Speltips: Torino-Lecce: Skottlinorna är ett måste

Marin Pongracic
Blickarna riktas mot Turin där Torino och Lecce gör upp i en intressant tillställning. Här väljer jag att sikta in mig på fina skottlinor.

Levande spel

2024-09-15 15:00
Lecce Ö9,5 skott @ 1.52
Torino FC
US Lecce
2024-09-15 15:00
Lecce Ö10,5 skott @ 1.82
Torino FC
US Lecce


Torino målas upp som favoriter på förhand här, men jag tror inte på någon walk in the park… Tycker Lecce har rätt förutsättningar för att kunna störa här.

Två lag som vann senast - öppen tillställning här

Torino har inlett säsongen starkt, inget snack om den saken. Coach Paolo Vanoli utsågs i dagarna till månadens tränare vilket givetvis är välförtjänt sett till säsongsinledningen. Kryssade mot Milan i premiären och har följt upp det med vinster mot såväl Atalanta som Venezia. Alltjämt obesegrade. Tycker dock inte att insatsen övertygade i segern mot Venezia senast. I den 86:e minuten lyckades man bryta dödläget, dessförinnan var matchen väldigt jämn och kunde i ärlighetens namn gå åt vilket håll som helst.

Lite det här som är ”grejen” med Torino sett till tidigare säsonger. Har en ruggig förmåga att höja sig mot topplagen, men har otroligt svårt att komma upp i nivå mot lag på undre halvan. Hemma i Turin är man i regel väldigt starka och det är här man plockar de flesta poängen.

För gästernas del så har säsongsinledningen inte direkt övertygat. Inledde säsongen tungt med dubbla förluster och 0-6 i målskillnad. Senast fick Lecce dock äntligen fira efter en blytung trea hemma mot Cagliari. Efter att ha åkt på en utvisning strax innan halvtid så fick man försvara med en man mindre under den andra halvleken, ruskigt starkt att stå emot Cagliaris forcering och reda ut stormen. Under den sista kvarten var Lecce rejält tillbakapressade, men som man krigade i försvarsspelet. Tre poäng in men samtidigt en seger som stärker såväl moralen som självförtroendet.

Att Lecce spelar sin bästa fotboll hemma på Via del Mare är det inget snack om. På resande fot har det gått desto tyngre för Luca Gottis mannar, som trots starka insatser rent spelmässigt haft svårt att få med sig poängen. Tycker definitivt att Lecce är ett lag för övre halvan av tabellen, förutsatt att man får ordning på bortaspelet. Det är ett spelande lag som oavsett motstånd vågar bjuda på underhållande och frejdig offensiv fotboll - man har en tydlig spelidé som man mer ofta ön sällan förhåller sig till, snarare än att ligga på försvar och sätta hoppet till omställningar. Det är något jag verkligen respekterar hos Lecce.

Skottlinorna ett måste

Det är inget enkel utmaning som Lecce ställs inför. Vågar hävda att samtliga lag i ligan får bekymmer när de ställs mot Torino på resande fot. Blott en förlust hemma för Torinos del sedan december förra året.

Har analyserat matchen rätt länge nu, med allt från presskonferenser till analyser av tidigare möten, och tror mig ha landat i att Torino mycket väl kan koppla greppet tidigt om den här matchen, för att sedan släppa över kommandot vid en eventuell ledning. Sett det allt för många gånger, att Torino inleder starkt, tar ledningen och sedan slår av tempot och låter motståndarna rulla boll. Vi pratar om ett lag som på det stora hela är oerhört trygga i det kollektiva försvarsspelet. För gästernas del kan matchbilden vara passande, man presterar bäst när man har bollinnehavet och jag ser inte hemmalaget dominera spelmässigt här.

Mina spel i matchen är serverade. Hugger två skottlinor - Lecce över 9,5 skott till 1,52 gånger pengarna samt över 10,5 skott till 1,82 gånger pengarna. Är väldigt överraskad över att vi får så pass låga linor på Lecce.. förväntade mig i ärlighetens namn en lägsta-lina på 13,5.

Under förra säsongen var Gottis Lecce mitt ”skottlag” - inget snack om den saken. Som jag var inne på tidigare så är Lecce ett lag som håller i bollen och spelar en offensiv fotboll, vilket i sig är en förutsättning för skott offensivt. Verkar inte vara annorlunda den här säsongen. Hade 21 (!) skott mot Atalanta hemma, 10 skott mot Inter borta och hela 17 skott hemma mot Cagliari senast - trots spel med en man mindre i den andra halvleken. Borta mot Torino är förutsättningarna fina.

Lecce är ett lag som har väldigt lätt att komma till avslut. På topp har man sin utpräglade ”nia”, Nikola Krstovic. Kan vara en ligans minst effektiva spelare sett till mål/skott-statistik. Hugger på det mesta, skjuter från svåra vinklar, ett hot i huvudspelet, men framför allt så är det en spelare som helt enkelt missar för mycket. Trots detta är Krstovic den självklara nian i Gottis formation, framför allt nu när Roberto Piccoli inte längre finns kvar i klubben. Krstovic är den optimala spelare att ha på planen när det kommer till skottspel.

Vi får heller inte glömma spelare som Banda och Oudin, som mer ofta än sällan avlossar skott. Framför allt den förstnämnde som haft matcher med 5-6 avlossade skott. En annan viktig faktor är att Lecce skapar massvis med hörnor. Där har man ett ständigt offensivt hot i form av mittbacksgeneralen Baschirotto, inte många spelare som kan hantera italienarens fysiska närvaro.

Ser definitivt ett Torino som går för ledningsmålet här, följt av en matchbild där Lecce pressar offensivt. Men helt ärligt så är 10,5-linan en lina som skottglada Lecce bör lösa oavsett ställning i matchen. Man är även oerhört rappa och skickliga i omställningsspelet och man kommer att komma till många avslutslägen, inget snack om saken.

Lecce över 9,5 samt 10,5 skott blir tveklöst mina finaste drag denna helg.






Levande spel

2024-09-15 15:00
Lecce Ö9,5 skott @ 1.52
Torino FC
US Lecce
2024-09-15 15:00
Lecce Ö10,5 skott @ 1.82
Torino FC
US Lecce


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.