Speltips: IF Elfsborg vs Malmö FF - Är MFF redo att ställa igång till match igen?

Sebastian Nanasi
Ett lag som håller mot förväntan är Malmö FF, ett som inte gör det är Elfsborg. Kan Elfsborg få revansch efter snöpliga avslutet i fjol?

Levande spel

2024-05-05 14:00
BLGM @ 1.73
IF Elfsborg
Malmö FF


När våren äntligen är här så är också Allsvenskan som hetast och lagen börjar bli minst sagt varma i kläderna. Något som också varit hett är tabellplaceringarna som ständigt skiftar i den unga tabellen och som dessutom bjudit på en del skrällar så här långt. Ett lag som håller mot förväntan är Malmö FF, ett som inte gör det är Elfsborg. Kan Elfsborg få revansch efter snöpliga avslutet i fjol?

IF Elfsborg

Efter att ha bokstavligt talat fallit på målsnöret under 2023, där man hade det i egna händer, så har man inte helt konstigt kunnat leva upp till samma nivå under 2024s inledning av Allsvenskan. Det är som sagt inte helt konstigt då man sålt sin anfallstrio och tappade även under fjolåret oerhört viktige Andre Römer. Lägg därtill att huvudtränare Jimmy Thelin redan är klar för skottska Aberdeen och det är inte särskilt märkligt att det svänger i Elfsborgs insatser. Man lyckades vinna senast mot Sirius och har lyckats skrapa ihop 7 poäng. Kan man samla sig och ta sig an MFF?

Malmö FF

Det behöver inte alltid vara vackert, något som Henrik Rydström också utvecklas i sitt lag och som vi fick se när man efter straffar i veckan fick lyfta Svenska cupens buckla. MFF som matchen innan pulveriserade AIK hemma med 5-0 har visat upp sin otroliga bredd och kvalitet i den trupp som man besitter och det kommer fortsatt vara viktigt när man nu ska spela match igen på söndag. Med enbart vinster i Allsvenskan efter 6 omgångar börjar frågan ställas, kan man gå igenom hela säsongen utan förlust? Med Botheim, Kiese Thelin och Nanasi i form är det inte alls omöjligt.

Analys och speltips

Det är alltså tabelltvåan mot tabellettan från 2023 som ska göra upp i Borås och samtidigt som MFF tagit kliv under 2024 så är känslan att Elfsborg återigen är i en slags uppbyggnadsfas. Elfsborg är som känt vanligtvis hemmastarka, även fast man var som bäst statistiskt på bortaplan under fjolåret, och det går fort i spelvändningarna på konstgräset. Det är givetvis något som MFF har full koll på sedan tidigare men frågan är om de 120 minuter man spelade den 1a Maj kan göra att man är lite trötta i både kropp och sinne? Jag tror åtminstone att Elfsborg i en sån här typ av match kommer att prestera på ett bättre sätt än man gjort hittills och att man kommer få en del chanser tack vare en eventuell rotation från ett något slitet MFF. En jämn match som kanske slutar i säsongens första poängtapp för MFF?

Båda lagen gör mål till oddset 1,73 spelas hos Unibet med 3/5 units.






Levande spel

2024-05-05 14:00
BLGM @ 1.73
IF Elfsborg
Malmö FF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt