Speltips: Återigen underhållande när Kristianstad och Björklöven drabbar samman?

Kristianstad hockey
Onsdagskvällen bjuder på full omgång från HockeyAllsvenskan där det spelas sju matcher, och jag tar här sikte på mötet i Skåne mellan Kristianstad och Björklöven.

Levande spel

2023-01-11 19:00
Över 5.0 Mål @ 1.70
Kristianstads IK
IF Björklöven
2023-01-11 19:00
Björklöven Över 3.0 Lagmål @ 1.80
Kristianstads IK
IF Björklöven


Tolfteplacerade Kristianstads IK tar under onsdagskvällen emot tabelltvåan IF Björklöven hemma i Kristianstads Ishall. Nedsläpp klockan 19:00.

Kristianstads IK-IF Björklöven

IF Björklöven - Kristianstads IK

Fredag 19:00, Hockeyallsvenskan

Kristianstads IK

De grönklädda skåningarna var fjolårets stora succélag då man efter två år i bottenskiktet av tabellen studsade till ordentligt och slutade sexa i grundserien innan man blev utslaget i kvartsfinalspel mot MoDo. I år har det inte varit lika muntert för Mikael Gaths manskap då man återigen befinner sig i bottenskiktet av tabellen då man i dagsläget placerar sig på en tolfteplats. Laget är, precis som i fjol, ett lag som skapar en stor mängd målchanser och det är bara fem lag som skapar mer. Skillnaden mot i fjol är att spetsen inte är lika vass då man i fjol hade spelare som Kristoff Kontos, Deven Sideroff och Trevor Cheek att luta sig tillbaka på. I år har målskyttet varit något sämre, men en intressant värvning som man svarade för i helgen är Martin Gran från norska Lillehammer som snittat över en poäng per match i den norska ligan under hösten. Kan han få fart på skåningarnas offensiv tro? Defensivt är det ihåligt då man är det lag som släpper till flest avslut av samtliga lag och bara fem lag har släppt in fler mål än Kristianstad på de dryga trettio matcherna som spelats av den HockeyAllsvenska grundserien.

IF Björklöven

Tio placeringar och tjugotre poäng högre upp i tabellen hittas Björklöven, som i fjol var i final där man föll mot HV71, och som återigen ser ut att kunna aspirera på de längst framskjutna placeringarna. Laget kommer närmast från en meriterande 7-3-seger hemma mot topptippade Djurgården och är inne i en fin period där man segrat i åtta av sina nio senaste matcher, och Viktor Stråhle förfogar över ett starkt manskap som är det lag som under säsongen är det lag som skapat flest målchanser, och det är enbart serieledande MoDo som gjort fler mål. Man har gott om spets i poäng- och skytteligaledaren Nick Schilkey och därutöver spelare som Scott Pooley, Gerry Fitzgerald och Maxime Fortier. Defensivt är man desto svagare då bara just ovan nämnda Kristianstad samt Västervik och BIK Karlskoga släpper till fler skott mot det egna målet.

Slutsats och speltips

Två lag som skapar en stor mängd målchanser, men som också släpper till en stor mängd, drabbar samman i Skåne i afton då Kristianstad tar emot Björklöven. Gästande Björklöven är oerhört starka och sylvassa i offensiven medan Kristianstad är ett av de klart svagaste lagen när det kommer till det defensiva spelet. När lagen mötts under hösten har lagen segrat varsin gång med 7-4 respektive 5-3. Att vi återigen får se minst fem mål här tycker jag det finns goda möjligheter till och att gästande Björklöven svarar för minst tre av dessa tycker jag är troligt.

  • Över 5.0 Mål @ 1.70 (insatsen tillbaka vid exakt fem mål under ordinarie matchtid)
  • Björklöven Över 3.0 Lagmål (insatsen tillbaka vid exakt tre gjorda mål av Björklöven under ordinarie matchtid)

Båda spelen hos Unibet






Levande spel

2023-01-11 19:00
Över 5.0 Mål @ 1.70
Kristianstads IK
IF Björklöven
2023-01-11 19:00
Björklöven Över 3.0 Lagmål @ 1.80
Kristianstads IK
IF Björklöven


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt