Speltips: Tuffa avbräck försvårar för Rönnberg

Anders Burström och Roger Rönnberg
Lördagen bjuder på full SHL-omgång då sju matcher spelas. Här tar jag sikte på mötet i Medelpad där Timrå tar emot Frölunda.

Levande spel

2023-02-04 18:00
Frölunda Under 2.5 Lagmål @ 1.63
Timrå IK
Frölunda HC


Sjätteplacerade Timrå IK tar under lördagskvällen emot femteplacerade Frölunda HC hemma i NHC Arena. Nedsläpp klockan 18:00.

Timrå IK-Frölunda HC

Frölunda HC - Timrå IK

Tisdag 19:00, SHL

Timrå IK

Timrå gör en stark säsong sett till förväntningarna och placerar sig fortsatt på kvartsfinalplats när det snart bara är tio matcher kvar att spela av grundserien. Inför säsongen trodde jag att man skulle vara klart starkare offensivt än defensivt, men det har under hösten och vintern varit defensiven som varit lagets signum men där toppspelare på den offensiva fronten i Jonathan Dahlén, Anton Lander och Emil Pettersson visat vägen. I defensiven är ”Ante” Karlssons manskap ett av de solidare i serien då bara fem lag släpper till färre avslut mot egen kasse och då enbart serieledande Skellefteå och tabelltvåan Växjö släppt in färre mål på de inledande fyrtio matcherna. Laget är inne i en fin trend, då man inför torsdagens förlustmatch mot HV71 segrat i fyra raka matcher.

Frölunda HC

Fortsatt på kvartsfinalplats i och med sin femteplats, men Roger Rönnbergs manskap är inne i en negativ spiral då man förlorat i fyra av sina sex senaste SHL-matcher. Det är framförallt skador på nyckelspelare som sätter käppar i hjulet för göteborgarna då såväl defensiva som offensiva pjäser är indisponibla i match efter match. På backsidan saknar man fortsatt försvarsgeneralen Christian Folin och den yngre förmågan Pontus Johansson. Det är framförallt framåt som avbräcken återfinns, då Ryan Lasch, Jacob Nilsson och Max Friberg finns på frånvarolistan som under fredagen kompletterades med Mats Rosseli Olsen som ådragit sig en fem matcher lång avstängning. Således saknas fyra av lagets åtta främsta poänggörare och sett till skapade målchanser är det tunga avbräck som Roger Rönnberg tvingas förhålla sig till. När jag varit inne på Frölunda tidigare under hösten har det handlat en del om att laget är ett av de främsta på att skapa målchanser men sett till de senaste tio matcherna, där man tvingats klara sig utan sina offensiva toppspelare, är det enbart Rögle som skapat färre målchanser.

Slutsats och speltips

Det är ett skadefyllt Frölunda som åker upp till Medelpad för att ta sig an Timrå. Med flera tongivande forwards borta har lagets offensiv stagnerat och man är ett av de lag som i dagsläget skapar allra minst antal målchanser. Mot ett defensivt starkt Timrå, som är ett av de starkare när det kommer till att försvara den egna kassen mot mål och målchanser tror jag att Frölunda m återigen får det svårt med målproduktionen.

Frölunda Under 2.5 Lagmål @ 1.63 hos Svenska Spel

Spelet gäller ordinarie matchtid






Levande spel

2023-02-04 18:00
Frölunda Under 2.5 Lagmål @ 1.63
Timrå IK
Frölunda HC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt