Speltips: GODSENT - Valiance

Tanken var att det skulle poppa upp ett speltips igår men det blev dessvärre inte som det var tänkt. Oddsdropp, dålig timing eller kanske rent utav dålig koll från min sida ledde till att det skippades. Tur var väl också det då spelet i sig gick förlorat vilket hade varit ännu med förödande för vissa om de fått det lägre oddset. Tur i oturen kanske?

Idag börjar slutspelet i LOOT.BET CUP, mer eller mindre. Fortfarande Grupp A som har en decider match kvar men utöver det så börjar slutspelet. Utöver det så är där ett par andra matcher men den mest intressanta i mina ögon är ändå matchen mellan GODSENT - Valiance. Ett GODSENT som inte är ett lag man kan räkna med att prestera mer än vanligt, ska nu möta ett hungrigt Valiance.

GODSENT är ju trots allt ett misslyckat lag. Visst, där finns bra spelare, no doubt at all. Deras mest tongivande spelare är twist som fortsätter att vägra att spela för ett bättre lag och istället väljer att spela med sina "vänner". Denna snubben är egentligen en waste of talent. Han är så fruktansvärt bra och har en sån attans intressant högstanivå att han borde vara i ett bättre lag och aldrig någonsin släppas. Han verkar helt enkelt inte vilja själv bara, dvs, byta lag. Detta speglar sig lite i hur han spelar också. Kaxigt, omotiverat, dumt men ändå så sjukt bra.

Egentligen speglar hela denna mentaliteten av sig på GODSENT också. Alla spelare i laget har en kass mentalitet. Det betyder inte att man inte vinner, det betyder bara att man inte spelar som att man faktiskt bryr sig. Att ha blivit av med dennis och znajder har dock gjort det lite bättre för laget. Man ser lite mer sugna ut, men det är fortfarande en lång väg kvar innan man ens kan tänka tanken på att vara en contender. Tänker mest på freddie**b som nu fått en sista chans att faktiskt bli något. Att komma till detta GODSENT** är ju en möjlighet och en fin grej i sig, men att hamna med dessa spelare i denna mentalitet som råder kanske inte var det han hoppades på. Han vägrar dock ge upp vilket är väldigt fint att se.

Utöver dessa fina herrar så har man ju också disco doplan som absolut var en av talangerna Sverige behöver, och behövde, men som inte blivit den spelare man trodde han skulle bli. Ytterligare en spelare i mängden som inte ser ut att vilja spela, men som ändå är oerhört duktig. Man har även pyth och hampus som är deras två senaste värvningar till detta slagna skepp. Inte mycket att säga om dom egentligen. Ingen av dessa spelarna hör hemma på denna nivån för tillfället. Pyth är ju mest känd för sin sejour i NiP där han gjorde så gott han kunde. Inte hans fel att han inte är en awper eller att han för den delen inte alls är lika bra som dom spelarna i sig, han gjorde sitt bästa helt enkelt. Hampus i sin tur har väl nyss fått chansen att bevisa om han kan höra hemma här. Än så länge så tycker de väl att han gör det men han är inte en spelare som kan utmana de bästa under en längre tid. Inte ännu.

Mycket råder inte direkt gott i laget. Största problemet är som sagt mentaliteten. Man vill helt enkelt inte, eller rättare sagt, det ser inte alls ut som att man faktiskt vill något. Man vill bara spela, typ. Inte vinna, inte förlora, bara spela. Typ som att jobba enbart för pengarnas skull och inte bry sig om resultatet. Så ser det iallafall ut mer än ofta och det är inget man direkt är hypad över. Man har bra spelare, man har någon form av team work och man har ju stunder där man dominerar, men det är inte ofta. Mycket behöver jobbas på.

Sett till kartor så har man ett par man gillar med sin nya lina. Alltid varit glada för Cobblestone och Mirage detta laget. Det är fortfarande så. Gillar även Train och Cache med nya femman. Lite för tidigt att säga hur det kommer utspela sig i slutändan då laget i sig inte har spelat så attans många matcher och kartor ihop för att kunna dra en full slutsats på vilken karta de faktiskt kommer vara bäst på. Klart är dock att Cobblestone och framförallt Mirage lär vara två av dom. Nuke spelar man inte.

