Speltips: Max Lindroth in i poängprotokollet när målrik match väntar i Medelpad

Max Lindroth
Full SHL-omgång spelas under torsdagskvällen och jag tar sikte på bottenmötet mellan Timrå och Linköping i NHC Arena.
Max Lindroth minst en poäng (Spelstopp 2021-10-21 19:00) @ 3.50



Timrå IK

Nykomlingen Timrå IK har sannerligen fått en tuff start på säsongen och hittas längst ned i SHL-tabellen efter de tio första omgångarna som de spelat in totalt sex poäng på efter två trepoängare borta mot Brynäs och hemma mot Luleå.

Det är framförallt i defensiven som man har sina brister då man är ett av de klart svagaste lagen när det kommer till spel i egen zon och framför egen kasse. Laget släpper in flest mål i hela serien, men släpper också till flest skott mot eget mål och flest skott från skottsektorn. Trots en namnkunnig backbesättning är det i längden ohållbart med så pass svaga defensiva pjäser som till exempel Nolan Zajac och Joey LaLeaggia som har sina styrkor i det offensiva spelet, men som är inne på alldeles för många baklängesmål för att det ska vara hållbart för Timrå. När heller inte Sami Rajaniemi eller Jacob Johansson storspelar mellan stolparna, som Niklas Svedberg gjorde när laget var uppe i SHL säsongen 2018/2019, så har det blivit svårt för de rödvita från Medelpad att vinna hockeymatcher på SHL-nvå denna höst.

Offensivt har man ett par intressanta namn och det är framförallt Ty Rattie och Robin Hanzl som står för produktionen med den för tillfället avstängde Viktor Lodin som ska avtjäna ytterligare två matcher av sin avstängning efter sin tackling på Leksands Jonas Ahnelöv. Dessutom har man de ovan nämnda Nolan Zajac och Joey LaLeggia som har sina styrkor i offensiven då de följer med upp bra i anfallen och bidrar i det offensiva spelet.

Linköpings HC

Precis som för Timrås del är det botten av tabellen som gäller även för Linköping. Östgötarna hittas två placeringar över jumbon och har spelat in tre poäng mer än hemmalaget gjort men också spelat en match mer.

Klas Östmans manskap har skapat en hel del målchanser under säsongsinledningen, men har endast noterats för nitton mål på de elva inledande omgångarna vilket är sämst i serien. Nyförvärvet från den schweiziska ligan, Brian Gibbons, är en av de största målsumparna i ligan om vi ser till antalet gjorda mål kontra hur många som förväntats göra av den enskilde spelaren.

Gibbons ser dock ut att missa matchen ikväll, tillsammans med en handfull andra spelare i LHC:

  • Mattias Bäckman
  • Jonas Junland
  • Ben Maxwell
  • Nikola Pasic
  • Patrick Russell
  • Markus Ljungh
  • Arvid Costmar

Det är inte skrivet i sten att samtliga av dessa missar kvällens match där Nikola Pasic och Markus Ljungh i skrivande stund känns närmast till spel då Ljungh fick en puck i ansiktet under onsdagsträningen som Nikolas Pasic deltog på.

Max Lindroth, Linköpings HC

Jonas Junland har saknats de fem senaste matcherna och Mattias Bäckman har saknats sedan premiärmatchen borta mot Luleå. Det har således varit ganska glest i backbesättningen hos Linköping vilket öppnat upp för Max Lindroth som i Junlands frånvaro fått ett stort förtroende i såväl spelet fem mot fem som i powerplay.

Sedan Junland varit frånvarande, det vill säga de fem senaste matcherna, har Lindroth snittat 18:41 i total istid och snittat 3:46 i powerplay där bara Broc Little och Markus Ljungh får större förtroende.

Slutsats och speltips

Ett sargat Linköping åker upp till Medelpad för att gästa ett defensivt svagt Timrå. Gästande Linköping har varit otroligt ineffektiva med endast nitton gjorda mål på sina elva inledande matcher. Ikväll får man en ypperlig chans till att snygga till statistiken med tanke på att man möter det lag som släpper in flest mål och släpper till flest målchanser av samtliga lag i SHL. Jag tycker det finns goda möjligheter till många mål i denna match då Timrå har ett par spelare som skapar i offensiv riktning, däribland Ty Rattie som är en av de skottgladaste i serien och som noterats för tio poäng på de inledande tio matcherna. Över 5.5 mål i matchen till oddset 1.98 finns hos Svenska Spel och det tycker jag är alldeles för högt med tanke på förutsättningarna.

Jag väljer även att spela på att Max Lindroth gör minst en poäng i matchen till oddset 3.50. Som sagt tror jag att det kan bli en hel del mål här, och med tanke på att det är en svag defensiv som Linköping ställs emot kan gästerna få bra utdelning här. Max Lindroth har också fått stort förtroende i Jonas Junlands frånvaro och får spela mycket i både spel fem mot fem och i powerplay. Att den 25-årige försvarsspelaren med nummer 55 på ryggen noteras i poängprotokollet tycker jag är trevligt till oddset 3.50 som vi får hos NordicBet.

  • Över 5.5 Mål @ 1.98 svenska Spel
  • Max Lindroth minst en poäng @ 3.50 NordicBet





Max Lindroth minst en poäng (Spelstopp 2021-10-21 19:00) @ 3.50



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.