Speltips: Grimsby Town - Walsall: Bra chans för hemmalaget att hålla nollan igen

Soccer from Unsplash
Det blir inte mycket mer ödesmättat än mötet mellan Grimsby och Walsall nu på lördag. Hemmalaget ligger sist i tabellen men har börjat samla poäng den senaste månaden. Bortalaget ligger strax över nedflyttningsplatserna men är också det formsvagaste laget i serien just nu. Avspark är satt till 16:00 och plats för skådespelet är Grimsbys hemmaplan Blundell Park i Cleethorpes.

Det har väl inte undgått någon att Zlatan Ibrahimović är tillbaka i det svenska landslaget lagom till att det europeiska VM-kvalet drar igång den här veckan. Med anledning av VM-kvalet är det sedvanligt uppehåll i de allra högsta ligorna runtom på kontinenten. Vad passar väl då bättre än att rikta blickarna mot bottenstriden i engelska League Two?

Det blir inte mycket mer ödesmättat än mötet mellan Grimsby och Walsall nu på lördag. Hemmalaget ligger sist i tabellen men har börjat samla poäng den senaste månaden. Bortalaget ligger strax över nedflyttningsplatserna men är också det formsvagaste laget i serien just nu.
Avspark är satt till 16:00 och plats för skådespelet är Grimsbys hemmaplan Blundell Park i Cleethorpes.

Grimsby har bara släppt in tre mål på de fem senaste ligamatcherna (i snitt 0,6 insläppta mål per match). Målen har kommit mot Carlisle United och Mansfield Town - två av seriens mest dugliga offensiver.
Walsall har bara lyckats peta in två mål på de fem senaste ligamatcherna (i snitt 0,4 gjorda mål per match), varav ett på straff.

Grimsby Town

Sjömännen från nordöstra Lincolnshire har haft en riktigt tung säsong och ligger sist i tabellen med 31 poäng efter 36 matcher och har 7 poäng upp till Barrow på säker mark.
Paul Hurst tog över som manager den 30:e december 2020 och har en av den engelska ligafotbollens mest otacksamma roller med en åderlåten och obalanserad trupp. Någonting har dock börjat hända de senaste veckorna och Grimsby är obesegrade och har tagit 7 poäng de senaste fem matcherna. Dessutom har man alltså bara släppt in totalt 3 mål på dessa matcher vilket är bästa defensiva facit i serien just nu efter Stevenage.

Sett till säsongen som helhet har Grimsby släppt till ungefär lika många avslut och avslut på mål som genomsnittet i League Two (Grimsby har släppt till i genomsnitt 10,3 avslut och 3,8 avslut på mål per match).

Tittar man enbart på de fem senaste ligamatcherna så är dock Grimsby det lag som efter Southend United släppt till allra minst antal avslut och avslut på mål - i genomsnitt 9,0 avslut och 1,8 avslut på mål per match.

En möjlig solskenshistoria finns också att skönja här. 20-årige mittfältaren Luke Spokes spelade så sent som förra säsongen för Yate Town och Taunton Town i Southern League South Division, d v s engelska seriesystemets sjunde nivå. Han har fått ganska sparsamt med speltid efter det att han anslöt till Grimsby men gjorde ett bra inhopp i halvtid i förrförra matchen mot Mansfield Town och spelade från start i senaste matchen mot Barrow där han också gjorde matchens enda mål. Tänk om han kan bli katalysatorn som får Grimsby att klamra sig kvar i English Football League?

Walsall

Det mesta har sett riktigt blekt ut ett tag nu för sadelmakarna från West Midlands och anställningen av Brian Dutton som ny tränare i februari har inte gett någon effekt. Laget ligger på 20:e plats i tabellen med 40 poäng från 36 matcher. Man har just nu 8 poängs marginal till nedflyttningsplats men avståndet äts upp sakta men säkert.

Sett till säsongen som helhet så är Walsall bland de sju lag som skapat minst antal avslut och avslut på mål i League Two denna säsong (Walsall har skapat i genomsnitt 10,5 avslut och 3,5 avslut på mål per match).

Skärskådar man de fem senaste ligamatcherna så är emellertid Walsall det lag som skapat allra minst antal avslut och avslut på mål - i genomsnitt 6,8 avslut och 1,6 avslut på mål per match.

Walsall har också en av seriens allra lägsta skotteffektiviteter och har bara omvandlat 29% av avsluten på mål till faktiska mål.

Dessutom sålde man sin bäste målskytt Elijah Adebayo till Luton Town i januari och saknar även sin kanske bäste kreatör Rory Holden p g a skada (Holden har stått för flest assist i Walsall hittills denna säsong).

Slutsats & Speltips

Grimsby är det lag i League Two som släppt till näst minst antal avslut och avslut på mål mot sig de senaste veckorna.
Walsall är det lag i League Two som skapat allra minst antal avslut och avslut på mål de senaste veckorna.
Speltips: Exakt antal mål av Walsall: 0.
Insatsen är 5/10 units.

Högst odds för detta spel finns i skrivande stund hos bet365!

Läs gärna mer om units och konsten att hantera din spelkassa.

Du hittar fler odds för Grimsby Town - Walsall här!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.