Speltips: Final numero 1 i Copa Libertadores

Hej på er!

Då var bloggen tillbaka efter nästan ett två veckor långt uppehåll. Anledningen till det stavas givetvis landslagsuppehåll (HEJA SVERIGE!) vilket i sedvanlig ordning inneburit att ligabollen helt stannat upp i mina favoritligor. Men nu är den äntligen förbi och diverse spelobjekt har börjar poppa upp lite här och var. Denna vecka blir högintressant och vi bjuds på en rejäl buffé av högintressanta matcher. Vi har slutspel i både Mexico och Colombia, final i Copa Libertadores samt chilenska ligan som är tillbaka efter ett nästan 3 veckor långt uppehåll. Vi rivstartar med andra ord rejält efter uppehållet. Först på tur är det finalmöte 1 i Copa Libertadores, mer om det följer här nedan.

Gremio - Lanus - Copa Libertadores

Avspark: 23 November 00:45

Grand finale nummer ett i Sydamerikas finaste klubblagsturnering. Inte helt oväntat så står det mellan ett brasilianskt och ett argentinskt lag. Gemensamt för dessa lag är att det rör sig om två välorganiserade såkallade "cuplag". Bägge lagen har stor tro på sina styrkor och de dras inte för att spela på resultat om det så krävs.

Gremio har haft ett fint år so far. Utöver finalplatsen så innehar man i skrivande stund andraplatsen i den brasilianska ligan, dock i tight konkurrans av både Palmeiras och Santos som är hack i häl. Ligatiteln har redan tilldelats Corinthians som hade titeln så gott som säkrad redan för ett par omgångar sedan. Trots sin andraplats i ligan så är Gremio ett av dem målfattigare lagen i ligan (13:e av 20 möjliga) och det är framförallt defensiven som varit deras styrka. Deras 31 insläppta är tredjebäst i ligan och ett kvitto på firma Geromel - Kannemanns utomordentliga jobb i dem centrala mittbackspositionerna. I Copan har man spelat en bra fotboll och vunnit dem allra flesta matcherna. Trots det har de inte vunnit mer än 1 av slutspelsmatcherna med mer än ett måls marginal. Vinsten där marginalen var större än ett mål kom i semin i bortamötet mot Barcelona (0-3), en match där Gremio verkligen hade marginalerna på sin sida och som följdes upp med en 1-0 förlust i returen på hemmaplan. Så som jag ser det så är anledningen till detta det som jag redan snuddat vid här ovanför, nämligen Gremios förmåga att stänga igen matcher och att spela på resultat. De lägger i bromsen vid ledning så att säga, ett riktigt "cuplag".

Lanus har på senare år etablerat sig i det Sydamerikanska finrummet. Sedan 2010 har man vunnit både ligan och Copa Sudamericana, och kollar vi på 2000-talet overall så ser vi ytterligare en ligavinst och flertalet andraplatser. Dem senaste framgångarna kan till stor del tillskrivas tränaren Jorge Almirón, en mycket kompetent herre som varit på sin position i snart 3 år. Under den här tiden har Lanús gjort ytterst få förändringar i truppen. På den punkten, kontinuiteten, har de lyckats bättre än nästintill samtliga Sydamerikanska lag, något som också gett resultat på plan.

Trots att tränaren Almiróns idéer anses vara moderna, med bolltrillande och många löpningar utan boll, så har Lanus under dem senaste säsongerna stuckit ut som ett av lagen som släpper in allra minst mål i Argentina. Den nuvarande tabellen må säga annat men det beror till stor del på att den bara är 9 omgångar ung och att Lanús tydligt prioriterat Copa Libertadores framför den inhemska ligan.

På vägen till finalen har Lanus slagit ut två andra argentinska storklubbar i form av San Lorenzo och River Plate. I semifinalen mot River Plate stod man för en makalös vändning och visade en otrolig kämparglöd på plan. Efter att ha förlorat 1-0 på bortaplan och släppt in 2 snabba på hemmaplan så trodde dem allra flesta att Lanus resa hade nått sitt slut. Men spelarna ville annat och hemmalaget stod för en makalös forcering som resulterade i 4 raka mål framåt. 4-3 blev slutsiffrorna och ni kan ge er fan på att spelarna kliver tack vare det in i finalen med känslan att de har något magiskt på gång.

Inför finalen har bägge lagen vilat sina ordinariespelare i ligan och de dras inte med några avbräck what so ever. Eftersom båda lagen är så organiserade som de är och litar på sin förmåga att spela på resultat så tror jag inte att det blir full fart framåt från någon sida. Skulle något utav lagen ta ledningen så lär de sitta tillbaka och försöka hålla det resultatet. Gremio kommer att vara ganska nöjda med en uddamålsvinst och jag tror att Lanus även dem litar på sin styrka och taktiska kunnande på hemmaplan. Jag tycker att Gremio är lite väl stora favoriter här i en match mellan två välorganiserade lag. Jag tror och hoppas att Lanus är fokuserade redan från den första minuten vilket kommer rent logiskt att tvinga Gremio att lyfta laget högre och högre upp allteftersom matchen har sin gång. Lanus snabba och duktiga yttrar är hyperfarliga när de väl bjuds på ytor och min förhoppning är att de skall straffa Gremio så småningom. Hur som haver så har jag svårt att tacka nej till Lanus +1 då jag har svårt att se ett värsta möjliga scenario som skulle innebära en förlust med mer än ett mål. Lanus +1 plockas till 1.75 hos Pinnacle, investerar som vanligt 3U (Flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.