Speltips: Milan-Lecce: Ny Lecce-skottlina att ta ställning till

El Bilal Toure
Serie A-omgången inleds under fredagskvällen när Milan tar emot Lecce på hemmaplan.

Levande spel

2024-09-27 20:45
Lecce Ö9,5 skott @ 1.64
AC Milan
US Lecce


Milan kommer från en urstark derbyseger senast och ställs här mot ett Lecce som har det kämpigt. Precis som många gånger förr så måste jag helt enkelt ta ställning när spelbolagen fortsätter att duka fram generösa skottlinor för Lecce.

Tung derbyseger för Milan senast - klara favoriter här

Milan klev in i Milanoderbyt som rejäla underdogs senast, men mot alla odds så lyckades man bryta den negativa sviten och vinna derbyt efter ett sent avgörande signerat Matteo Gabbia. Milan stod för en ruggigt stark insats och uppvisade en hunger som direkt lyst med sin frånvaro under säsongsinledningen. Segern var lagets andra raka i ligaspelet och det innebär givetvis mer arbetsro för bland annat Paulo Fonseca och Zlatan Ibrahimovic, två herrar som varit rejält pressade under säsongsinledningen.

Jag räknar med att Fonseca väljer att snurra på ett par spelare i startelvan här. Derbyinsatsen tog onekligen på krafterna och vi får heller inte glömma att det vankas bortamatch mot Bayer Leverkusen i Champions League redan på tisdag nästa vecka. Oerhört viktigt för Fonseca att pricka rätt med sin rotering, det är direkt nödvändigt att spelarna får möjligheten att återhämta sig, men samtidigt är det viktigt att hitta balansen och behålla momentum.

För motståndet står ett Lecce som har en tung period just nu. I helgen stod man för en jättekollaps hemma mot Parma när man tappade en 2-0-ledning till 2-2 efter dubbla insläppta mål på tilläggstid. Redan under tisdagen ställdes man mot Serie B-klubben Sassuolo i cupen - där blev det respass efter en tung 2-0-förlust. Överlag har Lecce inlett säsongen tveksamt, med en vinst på sex spelade matcher.

Generös skottlina för gästerna - ett måste

Det är inget snack om att Milan bär ett tungt favoritskap här, viss rotering till trots. Råder stor klasskillnad lagen emellan och med tanke på lagens formkurvor så vore allt annat än hemmasegern en stor överraskning. Här väljer jag dock att avstå från vinnaroddsen med tanke på bristen av spelvärda odds. Istället vänder jag blickarna mot skottmarknaden - där har spelbolagen dukat fram väldigt generösa skottlinor i gästernas favör.

Vi får bland annat en 9,5-skottlina på gästerna och här är det bara att trycka av. Ni som tagit del av mina speltips tidigare vet exakt vad jag tycker om Lecce när det kommer till skott. Under den förrförra omgången ställdes Lecce mot Torino och där lyfte jag fram två intressanta skottlinor - 9,5 samt 10,5. Här kan ni ta del av speltipset. Lecce mäktade med hela 20 (!) skott i Turin och jag är även inne på att man kommer att skjuta en hel del i Milano under fredagskvällen. Nedan följer ett citat från mitt speltips inför Lecces möte med Torino den 15/9:

Lecce är ett lag som har väldigt lätt att komma till avslut. På topp har man sin utpräglade ”nia”, Nikola Krstovic. Kan vara en ligans minst effektiva spelare sett till mål/skott-statistik. Hugger på det mesta, skjuter från svåra vinklar, ett hot i huvudspelet, men framför allt så är det en spelare som helt enkelt missar för mycket. Trots detta är Krstovic den självklara nian i Gottis formation, framför allt nu när Roberto Piccoli inte längre finns kvar i klubben. Krstovic är den optimala spelare att ha på planen när det kommer till skottspel.

Krstovic stod för hela 10 (!) avslut i matchen. TIO AVSLUT. Löste nästan båda linorna helt på egen hand. Sanslöst. I efterföljande match mot Parma så blev det fem skott för Krstovic, varav ett mål.

Spelbolagen får gärna fortsätta med att erbjuda låga skottlinor på Lecce, för min del kommer jag pliktenligt att ta ställning. Lecce löser 9,5-linan i samtliga matcher den här säsongen, och det med råge. Vi pratar om ett spelskickligt lag som spelar en frejdig och underhållande offensiv fotboll. Man är dessutom ruskigt vassa i omställningsspelet och på fasta situationer är en spelare som mittbacksgeneralen Baschirotto ett ständigt hot med sin fysik. Kortfattat är Lecce ett lag som kommer till skott på så många olika sätt, till skillnad från många andra lag i ligan.

Lecces skott den här säsongen:

  • Lecce Sassuolo: 14 skott
  • Lecce-Parma: 14 skott
  • Torino-Lecce: 20 skott
  • Lecce-Cagliari: 17 skott
  • Inter-Lecce: 10 skott
  • Lecce-Atalanta: 21 skott

Milan lär med stor sannolikhet vilja sätta Lecce på rygg tidigt i matchen, i hopp om att spara på krafterna inför mötet med Leverkusen nästa vecka. Ser definitivt hemmalaget ta ledningen i matchen och det kommer givetvis att tala för gästerna. Oavsett matchbild så kommer Lecce att komma till skottlägen och man kommer inte att hålla tillbaka med skotten. Blir ruskigt intressant att se hur många skott Krstovic mäktar med. Lecce över 9,5 skott blir tveklöst mitt huvudspel till 1,64 gånger pengarna.






Levande spel

2024-09-27 20:45
Lecce Ö9,5 skott @ 1.64
AC Milan
US Lecce


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.