Speltips: Kan Leksand vända den dystra trenden?

Filip Larsson vs Örebro
På lördag är det återigen dags för en full omgång av SHL. Den här gången riktar jag blicken mot matchen i Tegera Arena mellan Leksand och Örebro. Masarna har fått en tung start på säsongen, är det nu det vänder?

Levande spel

2024-10-05 18:00
Leksands IF FT @ 2.12
Leksands IF
Örebro HK


Säsongen började på bästa möjliga vis när de första två speltipsen satt utan problem. Nu har det blivit dags att höja blicken mot en ångestmatch i Tegera Arena. Det kan låta dramatiskt, men med Leksands urkassa start på säsongen behöver de vända på trenden omgående.

Svag defensiv & uselt målvaktsspel

Vad är det då egentligen som inte fungerar i Leksand? Efter sex spelade omgångar ligger masarna näst sist med enbart fyra inspelade poäng. Det är ingen rolig läsning när man ser att de släppt in hela 24 mål på dessa sex matcher. Det vittnar såklart om det uppenbara problem som laget kämpar med. Efter att Anton Lindholm och Olle Alsing lämnade laget inför säsongen stod hoppet till nyförvärven Axel Rindell och Joonas Lyytinen, för att täcka upp gapet i laguppställningen. Efter de inledande matcherna kan vi konstatera att det inte gått som planerat. Rindell har stått för såna svaga insatser att han till och med har blivit petad ur truppen. Lyytinen är förvisso kvar på isen, men det har inte varit några lovord som regnat över finländaren direkt. Den ena svaga insatsen efter den andra har avlöst varandra. Realiteten är att Leksand utan att få träff på nyförvärven helt enkelt har en alldeles för svag backsida och det har visat sig bli ett problem.

I målet är det Mantas Armalis som fått tillbaka förstaspaden efter att Filip Larsson tackade för sig och stack till Nordamerika. Förhoppningen var att han skulle studsa tillbaka till prestationerna han hade förr-förra säsongen när han var en av ligans bättre målvakter. Istället har han fallit igenom och sett väldigt svajig ut. Det hjälper inte heller Leksand att deras andremålvakt, Jakob Hellsten, inte ser redo ut för SHL. Trots alla problem har laget visat att det fortfarande finns fart och flärd. Offensiven ser ut att vara pigg och trots det katastrofala resultatet har Leksand tredje bäst underliggande xG-siffror enligt Hockeysiffror. Det vittnar faktiskt om att laget trots sina genomklappningar inte är riktigt så svaga som resultatet gör gällande. Visst är det ett problem att defensiven inte varit bra nog och att Armalis inte stått på huvudet, men det är för tidigt för att räkna ut dem riktigt än. Vi ska dessutom komma ihåg att spelschemat har varit tufft. Frölunda, Luleå och Skellefteå på bortais.

Örebro har inlett bra

Örebro var bottentippade av de allra flesta inför säsongen, men har efter sex omgångar skrapat ihop 10 poäng, vilket placerar dem som fyra i tabellen. Hållbart? Knappast. Laget har haft några ganska tacksamma uppgifter. Inte minst senast när ett skadedrabbat HV71 kom på besök. Matchen innan var kanske lagets bästa prestation för säsongen när de åkte till Göteborg och vann med 4-1 mot Frölunda. Trots det är jag fortfarande inte såld på att laget från Närke ska rankas på annat vis än i botten ändå. De har förvisso visat att de kan utmana när Patrik Karlqvist är på humör, men antalet matcher är för få för att ännu ranka upp dem nämnvärt. De har dessutom stått för några svaga insatser där de inte alls har imponerat nämnvärt heller.

Slutsats och speltips

Leksands IF - Örebro HK

Lördag 18:00, SHL

Många tänker nog att Leksand kommer få slåss i botten hela säsongen med tanke på resultatet i de inledande matcherna. Jag vill varna för att det är alldeles för tidigt för att räkna ut dem. I grund och botten finns ett bra offensivt kapabelt lag som kan mycket bättre än inledningen har visat. På andra sidan spektrumet är jag lika övertygad om att Örebro har fått med sig mer poäng än de inledningsvis har förtjänat och kommer sjunka i tabellen. Skulle det här vara säsongens första match hade vi inte fått ett sådant attraktivt odds på Leksand som vi nu får. Det är dags att backa hemmalaget inför lördagens ångestmatch!

Leksand FT @ 2.12 på Coolbet






Levande spel

2024-10-05 18:00
Leksands IF FT @ 2.12
Leksands IF
Örebro HK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.