Speltips: Frölunda med chans att slå in matchbollen på hemmaplan!

Lars Johansson och Anders Grönlund
Det vankas kvartsfinaler i SHL och HockeyAllsvenskan under måndagen, där Frölunda och Örebro har möjlighet att ta sig ett steg närmare SM-guld och där MoDo har chans att ta sig ett steg närmare avancemang. I det här inlägget tar jag sikte på Göteborg och Scandinavium där Frölunda har chans att slå in matchbollen på hemmais.

Levande spel

2023-03-27 19:00
Frölunda Över 2.5 Lagmål @ 1.68
Frölunda HC
Färjestads BK


Frölunda HC tar under måndagskvällen emot Färjestads BK hemma i Scandinavium i vad som är den sjätte kvartsfinalmatchen lagen emellan. Frölunda leder med 3-2 i matcher. Nedsläpp 19:00.

Frölunda HC-Färjestads BK

Frölunda HC - Färjestads BK

Lördag 15:15, SHL

Frölunda HC

Laget från Göteborg har alltså chans att slå in matchbollen i afton och därmed ta sig till semifinal, då man har 3-2 i matcher på Färjestad efter att ha segrat i två raka. Man kommer närmast från en batalj i Karlstad där man segrade med 2-1, och dessförinnan svarade man för en överkörning då man segrade med 5-0 på hemmais under torsdagskvällen. Som jag var inne på inför kvartsfinalseriens tredje match är Frölunda ett lag som skapar mycket målchanser när man har sina offensiva nyckelspelare tillgängliga, och sett till matchserien i sin helhet är det Roger Rönnbergs manskap som varit det lag som skapar flest målchanser. När Frölunda har sina offensivt starka spelare tillgängliga är man bra offensivt, med en stor mängd skapade målchanser och under grundserien var det enbart Skellefteå som skapade fler målchanser. Inför kvällens match ser man dessutom ut att få tillbaka den finske forwarden Jere Innala, som svarade för ett av de tre mål som Frölunda gjorde i kvartsfinalseriens första hemmamatch där Frölunda vann med 3-2 och därmed kvitterade matchserien. Under den senaste bataljen var även försvarsspelaren Andreas Borgman tillbaka för Frölundas del. Borgman var i fjol briljant för göteborgarna i slutspelet och svarade där för sju poäng på åtta matcher, och var högst delaktig i lagets senaste seger då han spelade fram till Jacob Nilssons matchavgörande 2-1-mål.

Färjestads BK

De regerande mästarna ligger pyrt till i kampen om att försvara SM-guldet. Underläge med 3-2 i matcher och en tuff batalj stundar på bortaplan där man hittills enbart förlorat i årets slutspel. Tomas Mitell och hans grönvita manskap har haft stora skadebekymmer under säsongens gång och likaså under slutspelet där den viktige Theodor Lennström varit frånvarande i de senaste tre matcherna. Under grundserien var Färjestad ett av de lag som släppte till flest avslut mot den egna kassen då enbart Oskarshamn, Linköping och Malmö släppte till fler. Som nämndes ovan har det i denna kvartsfinalserie varit Frölunda som skapat flest målchanser, och en backsida som Färjestad besitter är inte den starkaste. Utöver Lennström, som för övrigt ser ut att vara tillbaka i afton, har man Joel Nyström, Brandon Davidson, Axel Bergkvist, Max Lindroth, Mattias Göransson och August Tornberg att luta sig tillbaka på.

Slutsats och speltips

Frölunda har 3-2 i matcher och därmed chans att slå in matchbollen på hemmais i afton. Ska laget ta sig till semifinal eller ska de regerande mästarna Färjestad tvinga fram en sjunde och helt avgörande match? Hemmalaget har i mitt tycke goda möjligheter att svara för minst tre mål under ordinarie matchtid, då man under kvartsfinalserien varit det lag som skapat flest målchanser, då man ser ut att få tillbaka Jere Innala i offensiven och då jag tycker att Färjestad förfogar över en svag backsida oavsett om Theodor Lennström spelar eller inte. Under grundserien var dessutom Frölunda ett av de lag som skapade allra flest målchanser av samtliga lag medan Färjestad var ett av de lag som släppte till flest målchanser. Utifrån förutsättningarna tycker jag att det är troligt att Frölunda svarar för minst tre gjorda mål under ordinarie matchtid.

Frölunda Över 2.5 Lagmål @ 1.68 hos Unibet

Spelet gäller ordinarie matchtid






Levande spel

2023-03-27 19:00
Frölunda Över 2.5 Lagmål @ 1.68
Frölunda HC
Färjestads BK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt