Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
120 kr gratisspel
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.

Stryktipset tips - analyser och andelsspel med 1x2.se

Egentligen är det motsägelsefullt att dela tankar och tips kring Stryktipset, då man i slutändan helst vill stå som ensam vinnare med en helt unik tanke och rad. Dessvärre kostar stora system enorma summor pengar, och för de flesta är ett helt komplett system där allt känns fläckfritt en total omöjlighet. Således kan ett andelslag, där man för en liten peng blir en del av något större, vara en mycket god idé. Det är alltid roligare att vinna ihop med andra människor, vilket vi på 1x2.se alltid satt i främsta rummet i form av högklassiga rekare, spelböcker och full transparens.

 • Stryktipsandelar för alla plånböcker - den enkla vägen till de stora systemen
 • Stryktipsförslag och tips - kombinera våra experters rader med dina egna tankar
 • Analyser inför Stryktipset - gå din egen väg med kött på benen

Vidare så krävs det enorm och bred kunskap för att kunna bemästra Stryktipset. Att bemästra Stryktipset tar tid, så pass mycket tid att merparten av Sveriges spelare troligen faktiskt ej har tillräckligt av den varan. Då kan en andel hos en av våra spelexperter också vara ett utmärkt alternativ. Du får bra värde för pengarna, utan att behöva lyfta ett finger.

Utöver andelar så ser vi även till på 1x2.se att inför varje helgomgång bjuda på en Stryktips-analys, för dig som vill lägga egna Stryktipsrader utan andelslag. Analysen presenteras varje vecka av Martin som under flera år skrivit om just Stryktipset och engelsk fotboll i sin helhet på andra plattformar. Söker du bra speldrag, eller spikvärda matcher, så rekommenderas du varmt av oss att kika in vår Stryktipsanalys som normalt sett dyker upp på torsdag inför helgen.

Vanliga frågor om Stryktipset och våra Stryktipsandelar

Vilka är experterna som tar fram stryktipsförslag åt 1x2.se?

Hur prenumererar jag på 1x2's Stryktipset tips?

Hur köper jag en andel i 1x2.se's stryktipssystem?

Hur mycket kan jag vinna på en andel?

Vad kostar en andel i 1x2.se's stryktipslag?

Hur spelar man på Stryktipset?

Vad kostar Stryktipset?

Hur mycket vinner man vid 13 rätt på Stryktipset?

Hur får jag ut min vinst på Stryktipset?

Vad kostar det att halvgardera alla matcher på Stryktipset?

Vad kostar det att helgardera alla matcher på Stryktipset?

Vad är Stryktipset Xperten?

Vad innebär det att kryssa i Sportkryss?

Var har Jokerdragningen tagit vägen?

Stryktipset - bolagsspel med Gsonbetting

Inför varje helgomgång, och ibland oftare, så gör twitterprofilen Gsonbetting i ordning andelslag för en mängd olika typer av plånböcker. Vi får se allt mellan 1 och 4 andelslag beroende på omgång, med Gson som andelsläggare. Andelarnas priser sträcker sig oftast mellan 50 och 500 kronor, vilket gör att alla som vill kan vara med. Gson har övergripande koll på den engelska fotbollen och spelar framförallt mycket på The Championship även till vardags.

Håll utkik under framförallt fredagar och lördagar, när Gson skickar ut sina andelslag!

Fler systemtips, andelsspel och våra experter

Vi här på 1x2.se täcker även resten av Svenska Spels mindre poolspel och tipsar dagligen om det mesta som pågår hos Svenska Spel. Följ länkarna till respektive avdelning och har du ett konto så är det givetvis bra att följa respektive flöde/expert för att hänga med.

Stryktipsets historia och storhet

Stryktipset är en av Sveriges överlägset mest populära spelformer, som varje vecka har miljontals kronor i omsättning. Den stora fördelen, och anledningen till varför så många väljer att spela på Stryktipset är för spelformens enorma möjligheter. Du kan vinna lika mycket på en satsad krona, som någon annan kan med 10 000 kronor i insats, även om chansen är betydligt mindre såklart. Dessutom är vi svenskar sedan lång tid tillbaka bekanta med "Tipsextra" och andra härliga TV-program som alltid influerats av just Stryktipset, med "pling i rutan".

