Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 8

Stryktipset promo
Stryktipsomgång vecka 8 2024 med sex matcher från Premier League och sju från Championship.

Veckans stryktipskupong är väldigt favoritbetonad och vi har sex lag med odds under 1.70 och dessutom Brighton och Sunderland omkring 1.80 och även Watford under dubbla pengarna. Risk för klen utdelning såklart, men om några favoriter bommar kan det istället ge utrymme för massor av miljoner...

Kupongen har inte riktigt satt sig ännu och med tanke på alla favoriter hittar jag inga givna att plocka bort. Det gör att systemförslaget bli lite för favoritbetonat och fram mot spelstopp måste nog en eller två ytterligare favoriter helt plockas bort från systembygget. Möjligen blir det Manchester United och en till... Alternativet är att spela reducerat med villkor att inte alltför många favoriter får sitta.

Veckans singelstreck: Jag är extremt tråkig när vi har Manchester City på kupongen, men väljer oftast dem som omgångens spik. Så också denna gången. De är helt enkelt för bra i grunden.

Veckans helgardering: Middlesbrough underpresterar och jag vill inte tippa med dem i dagsläget. Nu spelar de hemma mot ett bortasvagt Plymouth och jag vågar därför inte vaska ettan. Men både krysset och tvåan är intressanta och det löser jag med alla tecken.

Veckans mest överstreckade: Vi har inget givet överstreckat tecken i dagsläget men det tecken som ger lägst kvot mellan sannolikhet från oddsmarknaden och streckfördelning är just nu Cardiff hemma mot Stoke med sannolikhet/streck=34/40=0.85. Behålls det eller blir värre spelar jag nog x2 som jag väljer i dagsläget.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Arsenal FC Newcastle United FC
1. Arsenal FC - Newcastle United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Arsenal har gjort det jättebra i ligaspelet på slutet, men fick kritik för insatsen i Porto i onsdags. Arteta var irriterad. Före det 5-0 borta mot Burnley, 6-0 borta mot West Ham och 3-1 hemma mot Liverpool... Insatsen i veckan borde reta Arsenal.

Newcastle United är inte riktigt ett lag för den absoluta toppen i år, men det är såklart fortfarande ett bra lag. Det är framför allt bortaspelet över säsongen som gjort att de inte hänger med i år. Elva poäng på tolv bortamatcher är för dåligt. Bara 2-2 hemma mot Bournemouth senast, men får vara nöjda med tanke på att deras kvittering kom på tilläggstid. Före det seger i Nottingham, men utan att på riktigt imponera. Dessförinnan var den galna 4-4-matchen hemma mot Luton. Nu kan Alexander Isak möjligen vara redo för spel. Det hade betytt mycket, men Newcastle är fortsatt väldigt skadeskjutet.

Under normala omständigheter hade jag aldrig spikat här, men skadeläget i Newcastle gör att jag tar singelettan upp till ca 73 procent.

AFC Bournemouth Manchester City FC
2. AFC Bournemouth - Manchester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

AFC Bournemouth gör det jättebra och ser ut att klara kontraktet med marginal. Har inte vunnit i ligaspelet på fem matcher, men det går att vända på och vrida på massor av oavgjorda som det behagar. Obesegrade i tre av de fyra senaste... Nära seger borta mot Newcastle senast, men Skatorna kvitterade på tilläggstid. Före det förlust i Fulham, men insatsen var inte så trolig och Bournemouth skapade chanser. Formen verkar vara intakt. Tufft motstånd nu dock... Billing är fortsatt avstängd.

Manchester City har möjligen stått för något lite sämre insatser på slutet med bara 1-0 hemma mot Brentford i tisdags och 1-1 hemma mot Chelsea i lördags. Insatserna var som sagt något sämre än tidigare, men å andra sidan var City klart bättre än motståndarna och jag är inte speciellt orolig för dem. Kevin De Bruyne vilades senast, med en enklare känning, men jag gissar att han är redo om det behövs med tanke på att han faktiskt satt på bänken och inte på läktaren.

Hemmalaget är bra och City möjligen inte formtoppade, men jag brukar sällan gardera dem och gör det inte nu heller. Singeltvåa om den inte drar iväg något vansinnigt.

Brighton & Hove Albion FC Everton FC
3. Brighton & Hove Albion FC - Everton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brighton & Hove Albion ser väldans bra ut igen! Förlorade visserligen mot Tottenham nyligen, men insatsen var bra från båda lagen. Studsade tillbaka fint med 5-0-segern borta mot Sheffield United, men det ska naturligtvis nämnas att Sheffield U spelade med tio man nästan hela matchen då. Skadeläget är förbättrat, men lite oroväckande att stjärnskottet Evan Ferguson på topp inte gjort mål sedan i november. Har Brighton hittat rätt eller är de fortfarande precis lika ojämna som tidigare under säsongen?

Everton krigar på, men har inte lyckats lämna nedflyttningsstriden än så länge. Fick rättvist med sig 1-1 hemma mot Crystal Palace senast, men målet kom inte förrän i 84:e minuten (kraftfull nick av inhoppande Amadou Onana som har två inhopp efter en kortare skadeperiod). Fem raka tävlingsmatcher utan seger (0-3-2).

Etta och kryss bör räcka.

Manchester United FC Fulham FC
4. Manchester United FC - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Manchester United vinner fortfarande massor utan att imponera, men kanske är spelet något bättre nu än tidigare under säsongen. Rasmus Höjlund är på uppgång och gjorde två tidiga mål mot Luton senast efter att ha gjort ett mål i fem raka matcher före det. United släpper dock fortfarande till chanser. Luton hade en xG nära 2 senast, Aston Villa nosade på 3 i matchen före det och West Ham på 2 dessförinnan. Före det tre riktiga insläppta mål mot Wolves, två mot Newport och två mot Newcastle. Jag imponeras inte av Uniteds defensiv. Luke Shaw verkar vara sönder och jag gissar att Lindelöf ersätter utan att ha all info. Jag håller Vigge väldigt högt, men det är ett svaghetstecken hos United att de behöver spela en högerfotad mittback som vänsterback. Utanför plan har Sir Jim Ratcliffe varit ute och snackat och är öppen med att de behöver väldens bästa personer i olika roller.

Fulham gör en bra säsong och ser ut att klara kontraktet utan problem denna gång. Förlorade hemma mot Aston Villa utan att vara usla senast och före det tog de en stark seger hemma mot Fulham efter att ha kryssat mot Burnley och Everton. João Palhinha är avstängd och Raúl Jiménez fortsatt skadad.

Jag var länge inne på att ta x2 för att få en någorlunda balans på systemet, men Fulhams saknade spelare gör det nog lite för tufft. Jag spikar aldrig United, de behöver visa mycket mer för det, men får nöja mig med 1x i utgångsläge nu.

Aston Villa Nottingham Forest
5. Aston Villa - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Aston Villa är bra, speciellt på hemmaplan även om det på slutet blivit förluster hemma och vinster borta och formen är nog inte helt på topp. Stark seger i Fulham senast efter hemmaförlusterna mot Man United och Chelsea före det i liga och cup. Villa var dock inte sämre än motståndarna i de matcherna och var värda minst en poäng mot United. Nu är det läge för en hemmaseger efter tre raka förluster på Villa Park. Ollie Watkins hittade två mål senast och vill naturligtvis fortsätta måla nu.

Nottingham Forest gör i grunden som Aston Villa, de flesta poäng plockas på hemmaplan, men det har inte varit lika extremt den här säsongen som många tidigare. Sliter om kontraktet och med tanke på det var 2-0 hemma mot West Ham senast mycket viktigt. En klart rättvis seger! Överlag hyfsade insatser och resultat på slutet. Bättre och bättre truppläge.

Villa har toppchans här, men jag tycker att 68 procent just nu är lite för mycket. Jag vågar inte plocka bort ettan utan får nöja mig med 1x.

Crystal Palace FC Burnley FC
6. Crystal Palace FC - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Crystal Palace har på ett hyfsat snyggt sett skeppat Roy Hodgson och in kommer Oliver Glasner, närmast från Eintracht Frankfurt som han lämnade i somras efter svaga resultat, men också en trofé i Europa säsongen 2021/22. I den första matchen utan Roy krigade Palace till sig en bra poäng borta mot Everton, men var inte jättelångt ifrån att få med sig alla tre (även om Evertons kvittering var rättvis). Viktigt med tanke på Palace svaga form som så ofta förr sammanfaller med skador på Eze och Olise. Bara fem poäng ner till Luton under strecket så Palace behöver lite segrar nu. Det kan bli tufft för Glasner med flera nyckelspelare skadade.

Burnley gör inte många glada och med 13 inspelade poäng på 25 matcher är det nästan så att The Championship är klart för nästa säsong. Kämpar och sliter och är nog något lite förbättrade den senaste tiden även om det inte syntes hemma mot Arsenal i lördags. Defensiven är dock för svag.

Jag hade gärna fått med alla tecken här med tanke på Palace skador och på att de blir överstreckade. Men jag får nöja mig med en halvgardering och då tar jag tvåan före krysset på spelvärde.

Blackburn Rovers Norwich City FC
7. Blackburn Rovers - Norwich City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Blackburn Rovers är dåliga, men kommer från två ganska goa poäng efter halvdana insatser borta mot Preston och Cardiff sedan JDT lämnat. Tog ledningen i derbyt mot Preston, men tappade två mål redan före paus. I andra halvlek skapade Blackburn absolut inget. I Cardiff var insatsen torftigt från båda lagen, men Blackburn är nog mycket nöjda med en hållen nolla för första gången sedan 25:e november. John Eustace kan nog stabilisera en klubb i kaos.

Norwich City halvflyger fram för tillfället och Josh Sargent mycket mer än så. Det blev förluster mot Leeds borta (0-1) och Liverpool borta (2-5) i slutet av januari, men annars har Norwich tagit poäng i allt under 2024. Åtta mål framåt i de senaste två och tolv i de senaste fyra och Sargent har hittat fem av dessa tolv. I lördags blev det 4-1 mot Cardiff och det var Show av Sargent, Gabriel Sara med flera efter att Cardiff tagit ledningen.

Jag vill gardera några av de större favoriterna och löser det med att singla Norwich här. Jag tycker att de ser fina ut nu.

Cardiff City Stoke City
8. Cardiff City - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Cardiff City är inget vidare. Jag har i flera veckor påstått att de värvade sunt i januari, men det har inte gett utslag på plan. De faller längre och längre ner i tabellen och det var tur att de tog alla poäng i höstas som gör att de inte behöver oroa sig för nedflyttning. Möjligen ett litet fall framåt senast när de spelade 0-0 hemma mot Blackburn i en fattig match, men där Cardiff åtminstone var det minst dåliga laget. Längtar efter Aaron Ramsey, som såg ut att vara på väg tillbaka från långvarig knäskada men nu missar minst en månad till.

Stoke City är ungefär lika dåliga som Cardiff i dagsläget. Det är bara tre poäng tillgodo till QPR under strecket och fortsätter det så här kanske Steven Schumacher är nästa manager som får lämna Stoke. Det vore såklart idiotiskt, det är inte på managersidan Stokes problem sitter, men en logisk konsekvens av insatserna just nu. Slog i och för sig QPR hemma näst senast, men var tillbaka till förlorarspåret senast via 0-1 hemma mot Coventry, som vann rättvist. Målet efter slarv i försvaret.

