Speltips: Buffalo orkar inte stå upp mot Columbus

Boone Jenner
Efter en snöplig förlust i går mot New York Rangers ställs nu Buffalo Sabres mot ett hårt arbetande Columbus Blue Jackets och riskerat att bli nermalda.
Columbus Blue Jackets ML (Spelstopp 2021-11-23 01:00) @ 1.90Buffalo Sabres

Inför säsongen såg Buffalo hopplöst dåliga ut, och jag rankade dem som ligans sämsta lag tillsammans med Arizona. Efter 17 spelade omgångar har det sett bättre ut än jag trodde det skulle göra, men verkligheten börjar så smått komma i kapp Sabres som nu ligger på en sjätte plats i Atlantic Division. När säsongen summeras finns riska att vi hittar dem längst ner, spelarmaterialet är helt enkelt för svagt för att stå upp i match efter match mot bättre lag.

Igår spelade Buffalo match mot New York Rangers och åkte på ett sent avgörande med 0,7 sekunder kvar av tredje perioden och fick se sig besegrade med 5–4. Inför dagens match mot Columbus kommer laget således med lite vila och en snöplig förlust i bagaget.

Fortsatt har laget målvakten Craig Anderson på skadelistan och får förlita sig på Dustin Tokarski och Aaron Dell, en målvaktsduo som tillhör en av ligans svagaste. Annars ser skadeläget bättre ut för Buffalo som inför matchen igår fick tillbaka Victor Olofsson, en viktig offensiv pjäs för att stärka upp en annars svag forwardsgrupp. Underliggande siffror vittnar dock om att Buffalos stora bekymmer är att skapa tillräckligt med chanser för att göra mål. Enligt naturalstattrick har laget en total xGF (Expected Goal For) på 36,12 efter 17 spelade omgångar, vilket är sämst i hela NHL.

Columbus Blue Jackets

Det återstår att se hur länge det är hållbart för Columbus att vara med och kriga bra i Metropolitan division, men de gör det bättre än förhandsanalysen av säsongen förutspådde. Laget har under flera säsonger med undantag för senaste säsongen haft en förmåga att prestera bättre än väntat, känslan är att Columbus är på väg mot en likande säsong även i år.

Blue Jackets har inga spetsspelare som sticker ut nämnvärt, men det finns bredd, speciellt i tredje och fjärde kedjan. I fjärde kedjan hittar vi i dagsläget Maxi Domi, Jack Roslovic och Justin Danforth, spelare som om de matchas mot Buffalos svagare spelare kan utgöra ett ordentligt hot offensivt. Det återstår att se hur status är på framför allt Domi som missat mycket matcher denna säsong men nu är tillbaka. Han såväl som Roslovic har i perioder förmågan att spela riktigt fin hockey, men har djupa dalar såväl som höga höjder. I mål är tveklöst Elvis Merzlikins att föredra framför Joonas Korpisalo, just nu är det inte bekräftat vem som står mot Buffalo.

Laget har för övrigt levererat stabilt i special teams och har 20,5% effektivitet i powerplay och 84,4% i boxplay, respektabla siffror för ett lag som Columbus som saknar de absoluta spetsspelarna.

Slutsats och speltips

I grund och botten är Columbus det bättre laget och slår Buffalo på fingrarna i samtliga lagdelar. När Buffalo även kommer back to back inför mötet efter en slitig match mot Rangers igår, då gillas Columbus ML @ 1.90 på Bethard riktigt mycket!

Ni hittar även mina tankar inför matchen på Dagens spel, på vår Youtube kanal.


Columbus Blue Jackets ML (Spelstopp 2021-11-23 01:00) @ 1.90Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.