 • Arrangör: Svenska Spel
 • Speltyp: Poolspel (med rullande jackpott)
 • Antal matcher: 13
 • När: Varje lördag året om
 • Spelstopp: Lördag 16:59

Knepet med Stryktipset är att hitta vinnarna som ingen annan tror på. Utbetalningen är nämligen baserad på hur många som har den rätta raden. Spelar du därför alla favoriter, och din kupong sitter, så kan du räkna med låg utdelning eftersom att väldigt många fler än du själv kan tänkas ha just den raden. Det gäller således att hitta de mest spelvärda favoriterna, och blanda upp dessa med skrällar och understreckade lag. Vill du vinna i det långa loppet på Stryktipset, så ska du aldrig enbart spela på favoriter. Det gör det nästintill meningslöst.

"13 rätt är respekt"

Spektaklet kring Stryktipset introducerades så tidigt som 1934, och innefattade då 12 matcher med en radinsats på 20 öre. Det blev direkt en succé och har sedan dess varit en framgångssaga för Svenska Spel, eller Tipstjänst som det hette på den tiden. 1969 övergick man till 13 matcher och sedan dess har jakten på den magiska 13-rätt-tröjan varit ett inslag varje helg i många hushåll Sverige över.

Stryktipset - Resultat kontra utdelning

Att följa sin kupong live under en Stryktips-omgång har nästan blivit lite av en religion i Sverige, och många, kanske rentav de flesta, spelar mest för skojs skull. Förr i tiden var text TV 377 dit de allra flesta vände sig för att rätta sina rader, medan det numera nästan uteslutande sker online. Viktigt att veta även om du spelar på skoj, eller verkligen försöker bli ensam med 13 rätt, är att resultatet på kupongen avgör utdelningen helt och hållet.

Totalt delas 65% av omsättningen ut som vinster och potten fördelas sedan enligt följande:

 • 40% delas ut till de med 13 rätt.
 • 15 % delas ut till de med 12 rätt.
 • 12% delas ut till de med 11 rätt.
 • 25% delas ut till de med 10 rätt.
 • 8% till garantifonden.

Olika omgångar har olika stora jackpottar och således kan utdelningen bli större och mindre beroende på kupong. I regler krävs det mellan 10 och 13 rätt för att få utdelning på Stryktipset. Överstiger inte summan 15 kr per person, så inkasserar Svenska Spel istället prispengarna och använder dessa för än större jackpot i nästa omgång. Stryktipset handlar om att hitta den mest spelvärda raden som få andra kan tänkas sitta på, för att i längden kunna vinna något av betydelse.

4 konkreta tips för att förbättra ditt Stryktips-spelande

Med tretton matcher att jobba in är variansen stor när du spelar på Stryktipset men det finns ett par enkla steg som kan göra dig betydligt bättre på att tippa Stryktips.

 1. Systemreduktion
 2. Informationsinsamling
 3. Tålamod
 4. Värde

Systemreduktion

Reducera dina system! Att reducera systemen på korrekt sätt gör både vinstchanserna större, raderna fler och risken för låg utdelning lägre. Det finns flertalet olika reduceringsverktyg att använda sig av online, och dessutom ett egengjort inbakat på Svenska Spels hemsida. Vi hade dock rekommenderat något av de externa verktyg som finns därute. Mer om reduceringar finner du nedan.

Informationsinsamling

Samla information av andra kunniga experter. Ju mer information du tar in kring spelmodeller, streckvärden, skaderapporter och annat innan du placerar din rad, ju större chans har du att faktiskt bemästra en av världens tuffaste spelformer. På 1x2.se kan du som ovan nämnt nyttja flertalet analyser och experters tankar inför varje omgång. Missa inte det!

Tålamod

Variansen kräver enormt tålamod. Tro inte att du ska få in en stjärnsmäll efter bara en eller två helgers spelande. Stryktipset kanske rentav är den mest tålamodskrävande spelformen vi har som svenskar. Det tar för de flesta duktiga Stryktipsexperter flera månader innan första fina vinsten kommer, och ibland mer än så. Var noga med att inte stressa upp dig och bli arg om du missar på en match, vid upprepade tillfällen. Det är högst troligt att det sker, med så många matcher som 13 på kupongen.

