Speltips: Målrik tillställning att vänta mellan de regerande mästarna och de vita lejonen?

Linköping deppar
Full SHL-omgång stundar under tisdagskvällen där vi har sju matcher att ta del av. Jag riktar blickarna mot Östergötland och SAAB Arena där Linköping i afton tar emot Färjestad.

Levande spel

2023-01-31 19:00
Över 5.0 Mål @ 1.70
Linköpings HC
Färjestads BK


Tiondeplacerade Linköpings HC tar under tisdagskvällen emot tabelltrean Färjestads BK hemma i SAAB Arena. Nedsläpp klockan 19:00.

Linköpings HC-Färjestads BK

Linköpings HC

De vita lejonen från Östergötland blandar och ger såväl spel- som resultatmässigt och kommer närmast från ett nederlag borta mot Timrå i lördagens match där laget från Medelpad avgick med segern efter 6-2 på resultattavlan. Linköping var, i likhet med stora delar av säsongen, i lördags ett lag som skapade mycket målchanser men dessvärre för Klas Östman och hans manskap så hade Timrå redan ryckt ifrån till 4-0 innan laget svarade för sitt första mål djupt in i den andra perioden. Som nyligen nämndes har Linköping under säsongen varit ett av de lag som skapat allra flest målchanser av samtliga, då bara Växjö, Skellefteå och Leksand skapar mer i offensiv riktning jämfört med Linköping. Defensivt har man större brister, då endast Oskarshamn släpper till fler målchanser och man har vid flertalet gånger under denna säsong räddats av sin burväktare Marcus Högberg som under torsdagens match mot Växjö var den enskilt största orsaken till att Linköping kunde vinna matchen då han höll nollan och svarade för fyrtiosju räddningar.

Färjestads BK

De regerande mästarna återfinns även i år högt upp i tabellen och placerar sig som trea när snart fyrtio matcher av grundserien är avverkade. Laget bröt en negativ trend då man efter förluster mot Skellefteå och Malmö svarade för en seger hemma i rivalmötet mot Frölunda med 4-1. Jämfört med Linköping skapar Färjestad färre målchanser på sina matcher, men Thomas Mitell förfogar över en bred och vass offensiv där Joakim Nygård, Victor Ejdsell, Theodor Lennström och Marcus Nilsson är viktiga kuggar och i lördagens match visade sig bredden från sin starkaste sida då ynglingarna Lucas Forsell och Oscar Lawner var de som klev fram och svarade för tre av lagets fyra mål. Defensivt är man ett av de svagare lagen i serien och släpper till ett relativt stort antal målchanser, men har i likhet med Linköping räddats en hel del av sina burväktare. Till matchen mot Linköping får värmlänningarna dessutom klara sig utan sin försvarsspelare Ville Pokka, som efter en knätackling mot Frölundas Jacob Nilsson får avtjäna två matchers avstängning.

Slutsats och speltips

Två lag som släpper till en hel del målchanser drabbar under tisdagskvällen samman i SAAB Arena i Linköping, där dessutom hemmalaget är ett av seriens främsta när det kommer till att skapa målchanser och där gästande Färjestad har en sylvass offensiv att utnyttja. Att det blir minst fem baljor i denna match tycker jag är troligt sett till förutsättningarna.

Över 5.0 Mål @ 1.70 hos Unibet (insatsen tillbaka vid exakt fem gjorda mål under ordinarie matchtid)






Levande spel

2023-01-31 19:00
Över 5.0 Mål @ 1.70
Linköpings HC
Färjestads BK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt