Speltips: Formsvaga förhandsfavoriter drabbar samman i Nashville!

Oilers vs Predators
Under natten till fredag är det ett ångestfyllt möte som väntar i Nashville dit Edmonton Oilers kommer på besök. De bägge kombattanterna har förutspåtts en bra säsong men ännu har varken Nashville Predators eller Edmonton Oilers imponerat!

Levande spel

2024-10-18 02:00
Edmonton Oilers FT @ 2.35
Nashville Predators
Edmonton Oilers


Nashville Predators som inför säsongen plockat in flera tunga namn står ännu utan seger i de inledande omgångarna. Edmonton Oilers lyckades tillslut vända matchen mot Philadelphia Flyers och tog sin första seger för säsongen, frågan nu är om de kan bygga vidare på det?

Superkedjan i Oilers

Efter de inledande omgångarna fick Kris Knoblauch nog och kastade om i kedjorna. För att väcka liv i Oilers skickade han upp Leon Draisaitl till förstakedjan tillsammans med Connor McDavid och Zach Hyman. Jag behöver nog inte förklara hur rent ut sagt löjligt offensivt stark den kedjan ser ut. Principiellt gillar jag dock inte när Oilers väljer att göra så då det tidigare tenderat att skapa en väldig obalans i laget. Fördelen Edmonton har nu jämfört med föregående säsonger är ett ännu bättre forwardsdjup så kanske fungerar det bättre denna gång. Det ledde hur som till säsongens första seger. Men det var knappast en klinisk seger för kanadensarna. Matchen började på värsta tänkbara vis när Oilers utvisningar avlöste varandra, något som Flyers kapitaliserade på två gånger om. Resten av matchen kändes hackigt och det hjälpte inte att Oilers fortsatte på den inslagna vägen och samla på sig utvisningar. Men trots det lyckades de hämta upp matchen två gånger om och avgöra på övertid.

Segern kändes väldigt viktig för Edmonton som säkerligen fått lite flashbacks till hur förra säsongen inleddes. Något man gärna inte vill återupprepa. Viktigt var också att omkastningen av kedjorna gav effekt för McDavid och Draisaitl som registrerade två poäng vardera i matchen. Segern i övertid kom också via just tysken som blev assisterad av McDavid. Förhoppningsvis kan Oilers bygga vidare på vinsten när de nu ställs mot ett Nashville Predators som inte kan vara nöjda efter den senaste matchen som slutade i 7-3 förlust mot Seattle Kraken.

Vart är prestationerna?

Nashville Predators har helt andra förväntningar på sig den här säsongen. Inte konstigt kanske för ett lag som värvat Steven Stamkos, Jonathan Marchessault och Brady Skjei. Det har dock haft någon omedelbar effekt på lagets prestationer. Andrakedjan med Stamkos och Marchessault har haft svårt att komma igång och spelet i framförallt 5 mot 5 har sett otroligt blekt ut. Stamkos hade redan förra säsongen i Tampa Bay Lightnings en märkbar försämring i just 5 mot 5 och kanske är det ett av de initiala problemen. Förra säsongens succékedja med Filip Forsberg, Ryan O’Reilly och Gustav Nyquist har inte heller fått någon smakstart, det har snarare varit lagets tredjekedja som varit en ljusglimt där Novak och Evangelista sett solida ut. Det duger såklart inte och på sikt tror jag Predators kommer få igång spelet och snabbt klättra i tabellen, men av allt att döma kan det ta ett tag till innan vi ser dem komma igång till fullo.

Slutsats och speltips

Predators kommer säkerligen få ordning på spelet, men just nu ser det inte riktigt så bra ut som det borde. Framförallt är det i spel 5 mot 5 som de varit otroligt bleka. Däremot kommer Oilers få passa sig för Nashvilles powerplay som innehåller gott om högkvalitativa PP-specialister. Men andra ord, undvik utvisningsbåset Edmonton Oilers! Det återstår att se om Oilers kan bygga vidare på segern senast. Oavsett har jag svårt att inte dra åt kanadensarnas håll inför nattens uppgörelse. De är sammantaget det bättre laget och rankades som det bästa laget inför säsongen av goda anledningar. När då Dallas Stars var på besök förra veckan och stängde kring 2.25 har jag svårt att se hur ett friskt Edmonton Oilers ska stå högre idag.

Spelet blir Edmonton Oilers FT @ 2.35 på Expekt!






Levande spel

2024-10-18 02:00
Edmonton Oilers FT @ 2.35
Nashville Predators
Edmonton Oilers


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.