Speltips: Ghost bjuder på lördagsgodis

Speltips: Ghost ML karta 2 (cobblestone)

Liga: ECS / Esport Championship Series

Odds: 3.20

Units: 3/5

Bolag: Betway

Spelstopp: 01:00 onsdag natt

Senaste reken gick ju faktiskt bra! Cloud9 hade aldrig några riktiga problem att stänga ner NiP och vann tillslut matchen med 2-0 och vår rek satt som smör. Kul ändå!

Inatt har jag ännu en, och denna är fin. Redan nu har oddset dropppat, men som tur är, så är Betway inte det enda bolaget som är ute och cyklar. Frankly, mer eller mindre alla är det. Finns hos Betsson, NordicBet m.fl från 2.20 till 2.95 så där går att hämta guld fortfarande. Helt klart spelvärde ner till 2.00 sen börjar det bli tråkigt att lägga pengar där.

Inatt spelas nämligen två matcher, där samma lag möts. Detta är alltså två bäst-av-en matcher som blir en match. Inte så krångligt som det låter, man möts på två kartor och sen blir det antingen 2-0 eller 1-1 åt något håll. Detta mötet vi ska lirka oss till är mötet mellan Ghost - NRG och jag ska förklara lite mer informativt varför jag väljer att gå på den förstnämnda på karta 2.

NRG som lag är rätt sköna. Spelar en ganska intressant CS som Daps inspirerat dom med. De har egentligen kapaciteten att vara betydligt bättre men de kommer inte direkt någonstans. Daps är ledaren dom fick från Optic, mannen som blev kickad istället för Stanislaw som sedan kom in och gjorde under med Optic för att sedan leda dom till kaos när han lämnade och joinade Liquid - ja, de var ett par roliga veckor där.

Anyhow, så är NRG överlag ett bra lag. Men det är också ett lag som inte utnyttjar sina spelare på rätt sätt. De ser rätt trötta ut när dom spelar. Trögtänkta på något sätt. Alla spelare i laget ser rätt trötta ut. Det har gått så långt att de banka ut Marke mot LILMAN för att de behövde mer rutin och mindre firepower. Mer eller mindre, det laget har oerhört mycket pangpang, och väldigt lite hjärna, vilket ger dom intressanta resultaten dom har.

Åkte väldigt nyligen ner till Copenhagen Games där dom mer eller mindre fick stryk. Landade på en 5-**8 plats som ett lag som egentligen borde vunnit hela eventet sett till vilka spelare dom har jämfört med dom andra lagen där. Något står alltså inte rätt till och det var härefter som de valde att kicka Marke och bringa in LILMAN**.

I denna spelare, kallad LILMAN, får NRG betydligt mer rutin och spelförståelse. Vad de tappar är, givetvis, firepower, som de egentligen inte behöver mer av ändå. Men Marke är ingen dålig spelare i det sättet att han suger i ett lag. Problemet är bara att han spelar så otroligt puggigt att han i nuläget inte platsar i ett lag, och framförallt inte i ett lag av NRG's kapacitet. Han behöver helt enkelt mer spelförståelse för att kunna utmana på denna nivån.

Hur har det gått då? Well, de har spelat 7 matcher sedan LILMAN joinade och har vunnit 3 av dom. Vinsterna har tagits mot Rush, som är ett av de sämsta lagen i ESL Pro League samt LILMANS ex-lag, samt en vinst mot MisfitsInferno, en karta NRG av okänd anledning är rätt bra på. Även där, måste nämnas, så kan man ta vinsten med en nypa salt då de slog ett Misfits med två nya spelare i laget.

Som någon slags avrundning får man väl också nämna att Cbble INTE är en map NRG favoriserar att spela. Överlag med laget före LILMAN joinade hade dom en win rate40% över 10 matcher. Med LILMAN i laget har dom 2 matcher och 2 förluster vilket ger 0& win rate. Den senaste förlusten kom igår mot CLG där dom förlorade med 10-16.

Nå, man ska ju också ta det med en nypa salt. En ny spelare, lite nya taktiker, nya roller, nya spelsätt... det tar lite tid. Frågan är dock varför de ska vara så stora favoriter isåfall?

Ghost är ett av mina favoritlag. Alltså, det är ett helt nytt lag sett till organisationen. Detta är ju gamla Bee's Money Crew aka BMC. Dessa snubbarna blev ju äntligen upplockade och tacka fan för det, det var på tiden.

Ett riktigt härligt gäng. Spelar väldigt skön CS med sin coach Bee som högsta höns. De har det så bra i detta laget att dom springer runt och byter plats med varandra titt som tätt i hopp om att alla ska få spela. Skämt o sido, men dom har något fel, för ibland spelar dom med andra spelare. Laget har 6 kontraktrerade spelare inkl coachen Bee men tar ibland in en 7e för att göra det roligare. Detta är både negativt och bra.

Men ändå, ett jävligt bra lag. Spelade nyss två matcher, dvs igår, mot Optic i samma liga. Storstryk första kartan som var Train med 3-16 för att sedan återigen spela Train och förlora med 14-16. Lärde dom sig så fort? Ja det kan man ju tycka, eller också så var det Bee's effekt då han fick gå in och styra och ställa på karta 2 och nära nog hjälpte dom till seger. Det är lite så detta laget funkar. De alternerar spelare ibland inför olika matcher vilket både är bra och dåligt. Räkna med att det finns en chans att de gör precis samma sak inatt beroende på hur karta 1 går.

Dock, ska man inte vara rädd för detta. Trots allt så att Bee enbart är coach och de andra spelarna är lagets spelare. Sitter på en oerhört bra talang och deras main awper kallad Wardell. Riktigt saftig kille. Skjuter stenhårt, har bra spelförståelse och det är sällan han har dåliga matcher. Har även Seb och CONNOR**93 som är två andra talanger med väldigt bra rifle skills och aim. Sist men inte minst så har dom två spelare kallade Neptune och Shot_Up**. Utöver detta så har dom sin Coach, men också spelare, Bee och även Sancz. Alla dessa spelare är dock väldigt bra och alla kan ta en plats i femman en bra dag vilket gör detta lag väldigt dynamiskt och effektivt.

Som grädde på moset så trivs dom på Cbble. Överlag med laget, så har Ghost en 56% win rate över 25 matcher. Det kan tyckas dåligt, men om man ser till motståndet dom mött så är det bra. Tighta matcher mot SK, CLG och Splyce och stora vinster över eUnited och Complexity. Dessa två sistnämnda lag är ju också lag som egentligen är bättre än detta Ghost, men inte på Cbble tydligen.

Ghost har dock inte börjat sin sejour i organisationen bra. Sitter just nu på 3 förluster och 1 vinst på sina 4 senaste matcher. Det är dock bara början och det tar en stund innan man kommer igång. Det är dags och vinna lite nu också, speciellt i denna ligan, där många poäng kan tas mot lag som inte respekterar dom, som t.ex. NRG.

Jag är ganska övertygad att Ghost kan vända på steken och kamma hem en vinst idag. Även ganska jävla säker på att det är Cbble den vinsten kommer på. Vi får ett oerhört fint odds som ligger otaliga punkter för högt och det är bra läge att investera.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.