Speltips: Hönsgård i Abbotts defensiv bäddar för norrländska kassar!

Cam Abbott
Enbart sju omgångar återstår av SHL:s grundserie, och under torsdagskvällen spelas det sex matcher från svenska ishockeyns finrum. Här tar jag sikte på den viktiga matchen om topp tio-placeringarna mellan Rögle och Luleå.

Levande spel

2023-02-23 19:00
Luleå Över 2.0 Lagmål @ 1.65
Rögle BK
Luleå HF


Tabelltian Rögle BK tar under torsdagskvällen emot elfteplacerade Luleå HF hemma i Catena Arena. Nedsläpp kockan 19:00.

Rögle BK-Luleå HF

Luleå HF - Rögle BK

Lördag 15:15, SHL

Rögle BK

Fjolårets seriesegrare och semifinalister Rögle BK har långt ifrån en lika lyckosam säsong som i fjol då man i år får tampas om att vara bland de tio främsta lagen i serien. Man placerar sig i dagsläget på just plats tio i tabellen, men Cam Abbotts manskap imponerar inte och kommer till denna match med två raka nederlag i ryggen och med förluster och med sex förluster på sina nio senaste matcher. Det är i synnerhet lagets defensiv som varit och är bristfällig, då men offensivt är ett av de lag som gjort allra flest mål och har starka poängspelare som Adam Tambellini och Oskar Stål-Lyrenäs att luta sig tillbaka på. Defensivt är man klart svagare, då man är ett av de lag som släpper till allra flest avslut mot den egna kassen och då bara de två bottenplacerade lagen Brynäs och Malmö släppt in fler mål under hösten och vintern. Det är hönsgård i Rögle-försvaret för tillfället då laget släpper till en stor mängd målchanser och in en stor mängd mål, och i de två förlustmatcherna som man kommer hit med i bagaget har man släppt in totalt tolv mål.

Luleå HF

Precis som Rögle gör Luleå en svagare säsong jämfört med i fjol och jämfört med förväntningarna inför säsongen. Man placerar sig för tillfället utanför topp tio och riskerar således att missa slutspel överhuvudtaget. Tomas ”Bulan” Berglund och hans Luleå har under säsongen haft sina styrkor i det defensiva spelet, men an har på sistone skruvat upp sitt offensiva spel, då man i tisdagens vinstmatch mot Frölunda skapade en stor mängd målchanser och detsamma kunde skönjas i CHL-finalen mot Tappara som man föll med 3-2. Lagets nygamle forward Niklas Olausson fick en smakstart i sin återkomst hos Luleå då han i sin första match svarade för en assist och utöver Olausson har norrbottningarna spelare som Isac Brännström och Brendan Shinnimin att luta sig tillbaka på när det kommer till att producera i offensiven.

Slutsats och speltips

Det är hönsgård i Rögles försvar för tillfället då man släpper till en stor mängd målchanser och släpper in en stor mängd mål. På de två senaste matcherna har laget släppt in totalt tolv baljor, och i afton gästas man av ett Luleå som visat framfötterna på sistone jämfört med tidigare under säsongen. Att gästerna med Olausson, Shinnimin och Brännström i spetsen svarar för minst två mål tycker jag det finns goda förutsättningar till.

Luleå Över 2.0 Lagmål @ 1.65 hos Unibet (insatsen tillbaka vid exakt två gjorda mål av Luleå under ordinarie matchtid)






Levande spel

2023-02-23 19:00
Luleå Över 2.0 Lagmål @ 1.65
Rögle BK
Luleå HF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt