Speltips: Djurgården-Värnamo: Bonnpojkarna räds inte Stockholm och Tele2 Arena.

Djurgården jublar
Stockholmarna Djurgården tar emot småländska Värnamo hemma på tele2 arena i eftermiddag. Blåränderna kliver såklart in till match som storartad favorit, men också med ett färskt minne från fjolåret. Som jag skämtsamt skrivit i rubriken, så räds inte bonnpojkarna att resa till Stockholm. Tre poäng på spel, kan Djurgården äta ikapp på mesta mästarna?

Levande spel

2024-07-14 14:00
Över 2.5 mål + BLGM @ 2.20
Djurgårdens IF
IFK Värnamo


Vi börjar väl med gårdagen, där allt klaffade för oss i synen av mötet nere på Strandvallen. Mjällby kom in och var precis sådär svårspelade som vi förutspått, och vann faktiskt mötet med de himmelsblå regerande mästarna MFF. Mjällby rullade boll med stor entusiasm i cirka 60 minuter och såg då ut att vinna bekvämt. Sista halvtimmen svängde matchen rejält, och visst får vi väl medge att det var med en viss tur som listerlandets stolthet tog alla tre poäng. Hur som helst, så var aldrig spelet på att båda lagen skulle hitta nät ohotat. För er som även ryggat plus-sidan från andra medier, är det bara gratulera.

Idag har vi fyra allsvenska matcher inritade i kalendern. Detta passar mig rätt väl, som fått oväder här ute i sommerkåken. I detta inlägg, tänkte jag lägga fokus på mötet från min hemmaplan i Stockholm. Djurgården tar emot IFK Värnamo hemma på Tele2 arena. En viktig batalj där framför allt hemmalaget kan äta ikapp lite mark på suveräna MFF.

Djurgårdens IF

Djurgården kliver in till dagens drabbning med gott mod efter återstarten. Stockholmarna åkte ner till Norrköping och gjorde en fin insats, där man också belönades med en ny trepoängare. 3-1 efter mål av Hümmet, Gulliksen och Sabovic, innebär nu att Djurgården spelat in 28 poäng på 13 matcher, och i skrivandets stund räcker detta till en tredjeplats. Ja, laget passerades faktiskt tillfälligt av Mjällby efter deras seger igår. Ner till Häcken på fjärdeplatsen är avståndet fem poäng, men också här finns en match tillgodo.

Inför dagens fight finns inga större orosmoln på Djurgårdshimlen. Det är klart att Rasmus Schüller fortfarande saknas enormt på centralt mittfält. Han är bäst i laget på den positionen, men här finns också andra spelartyper som kan ersätta. Samuel Leach Holm har fått mycket förtroende av tränarparet Bergstrand/Lagerlöf och så även Besard Sabovic. Landslagsmeriterade Albin Ekdal har därför blivit förpassad mycket till bänken, men viss finns det gott om kvalité på blårändernas centrala mittfält. Framför dessa herrar finns en alltmer formstark Gustav Wikheim som återvänder från avstängning. Hans norske vapendragare Gulliksen och de senaste nyförvärvet Tocmak. De osar klass om elvan, och får Kim & Tolle ihop detta, så kommer nog Djurgården flyga fint nu under hösten. Längst fram har Hümmet spelat sig till en tydlig startplats, och viss finns en viss bredd även längst bak i banan.

DIF har inga avstängningar att tala om, utan saknar alltså enbart den finske landslagsmannen Schüller.

På hemmaplan är DIF starka, precis som sina antagonister HIF är klubben otroligt svårslagen hemma på den snabba plasten söder om söder. Två förluster i år, MFF 0-1 och Bajen 0-3. Men också fyra segrar och ett kryss. Där man även kan stoltsera med fyra nollor i protokollet.

I eftermiddag väntar IFK Värnamo, ett Värnamo som båda lagen hemmahörande på Tele2 arena haft problem med historiskt.

IFK Värnamo

Smålänningarna tillika kamraterna IFK Värnamo, snackades ner en hel del före säsongsupptakten, och än så länge är vi många som fått fel. Värnamo tappade sin tränare och ett par viktiga kuggar inför säsongen, och visst trodde man väl kanske att proppen skulle dragits ur. Så har inte blivit fallet, Värnamo tuggar på fint, och finns för närvarande på en tionde plats i tabellen. Sex poäng ner till Norrköping under nedflyttningstrecket.

Tittar vi på Värnamos säsong än så länge, så har den kantats av några olika parametrar. Först har vi parodin med Finnvedsvallens gräs, som inte blev klar före juni månad. Sedan har vi den afrikanska anfallsstjärnan Johnbosco Kalu, som nu står på sex fullträffar och två framspelningar på nio matcher. Kalu som efter utpressning harvat i lägre divisioner fram tills nu har alltså exploderat fullständigt i allsvenskan, och vi får väl se hur långvarig han blir. På tränarposten har nye tränaren Anes Mravac gjort det bra. Värnamo spelar precis som tidigare, med ett gott självförteoende och har gärna en hel del boll.

Till dagens match har IFK laget, en full trupp till sitt förfogande. Jag hittar ingen information om att spelare skulle vara sjuka eller ha några känningar, och bör därför mönstra starkaste möjliga elva.

Ser vi på gästernas statistik på resande fot, är man tredje bäst i serien denna säsong. Endast dagens motståndare Djurgården, och serieledarna Malmö är bättre. Värnamo har spelat in 13 poäng på sex bortamatcher och har gjort i snitt nästan två mål per match.

Med det sagt, se upp för Värnamos anfallspar Kalu och gamle Djurgårdaren Engvall som tillsammans gjort 8+6 denna säsong.

Summering och speltips:

Det är inte många lag som kan skryta med plussiffror på tele2 arena, men Värnamo måste vara ett av få undantag. Även om man inte varit lika starka mot Djurgården som mot Bajen, så har man ändå vunnit 4 av lagets 5 spelade matcher här i Stockholm. Även om jag kanske inte tror man tar det hela vägen idag, så måste vi har respekt för detta. Underlaget passar Värnamos spelsätt.

Jag blev imponerad av Djurgårdens insats mot Norrköping långa stunder. Man var det klart bättre laget och förde matchen. Samtidigt så släppte man också till en del farliga omställningslägen, och med högre skärpa hade Peking petat in någon boll här. Vi kan väl också säga att Norrköping blev rånade på en straffspark redan tidigt i matchen, och kanske kan ett sånt läge förändra hela matchen.

Värnamo vann i sin tur mötet hemma på finnvedsvallen med Stefan Billborns IFK Göteborg, och även för deras del blev återstarten en positiv tanke.

Djurgården och Värnamo har mött varandra vid fyra tillfällen i allsvenskan sen smålänningarna tog steget upp, Djurgården vann premiärmötet stort med hela 5-0. Därefter har vi en 0-0 kamp, som följdes upp med 2-1 segrar åt varsitt håll ifjol.

Djurgården är bra och lär kontrollera matchen även i eftermiddag, men jag har vrålstor respekt för Värnamos omställningar på det snabba underlaget, och ser vi till bortaspelet så har alltså Värnamo gjort nästan två mål per match. Norrköping, Västerås, Hammarby och Elfsborg har alla fått släppa in två mål hemma mot detta lag, och nu finns alltså både Gustav Engvall och Johnbosco Kalu där framme. Så även sparkapitalet Ajdin Zeljkovic.

För att summera ner detta lite.

Dagens spel kommer bli ett målspel, över 2.5 mål i matchen kombineras med att båda lagen gör mål. Detta får vi till 2.20 inne hos Svenska Spel, och jag tycker de känns 15 punkter för högt

På plussidan för spelet har vi Värnamos omställningar på det snabba underlaget, vi har även Värnamos bortasiffror som imponerarar. Till sist har vi också Djurgårdens avbräck av Rasmus Schüller på balanspositionen.

Minus då, jo här finns såklart Djurgårdens starka hemmapapper. Fyra nollor här på hemmaplan ska såklart inte underskattas.

Jag tycker ändå vi har mycket som talar för en underhållande kamp och spelar därför detta spel med en medelpeng.

På återhörande, /Susarn






Levande spel

2024-07-14 14:00
Över 2.5 mål + BLGM @ 2.20
Djurgårdens IF
IFK Värnamo


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.