Speltips: Passningsgeniet från Alastaro gör minst en poäng när Leksand avancerar!

Mikael Ruohomaa
Det blev seger för både Brynäs och Leksand under måndagskvällen och således väntar två direkt avgörande play-in-matcher i afton då lagen ställs emot Örebro respektive Oskarshamn. Här tar jag sikte på Dalarna och mötet mellan Leksand och Oskarshamn.
Gör minst en poäng (inklusive förlängning): Mikael Ruohomaa (Spelstopp 2022-03-29 19:00) @ 1.66



Leksand tar under tisdagskvällen emot Oskarshamn i den tredje och avgörande play-in-matchen. Spelplats är Tegera Arena i Leksand och nedsläpp är klockan 19:00.

Leksands IF-IK Oskarshamn

IK Oskarshamn - Leksands IF

Tisdag 19:00, SHL

LEKSANDS IF

Efter en inledande förlust på bortaplan studsade Leksand under måndagskvällen tillbaka hemma i Tegera Arena och besegrade Oskarshamn med 4-1 efter att ha hamnat i underläge i den första perioden. Man kom tillbaka starkt, och svarade för en bra andraperiod där man vann med 2-0 efter mål av Mikael Ruohomaa och Oskar Lang, och där man vann skotten med klara 14-6. I den tredje perioden svarade sedan amerikanen Justin Kloss för ett tidigt mål och stängde matchen i Leksand favör där sedan Marek Hrivík fick sätta 4-1 i öppen bur. Leksand har jag varit inne på ett flertal gånger den här säsongen, och inför säsongen, och betonat lagets styrkor i offensiven. Dessa styrkor och den offensiva kvalitén var dock som bortblåst under slutfasen av grundserien då man på de sista tio grundserieomgångarna endast plockade nio poäng och gjorde tjugo mål framåt. Har Hellkvist manskap vaknat nu tro? Man har i dessa två play-in-matcher mot Oskarshamn skapat ett flertal farliga målchanser och har totalt skickat iväg över sextio puckar på Tim Juel i Oskarshamns-kassen. En ifrågasatt och lite halvskadad Marek Hrivík vaknade sannerligen till i den sista grundserieomgången, borta mot Brynäs, där han svarade för ett hattrick, och följde upp den prestationen med att svara för ett mål (i tom kasse) och en assist under måndagskvällen. Viktigt för Leksand att fjolårets poängkung hittat formen och kan leda laget likt under grundserien i fjol och extra viktigt att ha gjort det när skyttekungen Max Veronneau återfinns på skadelistan efter en befarad axel ur led i den sista grundserieomgången.

IK OSKARSHAMN

Martin Filanders småländska manskap tog sig till play-in efter två säsonger längre ned i tabellen, och öppnade matchserien mot Leksand med att vinna hemma i Be-Ge Hockey Center med 3-1 där kedjan med Fredrik Olofsson, Patrik Karlkvist och Kim Rosdahl låg bakom samtliga mål framåt. I match två var det även denna kedja som inledde matchens målskytte, då Patrik Karlkvist med en felträff skickade in pucken i det bortre krysset och ställde leksandsmålvakten Kasimir Kaskisuo helt. Det blev sedan fyra raka Leksandsmål, och Oskarshamn fick återigen se sig besegrade på bortaplan då man inkasserade den fjärde raka bortaförlusten och därmed förlorat tretton av de femton senaste matcherna på bortaplan. Under grundserien var det bara Linköping som skapade färre målchanser än Oskarshamn, och ser vi till defensiven var det bara Djurgården som släppte till fler skott mot egen kasse. Som jag varit inne på tidigare har det varit effektiviteten, från framförallt förstakedjan, som burit Oskarshamn den här säsongen då man inte varit särskilt starka i varken offensiven eller defensiven, vilket även avspeglats i de inledande två play-in-matcherna mot Leksand där det varit Leksand som skapat klart flest målchanser.

Mikael Ruohomaa, Leksands IF

Inför säsongen plockade Leksand in den finske och landslagsmeriterade centern Mikael Ruohomaa från KHL-laget Sibir Novosibirsk. Den spelskicklige centern har under säsongen fått stort förtroende från tränare Björn Hellkvist med ett snitt på över 21 spelade minuter per match och svarade på sina 48 spelade grundseriematcher för 40 (12+28) poäng. I play-in-serien mot Oskarshamn har den finske centern återigen fått stort förtroende i såväl spel fem mot fem och i powerplay, där han under gårdagen svarade för ett mål, och ackompanjeras av spelare som Marek Hrivík, Carter Camper, Carter Ashton och Patrik Zackrisson, och i fem mot fem matchas han tillsammans med Justin Kloos och Oskar Lang, som svarade för varsitt under gårdagens match och där den sistnämnde spelades fram vackert av just Mikael Ruohomaa:

?s=20&t=3SlrODv_hLyK2MtFSz45BA

Slutsats och speltips

Den tredje och avgörande play-in-matchen mellan Leksand och Oskarshamn stundar under tisdagskvällen och jag tycker det finns goda möjligheter för hemmalaget att gå segrandes ur denna strid och därmed ta sig till kvartsfinal. Laget har efter en svajig avslutning på säsongen spelat upp sig nämnvärt och har skapat klart flest målchanser i de två matcher som hittills spelats i denna matchserie – och man har en otrolig kapacitet i laget med flera offensivt starka spelare. En av dessa är Mikael Ruohomaa, som fått stort förtroende i både grundserien och i play-in-spelet, och som får mycket istid i både spel fem mot fem och i powerplay. Den passningsskicklige centern från Alastaro i Finland svarade för ett mål och en assist under gårdagens seger, och att Leksand återigen går segrandes samt att finländaren noteras för en poäng mot ett defensivt svagt Oskarshamn tycker jag är troligt. Jag spelar således:

  • Leksand FT @ 1.85
  • Gör minst en poäng (inklusive förlängning): Mikael Ruohomaa @ 1.66

Båda spelen hittas hos Coolbet

Aldrig spelat på Coolbet? Till nya kunder erbjuder Coolbet en matchningsbonus upp till 100%, som i praktiken innebär att man dubblar första insättningen, och man kan med en insättning på 500 kronor få 1000 kr att spela med! Läs vår recension och ta del av Coolbets oddsbonus här






Gör minst en poäng (inklusive förlängning): Mikael Ruohomaa (Spelstopp 2022-03-29 19:00) @ 1.66



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.