Valiance är gamla Binary Dragons. Det är här NiKo's kusin HuNteR lirar. Riktigt bra spelare han också för den delen, dock inte lika vass som sin kusin i FaZe. Kanske svårt att mäta sig med den talangen också, men han gör iallafall sitt bästa och det funkar mer än bra allt som oftast. Detta laget har hållt ihop länge.

Man spelar väldigt fint faktiskt. Det största problemet i laget är slarvandet. Man gör alldeles för mycket misstag som kostar laget både rundor, kartor och matcher ofta. Om man bortser från det så lirar man väldigt bra. Laget har en grym taktisk förmåga. Midround är dom grymma. De tar snabba beslut, utför sina plays snabbt och avslutar snabbt. Givetvis kan de spela slött också men det är mer eller mindre speed som är deras signum. Syns lite på deras val av kartor också.

Man har väldigt skickliga spelare. Online kan dom definitivt mäta sig med GODSENT men på LAN är man nog inte lika bra då det ligger en del annan press i den atmosfären. Just online är det stället Valiance trivs bäst på. Man presterar bättre här. Mindre press, mer bekväma och framförallt mer på hugget. Spelarna i sig trivs bäst online. Alla i detta laget är individuellt skickliga. Man passar bra ihop, man har bra kemi och man har en mentalitet som oftast går mot det positiva. Visst, misstagen trycker ner dom lite mentalt, men de brukar råda bot på det där med jämna mellanrum.

Formen i sig är faktiskt bra. Bortsett från en BO5 förlust mot AGO med 0-3 och en förlust mot Windigo på LAN med 0-2 är laget ganska glatt. Man har tre vinster i rad mot lag som eXtatus, Sprout och Nexus vilket är tre riktigt bra lag om man får säga så. Alla dessa vinster är online också, där man trivs väldigt bra. AGO förlusten ska man inte snacka mycket om. Man hade chans på att ta en karta men man slarvade alldeles för mycket för att kunna vinna en. Windigo matchen var inget att skryta om. Man spelade inte som man skulle och man nådde absolut inte upp till nivå. Men med mer erfarenhet på LAN så kommer även det.

Sett till kartor så har man en del att välja på. Valiance spelar inte Overpass. Allt annat fungerar. Bästa kartan är Cache, tätt följt av Mirage och Inferno. Man spelar väldigt attraktivt och bra på dessa kartor. Där finns också rum för Nuke, Train och Cobblestone om det skulle velas. Man har helt enkelt en riktigt bra map pool.

Klart, GODSENT har kanske bättre spelare individuellt, framförallt med mer erfarenhet och lite större namn, men som lag är man fan inte så mycket bättre om man ska vara helt ärlig. Där bör finnas mycket lust och vilja att ta ner dessa namnen och visa att man faktiskt kan utmana mot de bättre lagen. Man ska inte underskattas så att säga. Valiance är förberedda som lag. Man har en väldigt fungerande map pool och inövade taktiker så det räcker och blir över. Man trivs mot bra motstånd eftersom man utvecklas vilket är precis vad detta lag vill.

Så nu är det en viktigt turnering, helt klart. En del press från det, men det är också en match i bekvämlighetens hörna. Man har bra form som lag, man vet att man kan prestera på topp i sin egna skrubb och man möter ett väldigt bra motstånd som man vet om att man kan slå eftersom att Valiance vet om att de har kapaciteten att göra så. Valiance har bra kartor att röra sig på och kartor som ska kunna toppa GODSENT's. Men mest av allt vet man nog att man kan matcha GODSENT rätt bra. De vet om deras svagheter och de vet om att de har kryphål som de kan utnyttja mot svenskarna.

Kan Valiance trycka till en bra start och komma under skinnet på GODSENT så får vi nog se twist ragequitta i halvtid.

Speltips: Valiance +1.5

Liga: LOOT.BET Cup 2

Bolag: Betway

Units: 2/5

Odds: 1.60

Spelstopp: TISDAG 17:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.