Speltips: Manchester City-Chelsea: En FA-CUP final står på spel

John Stones och Ruben Dias
Dagens stora match hämtas från Wembley i London, där FA Cup semifinalen mellan Manchester City och Chelsea går av stapeln. Två giganter går upp i ringen där bara en kan komma ut som vinnare.

Levande spel

2024-04-20 18:15
Man City över 6.5 hörnor @ 2.18
Manchester City FC
Chelsea FC
2024-04-20 18:15
Man City över 8.5 hörnor @ 4.30
Manchester City FC
Chelsea FC


Manchester Citys besvikelse efter veckans Champions League uttåg gick verkligen att ta på. Efter 120 långa minuter på Etihad Stadium i Manchester, stod det klart att straffsparkslägning mot marängerna från Madrid var att vänta. Väl där, drog los blancos de längre strået och avancerade till semifinal. Spelmässigt var det "bara ett lag på planen", Man City hade allt utan att lyckas göra mål. Sånt är livet ibland, men framför allt sån är fotbollen. Större rån har vi sett förr, och fler lär komma.

Detta innebär att Manchester lagets hopp om en trippel nu är över, men än lever tron på en dubbel. City är i högsta grad med och slåss om den ärofyllda PL titeln, men så också denna FA Cup titel.

Ikväll nalkas semifinal mot Chelsea. Ett Chelsea som Manchester City inte lyckats besegra under säsongen. Två raka kryss i ligan såhär långt, och alla kanske minns det häfta 4-4 mötet på eastlands i början av säsongen.

Manchester City

De regerande Champions League mästarna Man City, fick alltså se sig besegrade redan i kvartsfinal av årets upplaga av världens största klubbslagsturnering. 3-3 i Madrid, följdes upp med 1-1 i Manchester och ett gastkramande straffavgörande fick avgöra.

I Ligan är City dock i Pole position efter förra helgen. Två poängs avstånd ner till Arsenal och Liverpool finns, och dessutom kan vi väl börja diskutera formen på de andra två giganterna.

Idag är det alltså FA-CUP semi som står som prio. Matchen spelas inför ett fullsatt Wembley i London. Över 80000 på läktarna och vi har en mäktig inramning att vänta. Även om läktarkulturen kanske inte är som den en gång varit på de brittiska öarna, så blåser det alltid upp när det vankas dessa stormatcher på nationalarenan i London.

Manchester Citys väg till semifinalen har gått via Huddersfield, Tottenham, Luton och i kvartsfinal Newcastle. Man City har slaktat allt motstånd i sin väg fram hit och har förkrossande 14-2 i målskillnad över dessa fyra fighter.

Till dagens kamp, ser Man City ut att få klara sig utan sin norske anfallsstjärna Erling Håland. Norrbaggen klev av CL finalen med skadekänning, och om vi tolkar Peps ord rätt, så blir det inget spel för Hålet idag. En annan som klev av med känning var playmakern Kevin de Bruyne, som dock fått mer lugnande ord. Peps matchuttagningar brukar alltid vara svåra att sia om. Katalanen har inte bara trollat oss en gång, även om det i år varit lite mer förutsägbart. Oavsett, så kommer City ställa ut en monsterelva i eftermiddag, och jag själv hoppas för spelet skull att bland annat Doku kommer till start.

Chelsea

Chelsea kommer till dagens match med gott humör efter att ha kvaddat Everton i veckans PL spel. 6-0 hemma på Stamford Bridge är verkligen något att skriva hem om, ändå togs rubrikerna från annat håll. När Cole Palmer gick ner i straffområdet och straff blåstes, började Madueke och Jackson bråka om vem som skulle ta den, trots att Palmer är den naturliga straffskytten. Palmer tog emellertid straffen och slog in sitt fjärde mål i matchen.

Cole Palmer, fostrad i Manchester City är minst sagt het inför mötet med sin forna klubb ikväll. ELVA fullträffar de senaste sex matcherna, är såklart ett galet facit. Möjligen är också släkten värst idag. Får vi se Palmer stå och "frysa" idag igen? Ja Cole Palmer har en traditionsenlig målgest som är sådan.

Till dagens kamp får Chelsea fortsatt klara sig utan en del gubbar. Pochettino börjar såklart bli van att laborera men i det positiva spannet så verkar Enzo Fernandez och Axel Disasi båda vara tillbaka idag.

Blues har tagit sig hela vägen till semifinal i turneringen, efter att ha besegrat Preston, Aston Villa, Leeds och Leicester. Mot Villa fick man kämpa i dubbelmöte efter 0-0 på Villa Park i januari.

Chelseas minnen från Wemley den här säsongen, är nog inte allför goda då man föll i förlängningen av ligacupfinalen mot Liverpool.

Summering och speltips:


Tolkar jag Pep rätt inför dagens kamp, så har vi ett rejält revanschsuget Manchesterlag efter veckans CL uttåg här. Jag tror att City kommer komma ut och dominera spelet från minut ett. Chelsea har förvisso en god form, men på planen bör man vara underlägsna sina ljusblå motståndare. Manchester klubben för näst intill alltid sina matcher, och så lär det även bli idag.

Jag tror att Chelsea kommer fortsätta försvara sig väl. Jag tror City kommer gasa på för att få hål tidigt här, vilket bör resultera i en hel del avslut/chanser mot mål. I förlängingen bör denna gameplan också leda i en hel del hörnor för City.

Granskar vi Citys produktion av hörnor, är den ofta väldigt stor. City har producerat flest hörnor i hela Premier League. 249 stycken på 32 matcher ger oss ett snitt på hissnande 7.8 hörnor per match. Hemma mot Real i veckans CL skapade man hela 18 hörnor. I toppmötet med Gunners här om veckan blev det 7, och i 1-1 mötet senast med Chelsea blev det 12.

Ser vi till FA-Cup matcherna har vi 11-2 mot Newcastle i kvarten, 2-2 mot Luton i åttondelen (som var avgjord tidigt) och hela 14-2 mot Tottenham dessförinnan.

City öser allt som oftast och jag tror att förlusten i veckan som sagt gör att laget är hungrigare än på länge. Så länge inte City gör mål tidigt här, så tror jag hörnskörden kommer vara väldigt stor. Även om man inte spelar hemma på Etihad i Manchester, så kommer det finnas gott om City fans på Wembley även idag. Man kommer få ett bra tryck här inne, och klarar Chelsea stå pall under första halvlek, tror jag som sagt hörnorna blir tvåsiffriga även idag.

Jag väljer till ovanlighetens skull att reka hörnor idag och inte mål/handikapp.

MAINREKEN faller på Manchester City över 6.5 hörnor till höga 2.18 inne hos Coolbet, denna tas heavy, nästintill max. Ska ner under 2 i min bok

Sidospelet som tas lite lägre blir Manchester City över 8.5 hörnor till 4.30, även den hos Coolbet

Hoppas vi på en fin kamp!

VAMOS






Levande spel

2024-04-20 18:15
Man City över 6.5 hörnor @ 2.18
Manchester City FC
Chelsea FC
2024-04-20 18:15
Man City över 8.5 hörnor @ 4.30
Manchester City FC
Chelsea FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.