Speltips: Djurgården-Häcken: Nervigt och chansfattigt på tele2?

AIK och Djurgården
Det vankas hemmapremiär för Djurgården på Tele2 arena i Stockholm i afton. Vi har ett soldränkt Stockholm, en förväntad toppfight och över 23 tusen sålda biljetter. Blir det en målkavalkad eller en tillknäppt historia?

Levande spel

2024-04-08 19:10
Under 3 mål (asian) @ 1.85
Djurgårdens IF
BK Häcken


Två av allsvenskans mest topptippade klubbar gör upp i en häftig batalj i afton. Djurgården tar emot BK Häcken hemma på Tele2 Arena i Stockholm och vi får väl se om de gulsvart getingarna från Hisingen kan sätta stopp för Djurgårdarnas premiär eufori.

Frånsett Malmö FF som är den solklara favoriten till guldet, har två klubbar nämnts som utmanare. Dessa två lag gör upp om de tre poängen i afton. Ett soldränkt Stockholm tar emot Göteborgarna idag, och självklart är vi spända på hur de två lagen tar sig an matchen.

Djurgården har inlett säsongen på bästa vis, medan Häcken ännu har lite frågetecken att räta ut.

12-13 grader och sol är vad som väntar ikväll vid 19.10 när vi sparkar igång.

Djurgårdens IF

Fjolårets seriefyra Djurgården inledde säsongen på bästa vis. Man åkte ner och vann en tuff bortapremiär på ett kokande Gamla Ullevi. Efter en tuff och jämn första halvtimme, drog Kolbeinn Thordarson på sig sitt andra gula kort och hemalaget var då decarmerat till tio man resterande del av matchen. Djurgården tog då nytta av detta och kunde till slut vinna med 4-1.

Allt var dock inte tjo och tjim med premiären. DIFs mittfältsankare, Rasmus Schüller fick kliva av med en fotfraktur och väntas bli borta en bra stund framöver. Hur vida Kim och Tolle väljer att ersätta Schüller idag återstår att se. Antingen får den forne landslagsmannen Albin Ekdal chansen från start, eller så går man på Besard Sabovic som fick chansen senast.

Utöver Schüller får hemmalaget fortsatt klara sig utan Gustav Wikheim och Theo Bergvall.

Hemma på Tele2 är Djurgården traditionellt väldigt starka. Ifjol tog man 32 poäng här hemma trots att man hade lite av en "mellansäsong". Defensivt släppte man dock inte mer än ett mål per match här och jag tror man kommer bli svårknäckta även i år.

BK Häcken

BK Häcken åkte på en riktig stjärnsmäll i premiären förra helgen. Mjällby gästade Bravida Arena, och gästerna fick efter en tillknäppt historia resa hem med alla tre poängen. Häcken blev nollade och både på planen och i poängprotokollet och det var knappast den starten man hade önskat sig.

Häcken har som jag tidigare skrivit, ändrat en hel del i truppen inför säsongen. Egentligen började förvandligen redan efter gulden 2022, där stora delar av truppen faktiskt är utbytt. Till i år har man dessutom tappat ena broder Gustafson och sin guldtränare, och jag tror därför man får problem med att lösa en europaplats när vi skall summera.

Tittar vi på Häcken, så är det en kompetent lag vi har att göra med. Men ännu har inte den nya tränaren, Johansen fått sätta sin prägel tycker jag. Häcken har haft de svårt under cupäventyret, och man hade de fortsatt svårt i premiären.

Till dagens kamp får Häcken klara sig utan sin reslige försvarare Johan Hammar. Man får dock in nytillskottet Marius Lode, som bör kunna vara en riktig klippa i försvarssled. Lode har representerat Bodö på europanivå de senaste åren, och är van med att möta starkt motstånd.

BK Häcken var bäst i serien på resande fot 2022. Lika vassa var man inte ifjol då man endast tog 15 poäng.

Summering och speltips:

Då har vi kommit ner till mitt framförande. Vi har två skickliga lag som ställs mot varandra ikväll. Vi har ett Djurgården som såklart är favoriter med tanke på hur cupspelet och premiären såg ut.

När lagen möttes här ifjol vann Djurgården med 1-0 efter match där man faktiskt hade full kontroll.

Jag tror Djurgården kommer komma ut och vilja ta tag i denna match från minut ett. Man vill inte riskera att börja ge momentum till dagens gäster. Häcken på andra sidan kommer vilja stänga igen bakåt. Man kan inte låta Djurgårdens skickliga offensiv komma till målchanser, utan här tror jag på tillknäppt.

Att Schüller är borta för Djurgården är såklart ett tapp, likaså Hammar för Häcken. Men jag tror Lode kommer ersätta Hammar fint här, och Paco Johansen bör vara nöjd med en poäng här uppe i Stockholm.

Jag tycker överlinan är lite väl hög med tanke på att vi har att göra med en av seriens mest kompakta defensiver, Djurgården. När lagen möttas under försäsongen vann Djurgården med 1-0. De två senaste mötena här på Tele2 har slutat med 1-0 & 0-1.

Vi som känner Kim & Tolles fotboll, vet att Djurgården gärna nöter ner sitt motstånd, och mot de skickligaste lagen blir det lätt chansfattigt. Häcken har dessutom haft svårt med målskyttet under upptakten av säsongen, och det bör inte göra det hela lättare.

Mitt speltips i matchen blir under 3.0 mål Asian till 1.85 inne hos Coolbet

Jag tycker inte vi har mycket som talar för någon målfest i afton, och tycker denna lina är minst 10 punkter för hög. Lägger in 3/5 units på spelet.

/Susarn






Levande spel

2024-04-08 19:10
Under 3 mål (asian) @ 1.85
Djurgårdens IF
BK Häcken


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.