Speltips: Fel favorit i Be-Ge Hockey Center!

Komarek
Sex SHL-matcher finns att ta del av under torsdagskvällen och jag siktar in mig på mötet i Småland mellan Oskarshamn och Luleå!

Levande spel

2023-01-19 19:00
Luleå FT @ 2.60
IK Oskarshamn
Luleå HF
2023-01-19 19:00
Luleå Över 3.0 Lagmål @ 2.55
IK Oskarshamn
Luleå HF


Niondeplacerade IK Oskarshamn tar under torsdagskvällen emot tabelltolvan Luleå HF hemma i Be-Ge Hockey Center. Nedsläpp klockan 19:00.

IK Oskarshamn-Luleå HF

Luleå HF - IK Oskarshamn

Torsdag 19:00, SHL

IK Oskarshamn

Martin Filanders småländska manskap är inne i en fin trend och befinner sig på en topp tio-placering, och kommer närmast från en period bestående av fyra raka matcher med poäng varav tre trepoängare och senast en straff-förlust hemma mot Rögle. Innan förlusten i straffavgörandet mot Rögle svarade de blåklädda för tre raka segrar då Malmö, Skellefteå och Leksand besegrades. Oskarshamn bärs fortsatt fram av en urstark offensiv med Antti Suomela, Patrik Karlkvist och Jiri Smejkal i det främsta ledet, medan defensiven fortsatt är bristfällig med många målchanser och mål emot. Oskarshamn är det lag som släpper till klart flest målchanser av samtliga lag i SHL och det är enbart Brynäs som släppt in fler mål under de dryga trettio matcherna som spelats under hösten och vintern

Luleå HF

Fjolårsfinalisten Luleå har varit en av säsongens stora besvikelser då man hittas långt ned i tabellen, på plats 12 (!), och endast har åtta poäng till godo på HV71 som är det lag på negativ kvalplats som jagar närmast. Luleås stora akilleshäl den här säsongen har varit offensiven, då man haft det svårt att fylla luckan efter den dödliga duon beståendes av Linus Omark och Pomtus Andreasson som efter fjolårssäsongen lämnade för Genevé-Servette i Schweiz respektive Detroit Red Wings i NHL. Luleå är ett av de defensivt starkaste lagen i serien då men är det lag som släpper till minst antal skott mot den egna kassen och då enbart Växjö, Skellefteå och Timrå släpper in färre mål. Det är som tidigare nämndes en svag offensiv som stjälpt lagen den här säsongen då det bara är Timrå och HV71 som skapar färre målchanser, men man har i mitt tycke en hel del offensiva resurser i spelare som Isac Brännström och den skottglada försvarsspelaren Julius Honka. Dessutom finns det sparkapital i spelare som Juhani Tyrväinen, Brendan Shinnimin, Erik Gustafsson och Jesper Sellgren med flera, och man har under vintern dessutom rekryterat den NHL-, KHL-, och landslagsmeriterade Mario Kempe, som dragits med sjukdomar och skador, men var åter på isen när Luleå under tisdagskvällen bärgade en finalplats i CHL efter att ha besegrat Frölunda över två möten. Inför torsdagens match får man dessutom tillbaka Leo Komarov efter sin avstängning. Den finske powerforwarden är två i den interna skytteligan bakom Isac Brännström och gör en välkommen återkomst under torsdagen.

Slutsats och speltips

Oskarshamn kliver in i denna batalj mot Luleå som tydliga favoriter, och det tycker jag kort och gott är felaktigt. Förvisso är Oskarshamn inne i en fin trend, och har tagit fler poäng än Luleå under säsongen, men här tycker jag dock att de norrländska björnarna underskattas alldeles för mycket. Man besitter en av seriens klart solidaste defensiver, medan Oskarshamn har en av de sämre i serien och släpper till flest avslut av samtliga lag. Dessutom har Luleå, som under säsongen dragits med en rad skador, så gott som full trupp med offensiva nyckelspelare som Mario Kempe och Leo Komarov tillbaka i laget. Norrlänningarna segrade dessutom i tisdagens CHL-semifinal mot Frölunda och tog sig vidare, och är möjligtvis något som man kan bygga vidare på här? De två matcherna som lagen spelat emot varandra under hösten har båda slutat med 4-1 i Luleå-favör – jag tycker det finns förutsättningar för Luleå att kunna såra Oskarshamns bristfälliga försvar och gå segrandes ur striden lagen emellan även denna gång.

  • Luleå FT @ 2.60
  • Luleå Över 3.0 Lagmål @ 2.55 (insatsen tillbaka om Luleå gör exakt tre mål under ordinarie matchtid)

Båda spelen hittas hos Unibet






Levande spel

2023-01-19 19:00
Luleå FT @ 2.60
IK Oskarshamn
Luleå HF
2023-01-19 19:00
Luleå Över 3.0 Lagmål @ 2.55
IK Oskarshamn
Luleå HF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt