Speltips: Snustorr offensiv hos värdnationen

Lettland mot Slovakien
Världsmästerskapet i ishockey går in på sin fjärde dag och vi har fyra matcher att sätta tänderna i under måndagen där två matcher har nedsläpp klockan 15:20 och två matcher har nedsläpp klockan 19:20. Huvudnumret under dagen är givetvis Tre Kronors batalj med Finland som spelas under kvällen, men jag väljer här att ta sikte på matchen som spelas parallellt; den mellan Tjeckien och Lettland.

Levande spel

2023-05-15 19:20
Lettland Under 1.5 Lagmål @ 2.04
Tjeckien
Lettland


Tjeckien och Lettland drabbar under måndagskvällen samman i den tredje gruppspelsomgången av 2023 års världsmästerskap. Spelplats är Arena Riga i den lettiska huvudstaden och nedsläpp är klockan 19:20.

Tjeckien-Lettland

Tjeckien - Lettland

Måndag 19:20, VM

Snustorr offensiv hos hemmalaget

Värdnationen Lettland har inlett 2023 års världsmästerskap med dubbla nederlag då man föll i öppningsmatchen mot Kanada med 6-0 under fredagen och därefter föll med 2-1 mot Slovakien under lördagen. En svag inledning på årets mästerskap för värdnationen som haft stora problem i offensiven och som både huvudrubriken och underrubriken vittnar om är det en snustorr offensiv för Lettlands del då man haft stora problem med att både skapa målchanser med också med att göra mål. Enbart femtio skott på mål och ett gjort mål på är Lettlands facit efter två spelade matcher där Rodrigo Abols, som i höst ska spela för Rögle, är lagets enda målskytt hittills. I guiden inför VM ställde jag frågan om Harijs Vitolins och hans manskap har tillräcklig bredd och spets för att kunna klara ett avancemang, och just nu ser svaret på den frågan ut att vara nej då man hittills uppvisat alldeles för svagt offensivt spel för att kunna hota de stora nationerna.

Tjeckien med en defensiv av europeisk toppklass

Till skillnad från det lettiska laget har Tjeckien inlett årets världsmästerskap med dubbla segrar då Slovakien besegrades under fredagen med 3-2 och då Kazakstan kunde besegras under söndagen med 5-1. Tjeckien, som i fjol tog brons, är återigen en av de stora medaljkandidaterna och har ett starkt lag på plats med flera framträdande spelare på såväl forwards- som back och målvaktssida. Lagets defensiv har varit stark i inledningen av detta mästerskap då man enbart släppt in tre mål och släppt till få målchanser. I backbesättningen har man, som nämndes i guiden, flera namn av europeisk toppklass och erfarenhet från NHL-spel.

Slutsats och speltips

En snustorr offensiv mot en defensiv av europeisk toppklass. Det är vad som på förhand gäller inför att Lettland i afton tar sig an Tjeckien hemma i Arena Riga. Att det lettiska laget, som har svårt att skapa målchanser och göra mål, återigen får det tufft i det offensiva spelet mot ett defensivt starkt Tjeckien tycker jag är troligt.

Att Lettland gör maximalt ett mål här tycker jag är troligt och spelar således:

Lettland Under 1.5 Lagmål @ 2.04 hos Unibet

Spelet gäller ordinarie matchtid






Levande spel

2023-05-15 19:20
Lettland Under 1.5 Lagmål @ 2.04
Tjeckien
Lettland


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt