Speltips: Kvartsfinaldags!

Färjestad
Play-in-fasen är genomförd och det är dags att dra igång slutspelet på riktigt där Sveriges åtta främsta lag ska göra upp om SM-guldet.
Lag som går vidare: Färjestad (Spelstopp 2022-03-31 19:00) @ 2.55Play-in-fasen är genomförd och det är dags att dra igång slutspelet på riktigt där Sveriges åtta främsta lag ska göra upp om SM-guldet. Jag går i detta inlägg igenom samtliga fyra kvartsfinalserier och kommer med tre speltips!

Sedan tidigare sitter vi på Frölunda att vinna SM-guld till 8.50 gånger pengarna och Örebro att vinna SM-guld till 15 gånger pengarna, och båda lagen är med bland de åtta bästa och kamperar om guldet – trevligt!

Rögle BK-IK Oskarshamn

IK Oskarshamn - Rögle BK

Lördag 15:15, SHL

Ettan mot nian från grundserien ställs mot varandra efter att Oskarshamn besegrat Leksand i den tredje och avgörande play-in-matchen under tisdagen. Här bär ängelholmarna ett tydligt favoritskap och med tanke på att Oskarshamn avslutade grundserien på ett svagt vis, i synnerhet på bortaplan, är det troligt att det blir Abbotts manskap som drar det längsta strået. Oddsen nedtryckta långt ned i jordgubbslandet på att det grönvita skånelaget, med spelare som Tambellini, Zaar och Bristedt i laget, tar sig vidare här, men jag har heller inget förtroende för Oskarshamn som gått oerhört tungt sedan årsskiftet. Denna kvartsfinalserie lämnar jag i nuläget utan att ta något spel.

Luleå HF-Örebro HK

Örebro HK - Luleå HF

Tisdag 19:00, SHL

Luleå slutade tvåa i grundserien och ställs i kvartsfinalen mot ett Örebro som slutade sjua i grundserien och därefter besegrade Brynäs i play-in-spelet. Här är det norrbottningarna som bär favoritskapet, vilket är rätt, men det har varit jämna matcher lagen emellan den här säsongen, där samtliga segrar förvånande också tagits på bortaplan. Luleås forwardsstjärna Linus Omark har sannerligen hittat formen, och viktigt för Örebro att försvarsgeneral Nick Ebert var tillbaka i spel i den tredje play-in-matchen och att Jhonas Enroth, som utnämndes rättmätigt till SHL:s bästa målvakt, fortsätter briljera mellan stolparna är viktigt för närkingarna. Att detta blir en jämn matchserie är troligt sett till hur mötena sett ut lagen emellan den här säsongen och att det inte skiljer jättemycket i kvalité varken trupp- eller spelmässigt.

  • Antal matcher spelade i matchserien: Över 5.5 @ 1.65 hos Expekt

Skellefteå AIK-Färjestads BK

Skellefteå var länge i täten av SHL men tappade fart och form under inledningen av mars månad och fick nöja sig med en tredjeplats i grundserien. Man ställs här mot ett Färjestad, som efter en trevande höst har gått starkt efter nyår och på de tio sista grundseriematcherna var det bara Luleå som plockade fler poäng än värmlänningarna. Sedan Tomas Mitell tog över laget, inför matchen hemma mot Frölunda den 26:e februari, har laget varit ett av de främsta på dels att plocka poäng, där bara Luleå var starkare, och på att skapa målchanser där bara Timrå och Djurgården skapade fler. Skellefteå har till stor del levt på ett vasst powerplay under säsongen där Linus Karlsson fått stå och bomba skott och gjorde i numerärt överläge 50 % (13/26) av sina mål. I ett slutspel där det tillåts lite tuffare tag och möjligen blir färre utvisningsminuter kommer de gulsvarta västerbottningarna med stor sannolikhet få gräva fram ett vassare fem-mot-fem-spel för att kunna matcha det Färjestad som i slutskedet av grundserien var ett av de vassare i lika styrka. Färjestad är stor underdog här, vilket jag tycker är felaktigt. Finns mycket uppsida och potential i detta Färjestad som blommar ut i allt större utsträckning.

Frölunda HC-Växjö Lakers

Frölunda HC - Växjö Lakers

Torsdag 19:00, SHL

Sista kvartsfinalen är den som på förhand är jämnast både när det kommer till tabellplacering i grundserien och hur spelbolagen värderat matchserien. Frölunda, som slutade fyra i grundserien, bär ett knappt favoritskap gentemot Växjö som slutade femma. Växjö vann när lagen möttes senast, i Växjö, med 5-2, men i denna matchserie kan hemmaplansfördelen visa sig vara viktig, då Frölunda trivs bra hemma i Scandinavium medan Växjö varit svaga på bortais under hela säsongen och efter årsskiftet förlorat sju av de tolv spelade bortamatcherna. Frölunda har dessutom en av seriens starkaste offensiver, då man har spelare som Ryan Lasch, Michael Spacek, Elmer Söderblom och Radan Lenc till sitt förfogande, och man var under grundserien ett av de lag som skapade allra flest målchanser. Att Roger Rönnbergs manskap tar sig vidare här tycker jag det finns goda förutsättningar till.

  • Lag som går vidare: Frölunda @ 1.85 hos Svenska Spel

Lag som går vidare: Färjestad (Spelstopp 2022-03-31 19:00) @ 2.55Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.