Speltips: Underhållande batalj stundar i välfyllt SAAB Arena!

Benjamin Maxwell
Under onsdagskvällen finns det sex SHL-matcher att ta del av, och i det här inlägget riktar jag blickarna mot Östergötland och SAAB Arena där Linköping tar emot Oskarshamn.

Levande spel

2022-12-28 19:00
Över 5.0 Mål @ 1.73
Linköpings HC
IK Oskarshamn


Tabellsjuan Linköpings HC tar under onsdagskvällen emot elfteplacerade IK Oskarshamn hemma i SAAB Arena. Nedsläpp klockan 19:00.

Linköpings HC-IK Oskarshamn

IK Oskarshamn - Linköpings HC

Tisdag 19:00, SHL

Linköpings HC

De vita lejonen från Östergötland har hittat formen under den senare delen av hösten och placerar sig som sjua i SHL-tabellen och kommer till denna match med två raka segrar i ryggen och med segrar i fyra av sina sex senaste matcher. Klas Östmans manskap kommer närmast från dubbla segrar mot HV71 där man innan jul vann hemma med 4-3 efter övertid och sedan på annandagen med 3-0 på bortais. Laget är starka i offensiven och är ett av de lag som skapar allra flest målchanser av samtliga lag i serien, och man har ett gäng vassa pjäser att tillgå i det offensiva spelet i framförallt Ty Rattie men också i spelare som Markus Ljungh, Henrik Törnqvist och Sebastian Strandberg, och senast mot HV71 var det ungtupparna Elliot Ekmark och Georg Weigelt som klev fram och svarade för de matchavgörande målen. Linköping är är också ihåliga defensivt då bara Oskarshamn och Malmö släpper till fler avslut mot egen kasse och då bara fem lag släppt in fler mål under den dryga halva av grundserien som spelats.

IK Oskarshamn

Martin Filanders Oskarshamn lämnade i och med 6-2-segern mot Brynäs på annandagen de två jumboplatserna och placerar sig på elfte plats i SHL:s grundserie. Innan juluppehållet förlorade de blåvitröda från Oskarshamn tre raka matcher med 6-3, 3-0 och 4-0 men man studsade tillbaka på besked efter julbordet med att besegra bottenkonkurrenten Brynäs med 6-2. Oskarshamn fortsätter förlita sig på sin starka offensiv, och det är bara fyra lag som gjort fler mål än Oskarshamn hittills under hösten. Man förlitar sig i det offensiva spelet i huvudsak på Patrik Karlkvist, Antti Suomela och Jiri Smejkal, och dessa tre svarade för fyra av de sex mål som laget gjorde under matchen mot Brynäs. I defensiven finns det fortsatt brister hos detta Oskarshamn, som släpper till överlägset flest målchanser av samtliga lag och hittills under hösten är det bara Brynäs som släppt in fler mål.

Slutsats och speltips

Två lag som skapar mycket framåt och släpper till mycket bakåt drabbar under onsdagskvällen samman i ett välfyllt SAAB Arena i Linköping. Med förutsättningarna vi har att tillgå tycker jag att det finns goda förutsättningar till att vi får se minst fem mål här.

Över 5.0 Mål @ 1.73 hos Unibet

Insatsen tillbaka vid exakt fem gjorda mål under ordinarie matchtid






Levande spel

2022-12-28 19:00
Över 5.0 Mål @ 1.73
Linköpings HC
IK Oskarshamn


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt