Speltips: BATE Borisov - Dundalk

Detta gäller alltså tisdagens kvalmatch mellan vitryska BATE Borisov och irländska Dundalk (tredje kvalrundan till Champions League).

BATE slog ut finska mästarna SJK med sammanlagt 4-2 i andra kvalomgången medan Dundalk tog sig vidare med totalt 3-3 mot isländska mästarna Hafnarfjördur.

Jag tycker mig ha hittat framförallt tre intressanta spel. Det spel jag finner allra mest värde i är följande, d v s att båda lagen gör mål i matchen:

Match: BATE Borisov - Dundalk
Spel: BTTS
Odds: 2,55
Värdering: 4/10 units
Bolag: Unibet
Spelstopp: 2016-07-26 20:00

BATE har gjort många förändringar på målvakt- och backsidan. Däremot är offensiven samma väloljade maskineri som föregående år. Detta har bl a resulterat i att man på de 15 första ligamatcherna denna säsong gjort hela 38 mål (jämfört med 22 mål vid samma tidpunkt förra året), men man har samtidigt släppt in tre gånger fler mål (16) denna säsong jämfört med förra året (5). Man har gjort mål i samtliga ligamatcher denna säsong och även i de två kvalmatcherna mot SJK.
Dundalk har på de första 18 ligamatcherna gjort 46 mål och släppt in 11 mål. Man har gjort mål i 16 av 18 ligamatcher denna säsong och även i de två kvalmatcherna mot Hafnarfjördur.

I BATE finns många frågetecken kring rutin, form och speltid i försvaret. Enda orosmolnet för Dundalk är att ordinarie mittbacken Gartland eventuellt är skadad.
Två glödheta offensiver möts samtidigt som inget av lagen kan ställa upp med en hundraprocentig defensiv, i synnerhet inte hemmalaget.
Jag tycker att sannolikheten för att båda lagen gör mål i matchen är betydligt högre än vad oddsen i nuläget indikerar.

De övriga två spelen jag finner intressanta är:

Match: BATE Borisov - Dundalk
Spel: X2
Odds:2,75
Värdering: 2/10 units
Bolag: Unibet
Spelstopp: 2016-07-26 20:00

Match: BATE Borisov - Dundalk
Spel: 2
Odds: 11,03
Värdering: 1/10 units
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 2016-07-26 20:00

Enligt oddsbolagen och allmänna förståsigpåare blir detta en promenadseger för hemmalaget.
En förkrossande majoritet av de tips som publicerats hittills förespråkar en hemmavinst och baserar detta nästan uteslutande på två saker. Dels att BATE gjort fina resultat de senaste åren och flera gånger tagit sig till gruppspelet, och dels att BATE krossade finska mästarna SJK i andra kvalomgången.
Dessutom slog BATE ut Dundalk i samma kval förra året och tog sig till gruppspelet i Champions League. Här tog man ett par meriterande skalper; bl a slog man Roma hemma med 3-2 (även om det inte var rättvist sett till matchbilden) och man tog poäng hemma av Bayer Leverkusen och även borta mot Roma (inte heller riktigt rättvist sett till matchbilderna).
Men jag tycker det finns värde i att utmana detta, främst p g a att:
• det är långt ifrån samma BATE som kommer till spel i år jämfört med föregående år.
• SJK var en dålig värdemätare i andra omgången.

Låtom oss titta närmare på den stora frågan: Är det samma BATE som förra året?

Målvakt
- BATE sålde sin rutinerade förstemålvakt Chernik till Nancy den 1 juli.
? I samma veva plockade man hem den gamle trotjänaren 33-årige Veremko från Grekland. Veremko stod båda matcherna mot SJK men har innan dess inte spelat en tävlingsmatch sen april.
Efter att Chernik gått till Nancy har BATE även spelat två ligamatcher där de två övriga målvakterna i truppen fått göra varsin start.
? 20-årige Scherbitski har nu spelat totalt 1 ligamatch de två senaste säsongerna.
? 24-årige Soroko har nu spelat 2 ligamatcher denna säsong (och totalt 6 ligamatcher de 3 senaste säsongerna).

