Speltips: GAIS vs IFK Göteborg - Vilken av Göteborgsklubbarna kan ta tag i sin vårsäsong?

Harun Ibrahim
I det första allsvenska derbyt på många år ska GAIS och IFK Göteborg göra upp igen, vem kan gå segrande?

Levande spel

2024-05-06 19:10
BLGM @ 1.75
GAIS
IFK Göteborg


Efter att minst sagt ha haft stolpe ut på överspelet 3,0 i Sirius - Häcken, där det stod 3-0 till gästerna efter en halvtimme spelad, och endast fått nöja sig med en push så var det desto skönare när MFF hittade in med reduceringen och målspelet blgm var ett faktum. Under måndagen ska den sjunde omgången av Allsvenskan spelas färdigt och det har varit en målrik sådan där lagen verkligen blivit varma i kläderna. I det första allsvenska derbyt på många år ska GAIS och IFK Göteborg göra upp igen, vem kan gå segrande?

GAIS

Nykomlingen som gått raka vägen från Ettan Södra upp till Allsvenskan på två år har nu också sakta men säkert börja komma in i kostymen även i den finaste “sfären”, en liga man inte varit i på många år. Det har också varit en hel del matcher där det sett bra ut för GAIS men där resultaten ändå inte gått deras väg. 9 inspelade poäng på 6 matcher är givetvis inte en dålig siffra och är en statistik som skulle innebära att man kommer vara långt ifrån eventuell bottenstrid, men känslan är att man inte har råd att tappa poäng i matcher som man gjort sig “förtjänt” sig av.

IFK Göteborg

Efter en stark höstsäsong så var det positiva tongångar kring Kamratgården och känslan var att IFK Göteborg var på väg mot en säsong som skulle skilja sig från de senaste årens kaos och kalabalik. Vi är inte riktigt där ännu förvisso men att ha 7 poäng efter 6 matcher och en negativ målskillnad rimmar inte riktigt med vare sig ambition eller förmåga är känslan. Efter att ha förlorat i derbyt mot BK Häcken så studsade man tillbaka senast mot BP borta där man vann med klara 3-0. Skjellerup och Santos blev målskyttar tillsammans med laget kanske viktigaste spelare, Yalcouye och han kommer fortsatt behöva vara så pass bra om den här säsongen ska få en positiv utveckling. Växer han ytterligare i en sån här match tillsammans med övriga i laget?

Analys och speltips

Det är ett göteborgsderby och det var ett tag sedan vi fick se, bortsett från BK Häcken givetvis, en klassikermatch på detta sätt i just Göteborg och Allsvenskan. Derbyt brukar som vi vet av vana knappast vara den roligaste av fotbollsmatcher utan handlar snarare om ställningskrig och inramning. Jag tror dock inte riktigt att det behöver bli en så tråkig fotbollsmatch. Det är två lag med sin stora kvalitet i just offensiven, där defensiven inledningsvis varit rätt så tragglig och lämnat mycket att önska i bland. Det är också något som jag tror kommer sätta avtryck på den här matchen. Jag ser framför mig en matchbild där bägge lagen kommer ges möjligheten att komma till bra avslutslägen, så som det gjort för GAIS och IFK Göteborg i de matcher som spelats, och att vi åtminstone bör få se bägge lagens supportrar fira en gång vardera. Därför spelar jag:

BLGM till oddset 1,75 hos Unibet med 3/5 units.






Levande spel

2024-05-06 19:10
BLGM @ 1.75
GAIS
IFK Göteborg


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt