Nexus själva, generellt sätt. Den är egentligen inte helt risig. Nexus kommer senast från en vinst över MK, ett MK som faktiskt har ett bra lag men som knappast är samma lina som den föregående dominanta linan man hade. Innan dess har man stött på Valiance, där man förlorade 1-2, PRIDE där man vann 2-1 och sen har man också lyckats förlora en BO1 mot Vexed och även en imponerande BO3 mot AGO med 1-2. Intressanta i detta sammanhanget är att man lyckats spela över 2.5 kartor i alla sina BO3 matcher den senaste tiden förutom en, som var förlusten mot Valiance med 2-0. Man har bra potential helt enkelt, men man är inte tillräckligt starka heller på tillräckligt många kartor.

Överlag ser det okej ut. Man spelar bra men man får inte resultatet med sig. Laget har ett par kartor man är dominant på och ett flertal kartor man är okej på eller också mindre bra på. Deras bästa karta överhuvudtaget är Cache vilket är en karta som passar detta laget utmärkt och som är en karta man älskar att spela. Hela 17 gånger har man spelat Cache och på dessa har man 12 vinster som ger en fin win rate på 70,6% vilket får anses vara mer än bra. Kartan närmast detta är Cobblestone där de också har spelat 17 gånger där man lirat hem 11 vinster vilket ger en win rate64,7%. Man gillar också att spela Mirage, Inferno och Overpass men man är inte lika effektiv där. Nuke spelar man inte alls och Train spelar man inte heller, men man har den i map poolen fortfarande vilket gör att detta laget blir sårbart i längden.

Pro100 är ett bättre lag än Nexus, vi ska inte ljuga. De är bättre som lag helt enkelt. Deras individuella nivå är också rätt hög men framförallt lagspelet är det man lägger vikt vid när man tittar på detta laget. Laget i sig har en vana också att inte vika ner sig. Sågs framförallt och garanterat tydligast senast när man mötte AGO och fick en fullständig överkörning mot sig i första halvan av Overpass som var första kartan. Man låg under med hela 13-2 i halvtid men lyckades kravla sig tillbaka och nästan utjämna siffrorna innan AGO vann med 16-13. Pro100 gav dock inte upp där utan man fortsatte med samma fina våg man surfat på och vann Mirage med tydliga siffrorna 16-5 och fortsatte även därefter hela vägen in på Cobblestone och vann även där med 16-8.

Det om något beskriver detta laget ganska väl. Man ger liksom inte upp. De presterar inte alltid på topp och borde överlag prestera bättre, men man har mycket bra i detta laget. Fortfarande ungt och har fortfarande en lång väg att gå men det ser bra ut.

Formen i sig är rätt fin. Ganska likvärdig Nexus men man har mött lite bättre lag också. Vinst mot AGO senast, förlust mot HAVU innan det och innan det fick man även en vinst mot Epsilon. Utöver det har man mött Fragsters och torskat samt vunnit över Alternate Attax. Det intressanta här är att man spelat Över 2.5 kartor i alla sina BO3 matcher förutom en, som var 2-0 vinsten över Alternate Attax. Laget i sig har rätt lätt att tappa en karta då de inte är tillräckligt starka på allesammans.

Sett till kartor så gillar man en del. Train spelar man inte, men det hjälper inte speciellt mycket då man är oerhört värdelösaCache som man envisas med att fortsätta spela, en karta där man har 0 vinster på. Laget gillar Mirage som är deras överlägset bästa karta med 8 vinster utav 10 möjliga. De gillar även Nuke, Inferno och Overpass. Cobblestone fungerar också men man är inte tillräckligt konsekventa där för att ha ett dominant resultat

Hela denna matchen bygger egentligen på vilka kartor som kommer synas. Vi vet redan att Nuke och Train inte kommer att spelas, vilket gynnar Nexus mer än vad det gynnar Pro100. Gällande picks så är det mest sannolikt att Nexus går för Cache, en karta de är riktigt bra på och en karta Pro100 envisas med att spela även om de inte är speciellt bra där. Pro100 i sin tur har ett par val, senast dessa lagen möttes så körde dom Overpass som Nexus vann på, det var dock ett bra tag sen vilket inte spelar så himla stor roll just nu. Man kan även gå för Mirage där mer trygghet finns och som de absolut bör plocka hem utan problem. Gällande sista karta så spelar det mindre roll då vårat spel är en vinst om vi hamnar på en tredje karta.

Jag tror Nexus plockar Cache här och Pro100 går för en Mirage eller Inferno, beroende på var tryggheten sitter. Blir detta så, så ska det stå 1-1 när dessa kartor är färdigspelade. Pro100 kan ju försöka att trycka in Train och banna Cache men jag är inte säker på att de vågar det. För Nexus del så bör tryggheten på Cache sitta med dom även inför denna match och jag har svårt att se att de skulle picka en annan karta egentligen.

Speltips: Över 2.5 maps

Liga: CSGONET Cup

Bolag: Betway

Units: 2/5

Odds: 1.95

Tid: ONSDAG 16.00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.