Två lag som har svårt att hitta målet och jag tycker att det luktar 0-0 lång väg här. Krysset kan vara en vettig chansspik, men jag tar med ett tecken till. Jag var inne på ettan på hemmaplansfördelen, men just nu är den något för hårt spelad och fortsätter det så tills på lördag är x2 det sunda valet.

Middlesbrough FC Plymouth Argyle
9. Middlesbrough FC - Plymouth Argyle Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Middlesbrough har höjd och det är frustrerande att de inte utnyttjar den oftare. Slog självaste Leicester senast, men ska sanningen fram var de inte speciellt bra och inte värda segern. Kontrade vasst in två tidiga bollar och därefter var det spel mot ett mål. Före det förluster mot Preston och Bristol City och 1-1 hemma mot Sunderland efter att ha släppt in motståndarna i matchen sista tio. Förbättrat skadeläge på slutet, men jag vet inte riktigt hur mycket det hjälpt... Finn Azaz värvades från just Plymouth i januari och var bra mot Leicester.

Plymouth Argyle gör det bra som nykomlingar, men de är långt ifrån klara för spel i ligan nästa säsong och på bortaplan är det bara Rotherham som är sämre. En poäng på de senaste fyra matcherna, men motståndet har varit stenhårt med Sunderland borta (1-3) följt av hemmamatcher mot Coventry (2-2), Leeds (0-2) och West Brom (0-3). Trots motståndet är det lite oroväckande att det blivit två raka klara hemmaförluster. Skapade ingenting mot West Brom senast.

Boro blir klara favoriter här, men jag litar inte på dem för fem öre. Jag jagar skräll med att ta alla tecken!

Queens Park Rangers Rotherham United
10. Queens Park Rangers - Rotherham United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Queens Park Rangers tog en massiv seger borta mot ett formtoppat Bristol City i lördags och nu är det bara en poäng upp till Millwall, två till Huddersfield, tre till Stoke och så vidare... Svag förlust mot Stoke före det, stark poäng mot Norwich dessförinnan och dessutom segrar mot Blackburn och Millwall nyligen. QPR bottennappar då och då, men är förbättrade under Cifuentes och har en del klass i laget. Jag skrev förra veckan att Chris Willock och Lyndon Dykes bara fick några minuter mot Stoke. De startade senast, men då fick killar som Jack Colback och Sinclair Armstrong starta på bänken istället. QPR har gjort det bra som underdogs på slutet, men fixar de att föra spelet på lördag? Ligans sämsta hemmalag med resultatraden 3-5-8.

Rotherham United är redan i League One och är helt enkelt för dåliga, men de ska ha kredd för att de inte ger upp i matcherna. Kommer från tre raka uddamålsförluster mot starkt motstånd. Mot Watford näst senast var de faktiskt det bättre laget ute på plan och mot Ipswich senast kvitterade Cafu på (en felaktigt dömd) straff på tilläggstid innan Ipswich gjorde 4-3 minuten senare. Det saknas en del försvarsspelare och det syns. Har inte vunnit borta på hela säsongen.

Rotherham krigar otroligt bra, men är för svaga defensivt för att ta poäng. QPR är på marsch uppåt, men jag vet inte om de är att lita på som hemmafavoriter. Etta och kryss känns vettigt här i dagsläget. Skulle ettan streckas iväg fullständigt och vi kan få Rotherham till under 10 procent kan jag möjligen vända på halvgarderingen och jaga superskräll.

Sheffield Wednesday Bristol City
11. Sheffield Wednesday - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sheffield Wednesday är inte så tokiga just nu och det är inte helt omöjligt att de klarar sig kvar trots en usel säsongsinledning. Just nu är det fyra poäng upp till Millwall och det är flera lag strax ovanför strecket som ser svaga ut i dagsläget. Finfin och mycket viktig seger borta mot just Millwall i lördags. Före det förlust mot Leicester (det är ju inget att säga någonting om) och stark seger hemma mot Birmingham. Två förluster i de tio senaste tävlingsmatcherna på hemmaplan. Ike Ugbo har hittat sina tre första mål för klubben i de två senaste segrarna. Wednesday har en del skador. Bristol City hemma på lördag följt av Rotherham borta och Plymouth hemma ger jättemöjligheter att komma ikapp lagen framför.

Bristol City såg ju ut som ett runda miljoner inför QPR hemma efter att först ha slagit Middlesbrough och därefter Southampton. Men jag gissade att det skulle bli värre när de förväntades föra spelet och fick för en gångs skull rätt. QPR kämpade till sig alla poängen och skapade minst lika mycket. En liknande match här för Bristol City även om det är lite annorlunda med tanke på att de spelar borta. Kvalplatserna är mer eller mindre borta nu.

Hemmaplansfördel och motivation gör att jag väljer Sheffield Wednesday här, men Bristol City har kvalitet. Streckas ettan lite för mycket vänder jag på klacken.

Sunderland AFC Swansea City
12. Sunderland AFC - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Sunderland har haft en ljus tid de senaste åren, men på slutet har det inte gjorts mycket rätt och manager Michael Beale fick i veckan sparken efter bara 12 matcher. Det finns dock kvalitet i truppen och jag tror att Jobe Bellingham med flera kickar igång direkt när Mike Dodds tar över som interim för tredje gången på två år. Storstjärnan Jack Clarke ser dock ut att missa på grund av skada och det är ett jätteminus. Sunderland har plockat 30 av 47 poäng på hemmaplan så här långt. Det finns fortfarande en liten chans till offensivt kval, men då måste de börja vinna genast.

Swansea City ser inte heller något bra ut just nu. De skrällde med en seger i Hull mot ett för dagen mycket svagt hemmalag för två veckor sedan, men utöver den har de sex förluster på slutet. Senast blev det 1-2 hemma mot Ipswich efter en ganska jämn match spelmässigt och före det 0-4 hemma mot Leeds. Nu är det bara fyra poäng tillgodo till QPR under strecket.

Beale verkar ha lyckats tappa omklädningsrummet snabbt och att han lämnar tror jag ger en ketchupeffekt. Spiketta just nu, men den ser ut att bli överstreckad och ser det alltför illa ut med strecken på lördag tänker jag om. Speciellt med tanke på att Clarke saknas.

Watford FC Huddersfield Town
13. Watford FC - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Watford hade en katastrofal vinter med sju raka tävlingsmatcher utan seger innan det blev seger med 1-0 borta mot avsågade Rotherham i lördags. Men det var ingen imponerande insats då heller och Rotherham vann den underliggande statistiken klart. Säsongen är mer eller mindre över även om det finns en teoretisk chans till kval med tio poäng upp till Hull på sjätte plats. Svag hemmastatistik sett över säsongen med resultatraden 5-5-6.

Huddersfield Town tycker jag inte heller är något vidare och på bortaplan har de den mindre smickrande raden 2-7-7. Men inför lördagens match mot Hull kom de med vettiga resultat och de störde Southampton innan det släpptes in en massa mål sista tio. Mot Hull blev det 1-2 efter att Huddersfield kvitterat till 1-1 efter 90+2 minuter, men ändå lyckades förlora. Trots allt en vettig insats även om det inte skapades jättemycket framåt (Sorba Thomas kom närmast med ett skott i stolpen tidigare under den andra halvleken). Interim manager Jon Worthington har gjort det helt ok och lämnar nu över till André Breitenreiter.

Watford visar inte mycket för tillfället, men streckas trots det över 50 procent. Jag gillar inte Huddersfield, men behöver vaska någon favorit på en favoritbetonad kupong. Watford plockas därför bort.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
2
2
3
1
X
4
1
X
5
1
X
6
1
2
7
2
8
X
2
9
1
X
2
10
1
X
11
1
X
12
1
13
X
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
2
2
3
1
X
4
1
X
5
1
X
6
1
2
7
2
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.