Speltips: Målrikt i bottenmötet när stjärnforwarden gör debut för gästerna

Pontus Åberg
SHL har i stort sett gått på jul- och landslagsuppehåll sedan en vecka tillbaka, men en släpande match ska spelas under tisdagskvällen innan julbordet kan dukas upp ordentligt. Det är ett bottenmöte vi har framför oss från Malmö där tolfteplacerade Malmö tar emot trettondeplacerade nästjumbon Timrå i vad jag tror kan bli en underhållande och målrik drabbning.
Över 5.5 Mål (Spelstopp 2021-12-21 19:00) @ 2.03



Lag tolv mot lag tretton i SHL drabbar alltså samman under tisdagskvällen nere i Malmö Arena. Det är hemmalaget som bär favoritskapet efter att ha tagit två raka segrar innan Lucia, men i gästande Timrå finns det gott om kvalité och i denna match är det dessutom debut för forwardsstjärnan Pontus Åberg som är tillbaka i svensk ishockey efter sju år i Nordamerika och i KHL.

Timrå IK - Malmö Redhawks

Torsdag 19:00, SHL

MALMÖ REDHAWKS

Det tungt satsande Malmö Redhawks har inte alls fått det att stämma under hösten med en placering långt ned i SHL-tabellen. Med spelare som Carl Söderberg, Fredrik Händemark, Joakim Ryan och fler därtill i truppen är en placering utanför topp sex nästintill ett fiasko. Nu hittas man inte förrän på plats tolv efter att drygt halva grundserien är färdigspelad och tränare Joakim Fagervall fick trots de tveksamma resultaten fortsatt förtroende och ett förlängt kontrakt under hösten.

Malmö är ett av de lag som skjuter allra flest skott på mål i hela serien och av att döma utifrån resultaten och tabellplaceringen kan man slå fast att man har en väldigt låg skotteffektivitet, vilket man också har, där bara jumbon Djurgården är mer ineffektiva och gör färre mål per antal skjutet skott. I defensiven är man desto starkare och släpper till få skott mot egen kasse, men där målvaktsspelet från duon Marmenlind/Alsenfelt varit tveksamt där de står på 89,55 respektive 87,17 i räddningsprocent. Seriens bästa boxplay hittas i Malmö, vilket är en av få saker som man verkar ha fått till under hösten. Det ska dock bli intressant att se om man kan hålla det hela säsongen ut, med tanke på att man hittills också varit det lag som dragit på sig minst antal utvisningar under hösten.

TIMRÅ IK

Nykomlingarna från Medelpad inledde säsongen svagt och man hängde inte riktigt med i SHL-spelets rytm, tempo och kvalité i hela matcher vilket visade sig i resultatkolumnen och i tabellen där man länge var det sämst placerade laget. Under den sena hösten har det dock ljusnat för Fredrik Andersson och hans manskap som tagit sig upp från jumbo- till nästjumboplats med fem poäng upp till säker mark.

Timrå har varit på tapeten från min sida under ett flertal gånger den här hösten och då betonat att man har haft och har en svag defensiv då man varit och fortsatt är ett av de lag i SHL som släpper till dels flest skott på mål och dels mål där bara Djurgården släpper in fler. I offensiven har man lutat sig tillbaka till stor del på Ty Rattie som inför säsongen värvades från finska Ässät och som är den skottgladaste spelaren i serien med över hundra skott skjutna och femton gjorda mål. Timrå är, precis som Malmö, relativt ineffektiva och bara ovan nämnda Malmö och Djurgården, samt Brynäs, är ineffektivare än Timrå när det handlar om att konvertera målchanser.

Det Timrå-mässiga som får störst rubriker är dock den dryga veckan gamla nyheten om att Pontus Åberg kommer att representera Timrå för resten av säsongen. Pontus Åberg är tillbaka i svensk ishockey efter att ha spenderat sju säsonger utomlands varav de flesta på andra sidan Atlanten i bland annat Edmontons och Anaheims organisation. Det här är på pappret och på förhand en stark värvning av Timrå med tanke på att det nog fanns intressenter i såväl Djurgården som i Örebro, och då Åberg levererat starka papper i AHL och i SHL för Färjestad Starkt av sportchef ”Nubben” att landa ett såpass tungt och välmeriterat namn som här mot Malmö alltså gör sin debut i Timrå-dressen och sin första match i svensk ishockey sedan 2014.

Slutsats och speltips

Bottenmöte i SHL stundar under tisdagskvällen vilket är den sista matchen innan julfirandet kan ta vid på allvar. Jag tycker att förutsättningarna pekar på att detta kan bli en underhållande och målrik match med tanke på att det är två lag som skapar mycket i offensiv riktning och då det finns en hel drös med offensivt skickliga spelare på isen i denna match. Carl Söderberg, bröderna Westerholm, Fredrik Händemark och Magnus Pääjärvi hos hemmalaget och hos gästerna har en intressant offensiv med Ty Rattie, Robin Hanzl och Viktor Lodin spetsats ytterligare med den offensivt lagda Pontus Åberg som kommer till Timrå med rutin fred NHL, KHL och AHL. Minst sex mål i denna match tycker jag är klart troligt och till över två gånger pengarna nyper jag överspelet utan att tveka.

Över 5.5 Mål till oddset 2.03 hos Svenska Spel






Över 5.5 Mål (Spelstopp 2021-12-21 19:00) @ 2.03



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.