Backar
- Backklippan Milunović (backen med näst mest speltid denna säsong och mest speltid förra säsongen) klev av med knäskada den 2 juli och är borta resten av säsongen.
- Backen Mladenović (backen med tredje mest speltid förra säsongen) försvann till Köln i januari.
+ 25-årige Polyakov (backen med tredje mest speltid denna säsong och näst mest speltid förra säsongen) är kvar och spelade de senaste matcherna.
+ 31-årige Zhavnerchik (back/mittfältaren med fjärde mest speltid denna säsong och femte mest speltid förra säsongen) är kvar och spelade de senaste matcherna.
? 25-årige Dubra (backen med mest speltid denna säsong) spelade 9 ligamatcher förra säsongen och deltog aktivt i 5 av 12 Champions League-matcher förra säsongen (kval och gruppspel). Klev av efter 30 minuter i ligamatchen den 7 juli och var inte med i truppen mot SJK. Har inte lyckats grävs fram orsaken till detta, men känns inte som han är helt 100?
? 23-åriga backen Pikk (backen med fjärde mest speltid denna säsong) värvades från estniska mästarna Levadia i vintras. Startade båda matcherna mot SJK, utöver detta erfarenhet från ytterligare en handfull kvalmatcher i Champions League.
? Ytterligare ett tecken på att backlinjen inte är i toppskick är att man startade med 27-årige Gayduchik i de två matcherna mot SJK. Han har bara 60 minuter speltid i ligan denna säsong och totalt bara ett tiotal matcher de senaste tre säsongerna.

Mittfält
+ Rutinerade 30-årige mittfältaren Stasevich (mittfältaren med mest speltid denna säsong och förra säsongen) är kvar och spelade de senaste matcherna.
- Mittfältaren Nikolić (mittfältaren med fjärde mest speltid förra säsongen) huserar numera i Hapoel Tel-Aviv.
- Centrala mittfältaren Yablonski (mittfältaren med tredje mest speltid förra säsongen) har inte kommit upp i samma standard och har bara gjort ett inhopp de senaste fem matcherna.
? Spelfördelaren Ivanić (mittfältaren med näst mest speltid denna säsong) värvades från serbiska Vojvodina i februari och har varit ordinarie samt petat in 4 mål hittills. Hoppade dock bara in 15 respektive 25 minuter i mötena med SJK och var inte med i truppen de två föregående ligamatcherna. Har inte lyckats grävs fram orsaken till detta, men känns inte som han är helt 100?
? 27-årige mittfältaren Karnitskiy (mittfältaren med sjätte mest speltid denna säsong och näst mest speltid förra säsongen) har startat 3 av de 5 senaste matcherna.
? Mittfältaren Rios (mittfältaren med femte mest speltid förra säsongen) har bara gjort en hel match de senaste fem matcherna.
? 26-åriga mittfältaren Kendysh (mittfältaren med tredje mest speltid denna säsong) hämtades från litauiska mästarna Žalgiris i vintras. Spelade båda matcherna mot SJK, dessförinnan sträcker sig hans Champions League-erfarenheter till två kvalmatcher mot Malmö FF förra året.

Anfall
+ 32-årige Rodionov, forwarden med mest speltid denna säsong och näst mest speltid förra säsongen.
+ 26-årige Gordeychuk, forwarden med näst mest speltid denna säsong och mest speltid förra säsongen.

Av den startelva som BATE ställde upp med i motsvarande möte med Dundalk förra året är 4 gubbar otillgängliga (sålda/skadade) och ytterligare 3 är tillgängliga men med frågetecken kring form/speltid. Kvar är 4 stabila gubbar (snittålder 30 år). Det enda som känns riktigt stabilt är anfallsduon.

De senaste fem matcherna har BATE gjort minst två förändringar i startelvan inför varje ny match.

I andra kvalomgången slog BATE som sagt ut finska SJK. SJK vann finska ligan förra säsongen men har i år inte alls kommit upp i samma standard. Efter 17 spelade ligamatcher ligger man inte ens på övre halvan av tabellen och man har t ex släppt in dubbelt så många mål i snitt jämfört med förra året.

Av den startelva som Dundalk ställde upp med i motsvarande möte med BATE förra året är 10 av 11 gubbar fortfarande tillgängliga för spel i klubben och dessa 10 är dessutom samtliga bland de 11 spelare med mest speltid denna säsong. Den ende som saknas från truppen som mötte BATE förra gången är 25-årige mittfältaren Towell som gått till Brighton & Hove. Den som klivit in som ordinarie i hans ställe är 28-årige Finn som gjorde inhopp mot BATE senast och som utöver detta har 36 europeiska cupmatcher under bältet.

Om de flesta insatser i denna match läggs på hemmalaget med motiveringen att BATE var starka förra året och gjorde slarvsylta av finska mästarna i förra kvalomgången, tycker jag att det är mycket intressant att spela på att Dundalk tar poäng med medellåg insats eller t o m att Dundalk skrällvinner med liten insats. Oddsen på dessa utfall kommer säkert bli ännu högre under dagen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.