Värde

Spela på värdet, ej nödvändigtvis på vem du tror vinner matchen. Det kan vara extremt svårt för många att greppa, och faktiskt tillämpa då man helst bara vill spela på den man tror vinner matchen. Chansen är dock enormt stor att fler än du tror att favoriten vinner matchen, vilket i slutändan ändå bara ger en låg utdelning om raden går in. Läs om streckvärden nedan och spela istället på understreckade spelval, där oddsen och streckvärdet ej går ihop.

Precis som när du lägger dina vanliga sportspel, så handlar allt om att finna spelvärde. Hitta det där oddset till 2.00 som egentligen ska vara 1.70 och så vidare. På samma sätt bör du arbeta med Stryktipset, och mäta streckfördelning mot spelbara odds på marknaden. För att hårddra det en ordning, kan du tänka följande:

Om Manchester United står i 2.00 hemma mot Arsenal, så ska den korrekta streckfördelningen på United vara 50%.

 • Låt säga att strecken istället är 40% på United - Det innebär således att det är riktigt fint värde på att ha med United på kupongen.
 • Skulle United vara streckade till 75%, så innebär det i sin tur att United är extremt överstreckad, och att det kan vara god idé att helt och hållet utelämna United från kupongen. Du har då istället ett enormt värde på x2 Arsenal, sett till streckfördelningen kontra oddsen på spelmarknaden.

System och systemreducering på Stryktipset

"M-system", eller matematiskt system som det står för, innebär att man kryssar i fler tecken än ett på raderna i kupongen. Eller med en mer korrekt formel, man halv- och helgarderar vissa matcher. Detta är tekniskt sett ett oreducerat system, där det inte finns någon chans att du går miste om 13 rätt så länge dina enkelrader och halvgarderingar sitter. Problemet med ett matematiskt systemspel är att det kan bli väldigt dyrt när hel- och halvgarderingarna blir fler.

Att helgardera dig på Stryktipset kostar 1 594 323 kronor...

För att tämja en skenande budget kan man reducera sitt system, vilket betyder att det delas upp i mindre beståndsdelar baserat på dina (eller någon annans) kriterier.

Reduceringsverktyg för Stryktips

Externa reduceringsverktyg börjar bli alltmer populära, framförallt bland duktiga och pålästa Stryktipsspelare. Du kan via externa verktyg exempelvis reducera ner kuponger som kostar tio-tusentals kronor till runt tusenlappen om reduceringskraven är hårda. Att reducera kupongen innebär kort och gott att du sätter krav på vad som måste ske på kupongen, och i retur får du fler rader och större system.

Exempelvis kan du helgardera fler matcher, men på vissa av helgarderingarna måste matcherna sluta x2, eller 1x, och så vidare, för att du ska få 13 rätt i slutändan. Det kan alltså hända att du går bet även på helgarderingar, men ofta då med en garanti på att få åtminstone 11 eller 12 rätt beroende på dina krav. Låt oss ta en titt på Svenska Spels egna reduceringsverktyg för att bena ut bland begreppen.

R-system på Stryktipset

R-systemet är Svenska Spels egen typ av reduceringsverktyg. R-systemet blir i regel mycket billigare än vanliga system, och Svenska Spels M-system. Nackdelen med R-systemet är att det är betydligt mer slumpmässigt än via ett extern reduceringsverktyg, då Svenska Spel automatiskt räknar ut nyckelrader åt kunden. Ditt system får en garanti på 10, 11 eller 12 rätt (givet att du sätter dina halv- och ogarderade matcher då vill säga).

Systemet rättas sedan via en nyckeltabell som är inte är speciellt uppskattad av spelare, och således har också R-systemet negligerats av många till förmån av andra spelverktyg och hjälpmedel.

U-system på Stryktipset

U-systemet är en förlängning av R-systemet, där du som spelare ges möjligheten att påverka teckenfördelningen på ett annat sätt än i ovan nämnda system. Du kan helt på U-systemet markera utgångstecken på dina garderingar, vilket eliminerar en del av det slumpmässiga utfallet. Rent praktiskt innebär detta att du kan kräva att ditt system ger 13 rätt om dina spikar och halvgarderingar sitter.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.