Speltips: Örebro får det hett om öronen när Färjestad kommer på besök

Glenn Gustafsson
Under lördagen har det blivit dags för Örebro att gästas av Färjestad i vad jag misstänker kommer att bli en ganska ensidig historia. Gästerna har imponerat i upptakten av säsongen medan hemmalagets spel lämnar mycket att önska.

Levande spel

2024-10-12 18:00
Färjestad FT @ 1.97
Örebro HK
Färjestads BK


Trots allt beröm som Färjestad fått kommer de faktiskt från två förluster. I torsdags såg matchen avgjort ut mot Frölunda innan ett löst skott från Filip Cederqvist letade sig in med 16 sekunder kvar av matchen. Väl i övertid avgjorde Frölunda i powerplay via Dominik Egli. Färjestads andra raka förlust. Jag tror inte det blir en tredje.

Färjestads bredd är omatchad

Det finns inget lag som kommer i närheten av att kunna matcha det forwardsdjup som Färjestad mönstrar. Laget som redan hade förra säsongen bästa målskytt i David Tomasek har också adderat klass och kvalitet med spelare som Oskar Steen, Viktor Lodin, Adam Ollas Mattsson och Marian Studenic. Den sistnämnda riskerar dock avstängning efter en vårdslös huvudtackling som renderade i matchstraff mot Frölunda. Förra säsongens målskyttekung har dessutom inlett den här säsongen i ett vansinnigt måltempo genom att göra 7 mål på 8 matcher samt ett hattrick i tisdagens CHL-match mot Trinec. Med spelare som Joakim Nygård, Per Åslund, Viktor Lodin, Joel Kellman, Joel Nyström med flera är det få lag, om något, som riktigt klarar av att värja sig mot den brutala offensiv som laget gång på gång anfaller med. När flera av nyförvärven dessutom fått en riktigt bra start på säsongen i Färjestad är det svårt att se annat än att Örebro kommer få det kämpigt även om Studenic skulle vara avstängd.

Örebro lär rasa i tabellen

Närkelaget har sett till poängskörden inte alltför mycket att klaga på. Efter 8 spelade omgångar har de skrapat ihop 12 poäng. Bortsett från förlusten senast mot Luleå, kommer de från tre raka segrar mot Leksand, HV71 och Frölunda. I den senaste matchen mot Luleå där de förlorade med 3-1 hade Närkelaget inte mycket att sätta emot. De blev ordentligt neutraliserade och skapade väldigt få kvalitativa målchanser. När målen väl kommer är det ofta tack vare Patrik Karlkvist inblandning. Den forma Oskarshamns-spelaren som anslöt till Örebro inför säsongen har varit en välbehövlig offensiv spets i ett annars trubbigt Örebro.

Utifrån spelarmaterialet Örebro har är det svårt att kräva dem på mer poäng. De har i allra högsta grad fått med sig mycket mer än de i vissa lägen kanske har förtjänat. Inte för att de nödvändigtvis spelar dåligt, men fortsätter spelet att se ut som de gör är det osannolikt att de inte inom kort är indragna i den absoluta bottenstriden. Enligt Hockeysiffrors underliggande statistik är det bara HV71 som varit sämre i spel 5 mot 5. Jag tycker att det låter rimligt sett hur matcherna oftast ser ut. Speciellt när Örebro har mött lite mer kvalificerat motstånd är det uppenbart att de helt enkelt inte har spelarmaterialet för att stå pall en hel match. Mot ligans allra bästa lag som dessutom har tre kedjor som kan hota ordentligt offensivt har jag svårt att se Örebro orka hänga med en hel match.

Slutsats och speltips

När Färjestad kommer på besök är det med ligans allra bästa lag. Det råder ingen tvekan om att få klarar av att matcha gänget från Karlstad som imponerat i inledningen trots de två förlusterna på slutet. Örebro har blivit ordentligt överkörda i flertalet matcher trots att de fått med sig poäng emellanåt. Jag misstänker dock att de inte kommer ha materialet att få stopp på ett revanschsuget Färjestad under lördagskvällen.

Jag spelar Färjestad FT @ 1.97 på Coolbet






Levande spel

2024-10-12 18:00
Färjestad FT @ 1.97
Örebro HK
Färjestads BK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.