Speltips: Mjällby-Malmö: Mesta mästarna spänner musklerna

Malmö FF jublar
Serielednings jagande Malmö FF reser till listerlandet för att gästa Mjällby på Strandvallen ikväll. Rätt nyligen föll just MFF mot MAIF hemma på Eleda Stadion, har vi möjligen ett extra motiverat bortalag?

Mjällby "jagar" på i tabellens mitt. Åttonde plats inför kvällens drabbning med Malmö FF, en seger skulle innebära 28 poäng och sjätteplats. Formmässigt känns de lite som Mjällby gått och blivit ett starkare bortalag än hemmagäng. Laget har nämligen tre raka segrar på resande fot, medan man på hemmaplan fallit både mot IFK Norrköping och Djurgården.

Malmö har i sin tur ett gyllene läge att för första gången på några månader knipa tag om serieledningen igen. Hammarbys seger mot Elfsborg igår kväll innebär att MFF kan ta sig upp i topp genom en vinst ikväll. I nuläget har man en poäng att äta ikapp på boråsarna, men också en exakt likadan målskillnad.

Mjällby AIF

Mjällby har stabiliserat sig i mitten av den allsvenska tabellen. Corona säsongen 2020 landade laget en mäktig femteplats, och därefter har de gulsvarta följt upp med två raka niondeplatser. Ett typiskt mittenlag, som är svårspelade och kan ta poäng av de flesta lagen.

Väl medvetna om att laget tog en riktig skalp senast laget mötte kvällens motståndare Malmö, går man alltså in på ett fullsmetat strandvallen ikväll för att försvara poängen.

Mjällby har under sommaren till slut blivit av med Noah Persson, som nu lämnat för Young Boys. Utöver Noah, finns en del skador som gäckat klubben ett tag, men inget som skall påverka dagens uttagningar nämnvärt. Mjällby har även fått tillbaka den härligt karismatiske Jacob Bergström.

Formmässigt har laget alltså vunnit tre av de fem senaste fighterna, och framförallt är det anfallarna Max Fenger och David Löfquist som stått för målskörden.

Hemma på strandvallen har Mjällby endast tagit nio poäng på nio matcher, och i denna kategori är endast Värnamo, AIK och Varberg sämre.

Malmö FF

Malmö har åter hittat lite vind i seglet efter några matcher i lite motgång. Två raka segrar, och sex mål framåt trots en del avbräck talar ändå om lite klass.

Sedan tidigare vet vi att MFF får klara sig utan sin starke man Anders Christiansen säsongen ut, men viktigt för Rydström och company, är att Stefano Vecchia åter är i full träning, och väntas få några minuter redan ikväll.

Trots att man känner Malmö som ett väldigt starkt hemmalag, skall vi veta att laget faktiskt presterat fint även på bortaplan i år. 16 poäng på åtta matcher, och säg att man skulle vinna kommande två borta, så är man uppe på Elfsborgs siffror som är bäst i serien här.

Malmö får idag tillbaka viktige offensive vapnet på ytterbacken, Busanello. Brassen som var avstängd senast, är alltså noterad på 1+5 såhär långt, och tillsammans med Nanasi har han skapat ordentligt med offensiva målchanser.

Ser vi på MFF laget, så kan vi tänka oss att nyförvärvet Sebastian Jörgensen får fortsatt förtroende efter sitt mål senast. Dansken såg rapp ut, och väntas konkurrera friskt med alla andra offensiva vapen.

Oavsett vilken elva MFF ställer ut ikväll, väntas man såklart vinna. Men jag räknar med att Rydström lutar sig mot de mest formstarka alternativen. En god chans att nypa serieledningen efter en tids svaga resultat, och tapp av ledning.

Otto Rosengren utgick skadad senast, och väntas ej komma till spel idag. Ingen släkten är värst här alltså.

Summering och speltips:

Mjällby spelade förvisso bara 0-1 hemma mot Djurgården i lagets senaste hemmamatch, men utöver denna så har målen flödat, och de både framåt och bakåt. Sex av lagets åtta senaste matcher har innefattat mer än tre mål.

Malmö har som sagt shapeat upp sig efter en tids svaga resultat. Detta till trots, att prestationerna fortsatt inte varit hundra.

Jag litar på att MFF kommer gå ut och ta tag i detta från minut ett idag. Man kommer inte acceptera att åka på pumpen två raka möten med lilla Mjällby.

Mjällbys anfallsvapen kan absolut komma att skada Malmö, men jag tror inte man står pall defensivt idag. Jag tror på en rätt öppen match, där Malmö kommer fortsätta skapa mest i hela serien.

Malmö vinner, skall vi säga 3-1?

Mitt huvudspår i matchen blir därför över 2.5 mål till 2.04 inne hos Svenska Spel - tas flat 2 units.

Har även plockat Specialspelet MFF + Båda lagen gör mål till 4.05 inne hos Pinnacle - tas 1U halvflat.

Således investerar vi 1.5 flat i mål i matchen, och på att Malmö drar de längsta strået.

Önskar en fortsatt trevlig måndagskväll!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt