Speltips: Degerfors IF vs Varbergs BoIS - Är det här sista chansen för Persson och hans mannar?

Abdelrahman Saidi och Oliver Stanisic
Vi ska dock ta oss en titt på måndagens utbud och fastna vid mötet mellan Degerfors och Varberg, vem kan gå vinnande ur denna batalj?

Levande spel

2023-05-29 19:00
Degerfors -0,5 AH @ 1.87
Degerfors IF
Varbergs BoIS


Den oerhört fina formen fortsätter med två av två spel in under lördag och söndag i Sirius +0 och BLGM i Kalmar - IFK Norrköping. Det är alltid mycket trevligare när det flyter på i det här tempot och man får hålla sig för att inte klicka på allt för mycket spel. Vi ska dock ta oss en titt på måndagens utbud och fastna vid mötet mellan Degerfors och Varberg, vem kan gå vinnande ur denna batalj?

Degerfors IF

Laget från bruket var inte många minuter från att ha besegrat samtliga storlag från Stockholm hemma på Stora Valla. Man fick dock med sig 2-2 hemma mot “Bajen” och det är betydligt mer harmoni i “bruket” efter två stabila insatser. Det är just detta momentum som jag tror Degerfors kan bygga vidare på innan uppehållet och se till att de där tre poängen man har just nu ner till negativt kvalstreck blir betydligt fler, förhoppningsvis åtminstone. Kan Vukojevic och co fortsätta vara jobbiga att möta?

Varbergs BoIS

Det är inte mycket positiva rubriker runt Varberg för tillfället, samtidigt som det inte heller är krisstämpel. Det är här man förväntades ligga i tabellen och med de resurser Jocke Persson har är det inte konstigt att det ser ut som det gör. Det stora problemet dock, det är försvarsspelet. Senast borta mot BP såg man stundtals ut som juniorspelare och tog beslut i defensiven som var skräckinjagande dåliga. När det inte klickar offensivt har det åtminstone gjort det defensivt för Varberg genom åren, är det redan kört?

Analys och speltips

Det är två lag med liknande öde inför säsongen som möts och två lag som brukar få spela “ångest-matcher” mot varandra under säsongerna. Varberg har fortsatt inte vunnit en match i Allsvenskan och är tabelljumbo medans Degerfors släppt in överlägset flest mål men ändå lyckats få ihop poängen. Det är helt enkelt två lag vars dagsform kan komma att vara avgörande för resultatet. Degerfors hemma på Stora Valla har den här säsongen spelat ihop samtliga poäng man har för tillfället och det är en enorm styrka i det, man är svårslagna där. För Varbergs del har man 1 poäng och 9 insläppta på fyra bortamatcher den här säsongen.

Det är två lag som är i stort behov av poäng, Degerfors givetvis inte lika stort, men där jag tror att det sistnämnda är just det som är avgörande. “Degen” har de senaste matcherna lyckats bygga ihop ett kollektiv och framförallt kollektivt självförtroende. Något som jag tror kommer vara avgörande i samtliga 90 minuter. Jag spelar rak hemmaseger:

Degerfors -0,5 till oddset 1,87 hos Unibet med 3/5 units.






Levande spel

2023-05-29 19:00
Degerfors -0,5 AH @ 1.87
Degerfors IF
Varbergs BoIS


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt