Speltips: Fortsatt pyspunk för Östgötarna

Degerfors jublar
Under lördagskvällen reser IFK Norrköping till de Värmländska skogarna för att gästa Degerfors. Två lag som nu befinner sig i de nedre regionerna av tabellen. Det ena kanske mer väntat än det andra, men jag tror på en jämn batalj.

Levande spel

2022-07-09 17:30
Degerfors +0.25 @ 2.07
Degerfors IF
IFK Norrköping FK


Det nalkas "slutomgång" i allsvenskan. Slutomgång i den bemärkelsen att det är sista omgången innan sommarens transferfönster öppnar. Vi som följt media de senaste dagarna, vet att det smäller en hel del, och att vi under hösten kommer få se en hel del "nya" trupper hos diverse lag. Som Bajare följs detta såklart med hög intensitet då vi sålt/släppt flera spelare påvägen fram under våren. No Tg talat om Bajen och allmän Silly.

Detta inlägg fokuserar vi på kvällens drabbning mellan Degerfors IF och IFK Norrköping. Två lag vars säsonger hittils sett lite lika ut. Båda inledde säsongen mycket svagt. Degerfors gick på pumpen hela 6 raka matcher innan det var dags för säsongens första trepoängare. Peking på andra sidan, föll de inledande tre. Samtidigt har de inte lyft för något av lagen, och vi har ett möte framför oss mellan två lag i de nedre regionerna av tabellen.

Degerfors

Drar vi tillbaka uret någon månad var "säsongen över" enligt experterna (kanske även enligt mig själv). Vi såg inte många ljusglimtar, och laget inledde som sagt med sex raka nederlag. I ångestmötet uppe i Sundsvall den 9e maj kändes de som att man stod på ruinens brant. 2-0 underläge på tavlan och 83 spelade minuter. Sen hände något, Abdi Saidi prickade in en reducering, en kvittering och ett segermål inom loppet av elva minuter. Laget hade tagit sin första trea.

Även om man såg någon form av vändning där uppe i Sundsvall, så räcker såklart inte sju inspelade poäng på de inledande 12 matcherna särskilt långt om man vi spela allsvensk fotboll även kommande säsong. Folkkära degen ligger på nedflyttningsplats, två poäng bakom Giffarna på kval.

Hemma på Stora Valla såg laget dock fina ut senast mot AIK, då man gick för ett segermål i andra halvlek, detta samtidigt som Abdi Saidi gör sin sista match i den rödvita tröjan, och lär vilja avsluta på bästa sätt. Jag tror han presenteras av sin nya klubb Hammarby efter omgången.

Degerfors får klara sig utan avstängda Joe Gyau och Christos Gravius denna lördagskväll.

Norrköping

Rikard Norling är åter tillbaka vid tränarrodret efter sin covid-frånvaro. En skön boost för gästerna, kan jag tänka mig. Samtidigt så reser alltså IFK Norrköping till Värmland med en förlust på plasten hemma senast mot Sirius och en 11e plats i den allsvenska tabellen. Pressen bör öka på Östgötarna.

IFK Norrköpings ordförande snackade alltså om guld inför säsongen, Rikard Norling i sin tur pratade topp tre och Europa. Då håller det såklart inte att förlora mer än man vinner.

Truppmässigt så ser IFK Norrköping tunna ut. Försäljningen av Isaq var såklart fin för kassan, men kom i en usel tajming sportsligt. Samtidigt gick Totte Nyman ut skadad senast, och Filip Dagerstål lämnade klubben efter att hans lån avslutats. Spontant har IFK Norrköping inte mycket som sticker ut. Såklart finns en viss Jonathan Levi där, en av seriens kanske allra bästa såhär långt. Men att driva ett helt lag själv, är inte den enklaste uppgiften.

Något som talar för gästerna ikväll är väl att lagets två enda bortasegrar i år faktiskt har kommit på gräs. Laget åkte till Kalmar och släppte sin filosofi. Brunkarfotbollen resulterade i säsongens första trepoängare, som sedan följdes upp med 3 raka vinster. Lagets andra bortaseger kom borta mot Helsingborg, även det på gräs alltså.

Summering och speltips

Jag spelade emot Norrköping senast, och jag väljer att göra det på nytt idag. Jag har svårt att se detta Norrköping klättra särskilt i tabellen. Man ser som sagt tunna ut för stunden. Nu vankas ett fönster som såklart kan förstärka truppen, men idag sitter man inte med några nyförvärv till sitt förfogande.

Att Totte Nyman även saknas längst fram är stor Key i mitt perspektiv. Pekings skyttekung, har det där lilla extra som kanske bara han och Levi har i truppen.

Degerfors kommer med ett par avstängningar, som såklart kan påverka balansen. Men hemma på Valla har man gjort många fina matcher mot mer spelförande toppklubbar under de senaste åren. 2-0 förlusten senast på Gamla Ullevi tycker jag inte speglar den matchen så mycket. IFK Göteborg har Mackan Berg, och det var det som var den tydliga skillnaden.

Förra året fick Peking resa hem med noll poäng och 1-4 i baken, och jag skulle inte bli särskilt förvånad om hemmalaget det längsta strået även idag.

Jag förstår inte varför Peking ställs upp som så klara favoriter. Med tanke på truppläge och form bör det vara jämnare ställt här. Jag vet att oddset droppat något, men tycker det skall ner ännu mer.

Jag har därför valt att spela Degerfors +0.25 till 2.07 hos Svenska Spel.






Levande spel

2022-07-09 17:30
Degerfors +0.25 @ 2.07
Degerfors IF
IFK Norrköping FK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.